Den radikala aktivisten Sasha Johnson efterlyser ett offentligt register över ’rasbrottslingar’, liknande det som finns för sexbrottslingar i många länder, som bland annat ska förhindra att de personer som listas ska få anställning.

Sasha Johnson, som även tillhör Svarta pantrarna, rönte uppmärksamhet i juli då hon under Black Lives Matters härjningar i London proklamerade att den brittiska polisen inte är annorlunda än Ku Klux Klan och ville skapa en svart milis för att slåss mot ”rasism” i landet.

Sedan dess har Johnson gått med i ledningen för vad som påstås vara det första svartledda politiska partiet i Storbritannien, Taking the Initiative Party (TTIP).

Mikroaggressioner

I partiets manifest efterlyser Johnson upprättandet av ett register över ”rasbrottslingar” som skulle innehålla namn på personer som gör sig skyldiga till ”mikroaggressioner” gentemot en så kallad marginaliserad grupp.

LÄS ÄVEN: Massiv kritik mot Black Lives Matter efter antisemitiskt utspel

Detta skulle i sin tur innebära att de förhindras att arbeta inom vissa områden och eventuellt stoppa dem från att bo nära minoriteter.

Hon liknar den påstådda risken för minoriteter som bor bredvid någon med fel åsikter med en sexbrottsling som bor nära en skola.

Förintelsen

Johnson vill även att den brittiska staten ska betala skadestånd för slaveri och för påståendet om att kapitalismen håller henne och sina gelikar nere.

Detta menar hon kan göras exempelvis med skattefria perioder och påpekar att judar fått skadestånd efter andra världskriget och Förintelsen.