dn-faksimil-talt

Bild: Faksimil Dagens Nyheter.

Inrikes

Blufftälten i Solna övergavs av migranterna – kommunen och polisen fick städa upp

Publicerad 11/7/2018
Annons

Efter att alternativa medier och vaksamma personer i sociala medier avslöjat migranternas tältaktion i Solna som en bluff, har de inblandade helt övergett platsen. Att städa upp och få bort tälten överlät man åt kommunen och polisen.

Det var efter att de sociala tvåårskontrakt på förturslägenheter åt migranter löpte ut den 1 oktober som ett antal missnöjda avhysta i Solna norr om Stockholm valde att iscensätta en tältaktion.

Med hjälp av samarbetspersoner i media försökte man ge sken av att vara hänvisad till att tälta, med avsikt att skapa opinion för att få permanenta förturer och förstahandskontrakt på bostäder.

LÄS MER: Tältande migranter anklagas för att vara bluff och påverkansoperation

Det hela avslöjades dock snabbt som en bluff. Migranterna var bara på plats dagtid på överenskommen tid då journalister reste dit för att intervjua och fotografera. Nattetid stod tälten övergivna. Ingen sov där.

Efter att bluffen avslöjats gick luften ur aktionen. I början av veckan övergavs tältlägret helt.

De tält man slagit upp och annan bråte som släpats till platsen lämnades bara kvar. Det blev renhållningsarbetare från Solna Stad och polisen som på onsdagen fick ta på sig ansvaret att städa upp platsen.

Foto lånat av Dagens Nyheter i enlighet med prejudicerande dom i Patent- och marknadsöverdomstolen om rätt till återpublicering utan tillstånd vid informationsintresse.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
763Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons