Bild: Faksimil Dagens Nyheter.

Blufftälten i Solna övergavs av migranterna – kommunen och polisen fick städa upp

Delningar

Efter att alternativa medier och vaksamma personer i sociala medier avslöjat migranternas tältaktion i Solna som en bluff, har de inblandade helt övergett platsen. Att städa upp och få bort tälten överlät man åt kommunen och polisen.

Det var efter att de sociala tvåårskontrakt på förturslägenheter åt migranter löpte ut den 1 oktober som ett antal missnöjda avhysta i Solna norr om Stockholm valde att iscensätta en tältaktion.

Med hjälp av samarbetspersoner i media försökte man ge sken av att vara hänvisad till att tälta, med avsikt att skapa opinion för att få permanenta förturer och förstahandskontrakt på bostäder.

LÄS MER: Tältande migranter anklagas för att vara bluff och påverkansoperation

Det hela avslöjades dock snabbt som en bluff. Migranterna var bara på plats dagtid på överenskommen tid då journalister reste dit för att intervjua och fotografera. Nattetid stod tälten övergivna. Ingen sov där.

Efter att bluffen avslöjats gick luften ur aktionen. I början av veckan övergavs tältlägret helt.

De tält man slagit upp och annan bråte som släpats till platsen lämnades bara kvar. Det blev renhållningsarbetare från Solna Stad och polisen som på onsdagen fick ta på sig ansvaret att städa upp platsen.

Foto lånat av Dagens Nyheter i enlighet med prejudicerande dom i Patent- och marknadsöverdomstolen om rätt till återpublicering utan tillstånd vid informationsintresse.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

193 KOMMENTARER

 1. Detta visar hur viktig alternativ media är, så att massmedias snyftreportage till bluffar inte går osynade.

  Jag vet flera som var så otroligt upprörda och tyckte så synd om dessa ”stackare” som ”tvingades” tälta… Och hur roligt det var att bara sådär, helt apropå, tala om för dem att det hela var en väl orkestrerad bluff från massmedia och dessa ”flyktingar”.

  De försöker hela tiden få det till att jag är en hemsk rasist, och dessa män verkligen är i behov av hjälp, och jag bevisar för dem, gång på gång, att så inte är fallet. Det är lögn från massmedia från början till slut, det går ingen nöd på dem.

  Och sakta men säkert börjar de inse att de har blivit förda bakom ljuset. Ingen vacker syn, de blir väldigt förbannade, men förr eller senare kommer jag att få dem över.

 2. Räkningen går på skattebetalarna. Kanske dags att Rheinfeldt hjälper till att städa ?
  Eller Annie Lööf tar ledigt från kaffedrickandet och punschrulle snaskandet några timmar ? Nej, tänkte väl det. Skitjobbet skall andra ta hand om.

  • Reinfeldt? Han har fullt upp med att oroa sig över att land efter land skaffar sig nationalistiska ledare som ser till landet och ursprungsbefolkningen före alla de så kallade ”flyktingarna” som vill in för att leva gott på landets resurser.

 3. Hela massinnvandringen är en enda stor bluff som folk svalt med hull och hår pga msm och våra styrande. Tack och lov för alternativmedia.

 4. Typiskt sossar o kommunister, hur ända in i h-vete kan de få en enda röst, PK borde tvingas tälta där själva, idioter.

 5. Men polisens pressekreterare säger ju att personerna som bott där fick plocka ned tälten själva. Har vänsterextremisterna nyslat sig in hos polisen? Kan man vara anställd som polis för att driva politisk propaganda?

 6. Det enda dessa fän till journalister gör, är att obstruera mot den politik som vi kallar demokrati. Alla pålästa och kunniga människor vet att utan nationen ingen demokrati.

  En gång i tiden trodde jag att akademiker och universitetsfolk var kloka människor men med åren har jag fått erfara att de är mycket dummare än jag någonsin hade kunnat föreställa mig.

 7. Visar bara att de är här att utnyttja vårt land !
  Ge dem några containers att bygga om till nödbostäder . Kan man isolera husvagnar, kan containers ochså isoleras. Att de sedan går att stapla på varandra är praktiskt och upptar liten yta.
  På så sätt kan arbetande föräldrars barn få förtur till vad SVENSKA folket byggt.
  Inte ditt eller mitt fel att nuvarande politikermaffia gjorde fel och tog hit folk utan att ha förberett någonting .

  Sedan att de är lätta att lasta den dagen riktiga bostäder byggts/ordnats och asylärenden är klara, kan man lätt bara lyfta alla utvisades containers och skeppa dem hem .

  • Var det inte härnösand,det härnösand som nu är på väg i konkurs
   utan NYA nödlån……
   som avvisade ett större fartyg ombyggt till boende…??..
   Tänk vad enkelt att bara låta det flyta iväg när dom förhoppningsvis åkt hem igen…??..

 8. ” om rätt till återpublicering utan tillstånd vid informationsintresse ”

  Jag personligen kan intyga att jag verkligen behövde denna information.
  Därmed ska den lagen gälla även för Samnytt och dess läsare !
  VI är alla sökare av information och fakta.

  • Ironin med att dom som gapa högst om censur och kontroll sköt sig själva i foten… Så det är väl inte mer än rätt att få må gött o gnussa in det lite i skottsåret…

 9. igår var det ju någon snyfthistoria på svt . Men herregud hur sjukt är detta land . vrf ta emot hela världen av div ligister sen har svenskarna ingenstans att bo är bättre svenskarna bor i tält så måste de mena. Det är därför fastighetspriserna i bland stiger 100-300% på några år det finns för lite bostäder en del av sanningen

 10. De som sätter igång sådana och liknande aktioner kommer att få ordentligt med stryk i en snar framtid. Många är oändligt trötta på dessa påverkansoperationer. Så polisen har tid att städa? Verkar onekligen vara slöseri på resurser.

 11. Den ”prejudicerande dom” som Mats D hänvisar till.
  Var det den som Dagens Nyheter drev igenom efter att ha ”lånat” bilder från Sara Skyttedal?

 12. Namn finns på personerna som fake news media intervjuvat finns i deras artiklar, Till dem skickas väl faktura på vad uppstädningen kostar.

 13. Det är konstigt att ALLA Sveriges resemontörer utan problem kan bo i modulhus
  och husvagnar….
  Säkerligen 100,000 personer(Svenska arbetare) spenderar sin tid årsvis i
  dessa boenden för att bygga och underhålla Sverige.

  Massvis av Svenskar semestrar i både tält och husvagn men jäklar anamma
  så fort det gäller massinvandrare då SKA dom FÅ bostad ,mat,kläder,körkort,
  ica-kort med fickpengar samt vård,skola och nu snart även resa gratis….

  Och det tyckte reinfeldt var helt ok idag,att nationalister…d.v.s folk som tycker att dess egen befolkning ska gå före alla andra världens länders befolkning…
  är åt helvete….
  att den karln gjort mer skada för vårt land än någon annan i hela vår historia
  är det ingen annan än han själv som tvekar om….

  • Tror inte FR tyckte nånting, han är bara en lakej… som många andra.
   Utan att förstå, vilja och mod som bortblåst.

  • Läste skiten om idioten Reinfeldt,undrar om han låser sitt eget hem eller om det är ok att låna toan för vem som helst hos han.Det var för jävligt och värna om sitt land tyckte han.

   • Det är tydligt att det har absolut ingenting med resultatet att göra vare sig för det egna landet eller andras utan är endast godhetssignalering.

  • Så sant….så sant.
   Reinfelt hatar välfärdsstaten.Ett utmärkt sätt att rasera den, är att föra en sanslös invandringspolitik som belastar transferreringssystemen tills dom kollappsar.

 14. Man tänker ju att om de nu skulle fejka så kunde de väl lajvat lite bättre. Stannat i tälten en natt och köpt en ynka sovsäck att lägga ut för syns skull. Men till och med det var för jobbigt.

 15. Polis och kommun på plats för att städa upp. Det är till att använda samhällets resurser till ingenting. Skicka räkningen till Fake media för städningen och böter för nedskräpning.

  • Man har läst om pinnjakten inom polisen..att alla brott
   haha…som allt annat i det här tokiga landet—ÄR lika mycket värda !!

   Hmm…20 invandrare slåss med basebollträn och andra tillhyggen…
   även en demonstration för stackars tältande massinvandrare pågår…
   hmmm
   Lystring !!

   Alla bilar till tältmötet !!
   Prio ETT gäller !!!

 16. Vem kan inbilla mig att dessa människor integreras i Sverige? PK :7:ans lögner biter inte på mig och 1,2 miljoner SD väljare

  • Vi kan bara bäva om vad som hända ska…
   I dag varnar kriminalvården ännu en gång..alla platser i fängelser
   ÄR fulla till 97-99 % !!
   årligen ska det fyllas på med c:a ETT hundra TUSEN till av massinvandrare..
   Det räcker att 1,5 % av dessa är radikala terrorister för att inse att
   det nog nu är kört…
   Tänk er själva t.ex 1500 lastbilar bland gator och torg…;(..
   som far fram som värsta bowlingklot…

 17. Hut går hem för vänsteraktivisterna inom media och då inte minst DN. Först denna fejkade tältaktion och sedan DN-fotot som nu illustrerar Samhällsnytts artikel.
  Det var ju DN:s egen fräcka bildstöld från Sara Skyttedals facebook som öppnade för anarkin inom bildrättigheterna.

 18. Tälten var av samma sort, de var väl till för att pressa fram
  pengar. Jodu det gör dom, men verkligheten kommer ikapp.

 19. Alla parasiter dödar värddjuret till slut. Sen blir det inbördeskrig.
  Finms väl ingen som tror att dessa bluffmakare flytt från krig genom + 10 länder för att ta del av vår vinter? Nej bidragsparadiset lockar och det verkar inte finnas något slut.

 20. Trots att det hela var en bluff försökte SVT hålla liv i bluffen med snyftreportage i alla gårdagens nyhetssändningar.

 21. Nu kommer DN och Wolodarspy stämma Samnytt för användande av bilden.
  Mycket modigt gjort. Samnytt ägs ju inte av ett AB med begränsat ekonomiskt ansvar.

 22. I ett moraliskt och fakta-grundat perspektiv, slingrar sig nu DN runt domstolsbeslutet som masken på kroken. Men, detta är en mask med inflytande. Den betalar ”vänner” för att hitta en utväg. Det självklara målet är att upphovsmannarätten till bilder bara skall gälla dem själva och deras mäktiga vänner, men inte utsträckas till den allmänna ”pöbeln”. Den pöbel som upplevs som ett hot mot den egna etablerade maktstrukturen. Precis som riktiga mord måste detta begås på ett ”snyggt” sätt, t.ex. genom ett välplanerat lagförslag, följt av ett domstolsförvarande. En rimlig gissning är att masken denna gång kommer loss från sin krok, bara för att förr eller senare försvinna. (Det är för dj…t att man måste använda nästan marxistskt språkbruk).

 23. Påminner om en bild i Expressen för några år sedan,som visade,en tiggare sitta till höger på bilden och en kvinna kom gående mot kameran på motsatta sidan. Och när hon var vid tiggaren gjorde hon fingret! Tyckte bilden var märklig! Dels att det var endast dessa två personer på bilden,kvinnan med fingret bar mörka glasögon och att just HON skulle komma när ”fotografen” var där! Mejlade min uppfattning till en journalist om att bilden var fejkad och att ”fotografen” måtte haft en osedvanlig tur att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt! Fick svaret,att jag var ”konspiratorisk”!

 24. Vi vill ha bostad nu.
  Vi vill ha bostad här.
  Vi vill ha skola här.
  Vi vill ha jobb nu.
  Vi vill ha jobb här.
  Vi vill att ni betalar allt!

  • javisst! bara öppna plånkan och hålla truten medans den länsas.
   vi bor ju i sov..*host* sveriet, vad begär du?:)

 25. OK. Om man utgår från Rebecca Weidmo Uvells bloggade spekulationer om vilka som ligger bakom tältaktionen och vad dessa står för genom sin bostadsaktivism är det tydligt att det rör sig om personer med väldigt vänstervridna och marknadsekonomifientliga åsikter; socialism när socialism är som värst.

  Jag står upp för marknadsekonomi. Jag vill ha mer marknadsekonomi och mindre – helst inga – bidrag. Jag vill att var och en ska vara en självständigt agerande individ tillsammans med andra på lika villkor. Jag vill ha äkta likhet inför lagen och frihet under ansvar. Det inkluderar i synnerhet rätten att göra som man vill så länge som det inte skadar andra. Jag står upp för individen före godtyckligt definierade kollektiv.

  Men för det kallas jag naiv, egoistisk, sjuk i huvudet och Sverige- och svenskfientlig. Jag kallas även kommunist, eftersom jag inte betraktar mig som nationalist i samma bemärkelse som vissa som kallar sig Sverigevänner gör.

  Bostadsaktivisterna är rånare genom sin politik. Deras ideologiskt grundade missförstånd om äganderätt går på tvärs med allt det som gjort västerländsk civilisation till resten av världen avundsjuka. Bostadsaktivisterna vill riva ned det.

  Ursäkta för en lång kommentar med sverigedemokratiskt inkorrekt innehåll.

  • Det behövs välfärd och omfördelning men inte till vem som helst och hur som helst och hur länge som helst antar att du menar det fast du inte nämner det.
   Sjuka på riktigt ska inte behöva jobba alla som kan svar ja?
   För övrigt vet jag inte vad som är kontroversiellt eller för att använda dina ord ”inkorrekt”?

 26. Att städa efter lycksökare är väl ungefär vad polisen klarar av i dagens Sverige.
  När det kommer till de uppgifter de borde klara av så blir det dock värre.
  Att städa bland skurkar, banditer och våldtäktsmän har de ju redan abdikerat ifrån.

 27. Varför tvingades dom inte rensa upp efter sig själva, dom har väl ändå inget annat att syssla med.
  Krockade städdagen med bidragsutbetalning.

 28. Massbluffar och Spektakel i en Masskoncentration av MASSINVANDRARE dominerar MEDIERNA i Det Lealösa Landet Sverige….

  Det ÄR ju för fasiken inte klokt att det skall BERÖRA vanligt FOLK som INTE har med det att göra och INTE Är Ansvariga för det.,.

  MEDIA vänd Er till Politikerna Direkt OM Ni har problem med Det o dom!!

  Svenska FOLKET Tvingas Betala KAOSET som Politikerna ställt till med det räcker…
  ENOFF is ENOFF

 29. ”ORT TILL ORT” – ett vänsternätverk ligger bakom tältaktionen, som ofta ställer till bråk i kommunalfullmäktige. Deras uppgift är att se till att migranter får gå före i bostadsköer.
  Sara från gruppen säger det visst har bott folk i tälten, men att de inte vågar vara där nattetid för hot om våld.
  Heja Hanif Bali!
  Just nu i P1

 30. Inte ett ord om FakeNews , fast detta var ett ypperligt exempel!
  Snarare ska man i smyg infiltrera ord som ”manifestation”, snart heter det väl ”konst”

 31. Kan fan inte begripa hur urusla och köpta journalistkåren är. Åker dit på dagtid och arrangerar en intervju med en medelålders man. Blåser upp stort att barnen måste tälta i kylan.
  Skäms ni aldrig nånsin, journalister?

 32. ”Foto lånat av Dagens Nyheter i enlighet med prejudicerande dom i Patent- och marknadsöverdomstolen om rätt till återpublicering utan tillstånd vid informationsintresse.” Tack för ett gott skratt, Samhällsnytt!

  ps. ”De tältande migranterna i Solna” måste vara det perfekta exemplet på Fake News som villigt har spridits av medskyldiga eller helt enkelt korkade journalister inom MSM.

 33. Renhållningsarnetare fick röja, vad gjordes med tälten, dessa vore nog eftertraktade av våra svenska uteliggare, men troligen gick de till soptippen

  • Dom låg ju där inne å poserade för bilderna, så nu är det väl fullt med löss i tälten. Bättre å elda upp på tippen.

 34. Vem satt upp tälten var det Mena folket själva. Lite svårt kanske för dom, kommunen fick ju komma och plocka ner tälten och det där att städa efter sej är inte lätt.

 35. Som vanligt får svenska arbetare städa upp efter oseriösa asyl-bedragare som borde åtalas”!

  Har du glömt biljetten på SL, ja då Jävlar..

  Men att ha MENA-bedragare som bygga fejkläger, och sen anmäler någon det till polisen, Då har plötsligt polisväsendet rast??

  Och polisen vill ha höjda löner?

 36. De vet ju vilka som var där för de var ju inte blyga när kamerorna var framme…bara att skicka faktura på städningen…

 37. OT: mer positiva effekter av stor mas-invandring

  Svenska anstalter har inte plats för fler manliga fångar.

  Senast landet befann sig i en liknande situation ledde det till rymningar och misshandel. Nu har Kriminalvården gått ut med alarmerande info till de anställda. – Det finns inte mycket luft i systemet, säger Ulrik Andersson, på Kriminalvården placeringssektion. ”Vi står inför jättestora problem. Senast det hände, i början på 2000-talet, fick vi ha tre eller fyra i varje cell. Det ledde till enorma problem som rymningar, misshandel och hot”, säger en person med insyn i Kriminalvården.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/nu-ar-svenska-fangelser-fulla-star-infor-jattestora-problem/

 38. Jaha så blev ytterligare en fake news nyhet avslöjad. Det blev förstås omöjligt att uppehålla skenet för MSM. Så de tvingades gå ut och berätta sanningen.

 39. Enligt obekräftade uppgifter är det Fatemeh ”psykiska döden” Khavari och Ung i Sverige som ligger bakom denna manifestation av lyxflyktingar. Gissa vem som sponsrar det hela! Ben & Jerry’s genom Khavaris flickvän Soledad Piñero Misa, en av cheferna inom Ben & Jerry’s Sverige.

 40. Om de där tälten vore resta av ”migranter” så skulle ena kortsidan vara riktad mot Mecka. Så är icke fallet och därmed är spektaklet inget annat än just ett spektakel och ren bluff – med stor sannolikhet initierad av journalister.

  • Hoppades väl få något PK-pris som Sveriges ”Anständigaste”.
   Det som är mest oanständigt i hela landet är hur de ”Goda” fullständigt gruppvåldtagit begreppen anständigt och oanständigt.
   Hur många fler ord och begrepp skall de få smutsa ner och trasa sönder?

  • Vet inte de, jag. 1 steg framåt 4 steg bakåt. Hela tiden. Den generella synen ”bland dom som bryr sig” är att immigranterna är orättvistbehandlade. Så som att vara tvungen att stå i bostadskö på vår bekostnad. Dvs raka motsatsen.
   När nationalismen breder ut sig kontrar FN med en resolution som ger dom laglig rätt att ställa krav på ett land dom aldrig satt sin fot i innan.
   När England går ur EU så kontrar Bryssel med något som kan liknas sanktioner.
   När Italien stänger hamnen så tvingas Spanien att öppna sin.
   Börjar bli löjligt uppenbart att makten inte springer folkets ärenden.

 41. Tänk att dessa fullvuxna lyxmigranter har mage att posera vid dessa minitält och tro att vi ska öppna våra hjärtan. Kan ingen rädda Sverige från dessa lögnaktiga asylturister?

 42. Ut med dem, ser ser varken undernärda ut eller går i trasiga kläder
  rövare helt enkelt som suger ut oss alla och landet

 43. Annie Lööf och Jan Björklund har tillsammans många känslostyrda supporters med skygglappar på i Swerabia.Dom köper sådana här upplägg av asylbedrägeri rakt av.

 44. På nyheterna i kväll sa de att polisen körde bort de tältande migranterna och tog deras tält. Men det var kanske på en annan plats.
  Själv tror jag de vände på steken så det passade dem.

LÄMNA ETT SVAR