Tensta

Genrebilder. Foto: Faksimil Instagram/Holger Ellgaard

Inrikes

Blodig man påträffad i ’utsatt område’ – avled kort efter

Publicerad 2/8/2021
Annons

På måndagsmorgonen påträffades en blodig man i det ’särskilt utsatta området’ Tensta i västra Storstockholm. Mannen avled kort därefter och enligt uppgifter ska det röra sig om ytterligare en skjutning.

Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat hur Polismyndigheten presenterat statistik för fjolåret som visade att hela 366 skjutningar inträffade och i omkring hälften av dessa fall skadades eller dödades personer.

LÄS ÄVEN: Bombdåd i Tensta i flerbostadshus: ”kraftig detonation”

Vid klockan 06.03 rapporterades återigen grovt våld när polisen mottog larmsamtal om en man i vuxen ålder som låg blodig på marken i Tensta. Förbipasserande meddelade polisen att man befarade att personen var död.

När polisen anlände till platsen ska man enligt uppgifter till Aftonbladet ha konstaterat att en skjutning hade ägt rum på platsen.

Anders Mattsson är vakthavande befäl i polisregion Stockholm och han berättar att personen var skadad när han påträffades. Han skulle sedan förklaras död omkring klockan 07.00.

Damberg: ”Vi närmar oss en vändning”

I början av februari meddelade inrikesminister Mikael Damberg (S) att regeringen är ”kompromisslösa mot gängen”. Men trots Dambergs utspel inför folket visar nya siffror att föregående år går till böckerna med ytterligare en ökning av skjutningar i landet.

Inrikesministern är däremot inte oroad eftersom han menar att polisen är på frammarsch och att det snart blir fler poliser vilket uppges innebära en vändning – detta trots att många utbildningsplatser ekar tomma.

– Jag är ganska hoppfull mot att vi närmar oss en vändning i Sverige, kommenterade Damberg gängvåldet.

LÄS ÄVEN: Nytt rekord i skjutningar i Sverige – Damberg: ”Vi är kompromisslösa mot gängen”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons