Den konservative brittiske premiärministern Boris Johnson har haft det hett om öronen sedan det framkom att han hållit fester samtidigt som resten av britterna tvingats till karantän och samlingsförbud. Nu skakas han av en ny skandal som fått flera tunga ministrar att avgå.

Det är den högt uppsatte parlamentsledamoten Chris Pincher som tvingas avgå efter att han avslöjats med att i berusat tillstånd begå sexuella ofredanden mot flera män. Det har också framkommit att Johnson när han anställde Pincher kände till att denne har en historik av sådana homosexuella förbrytelser men valde att tiga om det.

När detta framkom försökte premiärministern först att förneka kännedom men erkände senare att det stämmer att han i flera års tid känt till Pinchers oacceptabla beteende med sextrakasserier.

13 ministrar lämnar

För flera i regeringen har detta blivit droppen och man har lämnat in sin avskedsansökan. Bland de som lämnar återfinns finansminister Rishi Sunak och hälsominister Sajid Javid, skolminister Robin Walker, miljöminister Jo Churchill 

Sammanlagt har hela 122 personer i olika regeringsnära befattningar, varav 13 ministrar, avgått och lämnat sina uppdrag för Johnsons regering.

Johnson själv meddelar att han inte tänker avgå, men bedömare tror att han kan tvingas till detta, något som man på den oppositionella vänstersidan i Labour hoppas på. Ett försök att avsätta Johnson med misstroendeförklaring gjordes nyligen men misslyckades.