En i vissa ungdomskretsar välkänd profil i sociala medier dömdes i tingsrätten till 18 års fängelse för mord på sin exflickvän. Men hovrätten ogillade domen eftersom man inte kunde fastslå exakt hur mycket av läkemedlet Tramadol som han injicerat i kvinnans kropp. Påföljden omvandlades till 3,5 års fängelse och brottsrubriceringen till grov kvinnofridskränkning och misshandel. Nu är mannen frigiven i förtid och visar ingen ånger – istället hånar han rättsväsendet.

Det var den 26 april 2018 som 29-åriga småbarnsmamman Annie påträffades död i ett badkar i sin lägenhet i Solna. Detta medan hennes dotter befann sig i bostaden och berättade att hennes mamma sov.

25-årige Abbe Abdalla Alsaadi mer känd under namnet ”Blattelito” i sociala medier häktades misstänkt för att ha mördat kvinnan. Alsaadi som enligt Skatteverket invandrade från Bagdad i Irak år 1999 och fick svenskt medborgarskap år 2005 erkände att han varit i hennes lägenhet den aktuella dagen men förnekade att han mördat henne.

Injicerades med upp till 30 tabletter tramadol

Polisutredningen kom fram till att Alsaadi med hjälp av en injektionsspruta fyllt Annie med en dödlig mängd – motsvarande 20-30 tabletter – av det smärtstillande läkemedlet Tramadol som är receptbelagt. Därefter ska Alsaadi ha placerat Annie i ett vattenfyllt badkar vilket resulterade i att hon druknande.

Alsaadis motiv för mordet ska ha varit att Annie pressade honom att avslöja vad hon menade var hans belånade och falska fasad uppbyggd på ett kriminellt leverne med lyxbilar, schweiziska klockor och stora mängder kontanter.

Alsaadi visar upp Audi RS7. Foto: Polisen

Det framgår även av polisutredningen att Alsaadi dessförinnan misshandlat, hotat och ofredat Annie systematiskt under åtta månaders tid. Det va något som Annie sagt till Alsaadi att hon skulle polisanmäla honom för när deras relation var stormig.

Annie påträffades i badkaret. Foto: Polisen

Dömdes för att ha mördat mamman

Den 4 april 2019 dömde Solna tingsrätt Alsaadi för mord, grov kvinnofridskränkning, misshandel, grovt vapenbrott, olaga hot, ofredande, förtal, grovt förtal, sexuellt ofredande, egenmäktigt förfarande, skadegörelse, flera narkotikabrott och dopningsbrott till fängelse i 18 år.

Alsaadi förekom då sedan tidigare i belastningsregistret för grov misshandel, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri och flera brott mot knivlagen. Men trots hans kriminella leverne och bevisen mot honom skulle hovrätten senare riva upp tingsrättsdomen.

”Blattelito”. Foto: Faksimil Facebook

Hovrätten: Alsaadi injicerade men oklart vilket mängd

Svea hovrätt slog fast att åklagaren lyckats styrka att Alsaadi injicerat Annie med Tramadol men inte i vilken mängd. Hovrätten menar därför att eftersom det framkommit att kvinnan tidigare tagit Tramadol är det inte ställt bortom rimligt tvivel att hon inte också själv nyttjat drogen i samband med sin död.

Hovrätten ändrade därför tingsrättsdomen och frikände Alsaadi från mordanklagelsen. Det resulterade i att fängelsestraffet på 18 år reducerades till 3, 5 år för grov kvinnofridskränkning, misshandel i två fall, grovt vapenbrott, olaga hot i två fall, sexuellt ofredande, grovt förtal, förtal, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott, egenmäktigt förfarande, och skadegörelse i fem fall.

Annie. Foto: Faskimil Facebook

Frigiven i förtid – hånar rättsväsendet

Alsaadi har efter att enligt gällande praxis ha avtjänat två tredjedelar – 2, 5 år – av straffet frigivits villkorligt och på onsdagen gick Alsaadi ut i sociala medier för att meddela att han nu är en fri man.

Detta gjorde Alsaadi utan att visa någon ånger för sina handlingar, istället hånar han det svenska rättsväsendet. Han berättar också att han skulle ha varit ute i frihet ännu tidigare om det inte varit så att han misskött sig i fängelset, något som resulterade i två uppskjutna frigivningar.

En skärmdump från ett längre Facebookinlägg som numera är borttaget kan ses nedan. I inlägget skrev Alsaadi att han ska ”knulla varenda horplit”, ska fortsätta med sin ”sjuka livsstil och lägga ut allt bara för att det ska svida i era ögon”.

Visar ingen ånger i videoklipp: ”I’m back bitches”

Det senaste dygnet har Alsaadi lagt ut flera videoklipp på Snapchat där han på samma sätt inte visar ånger utan fortsätter att glorifiera den livsstil han gjorde sig känd för innan han greps och fängslades.

I videoklippen säger Alsaadi bland annat, ”I’m fucking back bitches”. Vidare skriver han, ”fuck Kriminalvården, fuck the system”.