boris-johnson-73662

Boris Johnson

Utrikes

Boris Johnson: ”Vi KOMMER att lämna EU om 25 dagar så svälj er stolthet”

Publicerad 10/7/2019
Annons

”Vi lämnar om 25 dagar så svälj er stolthet”. Så skriver Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i ett öppet brev till EU som publicerats i de brittiska tidningarna Daily Express och The Sun.

I sitt öppna brev konstaterar Johnson på söndagen att det äntligen är dags för Brexit om 25 dagar.

”Vi kommer att packa våra väskor och och träda ur den 31 oktober”, skriver han. ”Den enda frågan är huruvida Bryssel glatt vinkar oss med en ömsesidigt acceptabel överenskommelse, eller om vi kommer att tvingas ge oss av på egen hand.”

Johnson skriver att han varit tydlig från början med att det är klokt att förbereda sig för en Brexit utan ett bra avtal, men att det bästa för alla parter vore om de kan nå ett avtal som är acceptabelt för båda sidor.

LÄS ÄVEN: Skränande aktivister hindrade Boris Johnson att tala i Luxemburg

Den här veckan kommer Storbritannien lägga fram sina förslag för att försöka nå en stabil överenskommelse. Det fullständiga förslaget är en praktisk kompromiss där Storbritannien lägger sig där det behövs, samtidigt som man skyddar landets intressen och levererar Brexit som befolkningen röstade för.

Regeringens förslag skulle innebära att landet slipper, den enligt Johnson anti-demokratiska, ”backstop”-planen som skulle innebära att Irland blir fritt från gränskontroller mellan dem och Nordirland.

Johnson avslutar sitt brev med en uppmaning till EU:

Ta möjligheten som vårt nya förslag ger. Sätt er ner med oss vid förhandlingsbordet i en anda av kompromiss och samarbetsvilja. Och låt oss få Brexit att fungera för båda sidor.

Men ni ska inte missförstå eller ha illusioner; det blir inget mer. Ingen mer försening. Den 31 oktober kommer vi att genomföra Brexit.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons