explosion uppsala
Inrikes

Bombdåd utanför villa i Helsingborg

Publicerad 1/26/2020
Annons

Ett okänt föremål exploderade i närheten av en villa i Ödåkra i Helsingborg under natten till söndagen. Flera personer befann sig i huset.

Polisen tog emot larmet omkring klockan 04.30 på söndagsmorgonen. Flera boende i ett villaområde hade vaknat av en rejäl smäll.

– Det är någon form av explosion, men vi vet inte vad det är som har smällt. Det är ett par bilar som har skadats, säger Henrik Hagström, vakthavande befäl vid polisen region Syd, till Expressen.

Två bilar som stod parkerade intill en villa skadades i explosionen. Alla människor i närheten uppges ha klarat sig oskadda.

Nationella bombskyddet på väg

Nationella bombskyddet har kallats till platsen för att polisen ska kunna påbörja en teknisk undersökning av platsen.

Det finns ingenting i polisens rapportering som tyder på att explosionen orsakats av en olycka. Brottsrubriceringen är i nuläget allmänfarlig ödeläggelse.

– Rubriceringen kan komma att ändras. En del av vår utredning är att ta reda på varför just den här platsen drabbats, exempelvis om det finns en hotbild riktad mot någon i området, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen i region Syd, till tidningen.

Explosion i december – i samma område

Den 5 december 2019 skedde en annan explosion i Helsingborg – också den i Ödåkra. Men huruvida de två detonationerna har något med varandra att göra är ännu för tidigt att säga. Polisen undersöker kopplingar till tidigare händelser men vill inte kommentera närmare på grund av förundersökningssekretess.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
841Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons