Brandbomber mot judiskt kapell i Malmö

Delningar

➤ Även i Malmö tycks man ha gått till attack mot judiska intressen med brandbomber.

På måndagen larmades polis till judiska kapellet där två brandbomber kastats mot byggnaden. Exakt när attacken skett är oklar.

– Vi har upprättat en anmälan om försök till mordbrand, man har vad vi bedömer haft för avsikt att få det att börja brinna där på något sätt, säger Lars Förstell vid Malmöpolisen till SR.

Enligt Freddy Gellberg, ordförande för judiska församlingen i Malmö, är det två flaskor med ett brandfarligt ämne som använts. Man lyckades dock inte att skada kapellet.

Attacken handläggs av polisens hatbrottsenhet.

– Det är upprörande. Vi måste reagera med skärpa. Vi kan aldrig acceptera att vi ska bli angripna för vår bakgrund och vår religion i Malmö. Det finns inte på kartan att acceptera det. Men det är klart att det framkallar en känsla av otrygghet och rädsla hos en del, säger Freddy Gellberg.

Judiska församlingen får nu utökad polisbevakning.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

92 KOMMENTARER

 1. Snart fylls systemmedia med vaga krönikor och nyhetsuppslag om den ”farliga nazismen” och annat dravel – Suck!

 2. Kanske blir det svårt denna gång, för regimmedia, att låtsas som om det måste vara svenska högerextremister som är i farten. Men då tar man väl till den sista utvägen: att skylla på Trump!

  • Helt riktigt.
   Direkt efter attentatet i Göteborg skrev media, naturligtvis, med antydningar om nazister och deras demonstrationer.
   Ger inte mycket för nazisterna i och för sig men det är mer än dags att media skriver vilka det är som ligger bakom det allra mesta av judehatet.
   Hade också varit bra om judiska föreningar klart och tydligt sa som det är.

  • Tro det eller ej men aftonlögnen skriver faktiskt;
   ”Statsministern oroad över antisemitism bland invandrare från Mellanöstern: ”Det är helt oacceptabelt”
   Och det ”vår” hovnarr Löfvén nu tänker göra är att ta i med hårdhandskarna mot Nordiska motståndsrörelsen, som framkallat detta hat hos invandrarna::))

  • eller att vara helt tysta. någon gång måste argumenten ta slut tycker man. Men det klart, de har ju varit politiker sedan barnsben.

  • Jag visste inte att Trump var på besök i varken Malmö eller Göteborg, särskilt inte slängades molotov cocktails på helgedommar, tänk hur media skall vränga till saker och ting.

   det är så här media vill att svensken skall tänka usssh och fyyy för Trump, ALLT ÄR HANS FEL – sen sover vi vidare till nästa psykiska svenska gemensamma sammanbrott och härdsmälta tills nästa psykos måste fram i rampljuset för att stigmatisera några från SD, Då är dagen gjord för vänstern och dess galjonsfigurer som tittar upp likt fågelskrämmor utan makeup.

 3. .
  Och när en moské blir ’ brandbombad’ ;

  ÄR det ren SJÄLVBEVARELSEDRIFT , och kärlek till Sverige . ???????????????? .

  .

 4. Så, vad ska nu massmedia skylla på den här gången? De är alltid snabba på att försöka fördöma svenskar, eller ja, ”vita, medelålders heterosexuella män”. Ni vet ju själva hur de gått på. Ta bara den där berömda moskébranden, där det visade sig att det var de själva som orsakat branden. En fritös de hade glömt. Men de var snabba på att gå ut och säga att det var en vit man som kastat in brandfarligt… Och massmedia krokade snabbt på. Naturligtvis var det ju så.

  Och massmedia försökte ju lite, initialt, att få det till att det var ”högerextrema krafter” som låg bakom gårdagens attack. Sen att det visade sig vara tre ”flyktingar”, och då var kritikerna tysta och surmulna igen. För de vill ju så gärna få det till att det är vita svenska män – som läser ”Samhällsnytt” – som ligger bakom. Så de får grotta ner sig i hur hemska vi är. Problemet är ju bara att vi gör inte sådant.

  Likaså alla de ”hatbrev” som vi ska skicka… De få som verkligen är hatbrev, de kommer ju från vänstern, som försöker kamouflera sig till att vara ”vi”. Jag undrar när massmedia ska tröttna på det tramset, skärpa till sig, och börja göra sitt jobb på riktigt. Måste kännas jobbigt att hela tiden få smällar över fingrarna av alternativa bloggar på nätet.

 5. En groda i en skröna gav en informations-broschyr åt en extremistisk våldsverkare & det fungerade helt enligt planerna: våldsmannen blev genast snäll & köpte julklappar åt de fattiga. ”-Se vad de liberala tankarna om utbildning kan åstadkomma” mumlade skrönans groda..

 6. Personer som säger sig ha flytt krig drar hit krig och idiotiska svenska ledare tackar för att de valde att komma till Sverige.

 7. Sist jag hörde ledande jude uttala sig här i Malmö så var det hand i hand med muslim, varnandes för mig som röstar på Sverigedemokraterna!
  Lös problemet utan mina sympatier, ni går som sagt hand i hand så avståndet borde inte vara ett problem!

 8. Vänstermedia skriver nu om attack mot synagoga, men det är vänstermedia själv som är uppviglarna till dessa attacker genom att elda upp förövarna med sin hätska rapportering om Jerusalem, hade vänstermedia sansat sej en smula och tyglat sitt vansinne så hade denna hatstämning antagligen inte uppstått.

 9. När jag pluggade i Lund var jag ofta i Malmö. Det var möjligen lite intressant med det judiska kapellet, men det betraktades inte annorlunda än vilken kyrka som helst så allt var lugnt. Men det här var länge sedan då det kanske fanns 500 muslimer i hela Sverige. Undrar om sossar och Reinfeldt klarar att dra några slutsatser av det?

 10. Ni kommer hit till vårat land, med terror i er hand , åk hem igen försvinn försvinn , tillbaks till ökensand !!!

 11. Grattis alla Malmöbor. Ni röstade för att utveckla eran stad med att importera analfabetiska skäggbarn. Nu blir ni bestraffade för era PK-synder. Problemet är nu också att resten av den svenska befolkningen får betala för Malmös konkurs.

   • Nja, Malmö har väl styrts länge av S. Speciellt tidigare av en klart antisemitisk S-ordförande. Så nog är malmöbornas del i eländet, som de faktiskt röstat fram, helt sant.

   • malmö är endel av skiten tack vare sin röd/gröna slask styre. Riktig skithåla malmö, brott konstant och polisen helt handlingsförlamad.

 12. När ska man sluta med att behandla muslimerna som mindre vetande varelser och ständigt ha överseende med deras aggresiva handlingar och ställa dem till svars för deras handlingar, det håller inte att ständigt låta dem ”spåra ut för att de är kränkta” av som nu ”att USA flyttar sin ambassad” ( för det är väl det som det handlar om!? ) eller Mohammed som rondellhund mm.
  Dom måste ta mig faen lära sig sin plats i samhället och visa västvärlden respekt, varför ska vi respektera dessa vidskepliga individer?

    • Du? Skulde du kunna vara så snæll och førklara mig varfør in i helvete Ni inte går på gatan och demonstrerar emot den vansinniga svenska regeringen?

     Jag førstår det det ej!

     Vad fan ær det Ni væntar på?

     Att fler svenska kvinnor kommer bli våldtagna???

     • Godmorgon! Jag antar att du inte bor här i Sverige. Men flytta gärna hit och bo här ett par år, känn av lite på klimatet. Googla, titta på ett par Youtube klipp, läs nyheter. om jag ska skriva mina egna erfarenheter, skulle det bli en tjockare bok. det har jag inte lust med nu.

     • Jag har bott i Sverige under några år (Malmø). Tog jæmt diskussionen, var medlem av SD. Nær det var kommunalval frågaxde jag de tillsynsførande var røstsedlarna før SD låg.

 13. Och Löfven tycker det behövs mer kunskap och information,tror han att dom skyldiga är intresserade.
  Tänk att hissen alltid ska stanna på halva vägen hos somliga.

  • Jøss. Løfven? Hvor har han vært i det siste?
   Sikkert et langvarig kurs i å dysse ned debatten om krigen i Sverige.
   Her er det total handlingslammelse.
   Noen er i ferd med å poppe opp som selvsmellere og brannbomber av en annen verden nå. Over alt. Muslimistene har som vanlig ingen skavanker?
   Hvem skal man skylde på nå?
   Troll? Høyrepopulister? Nazister?
   Trump? Sverigedemokratene? Karl Ivar Hagen? Morten Lund?
   Rose, hjerte, koz og klemz.

  • Om han inte ens kan nå mig, som gått 13 år i skola samt vuxit upp i samma land som honom och även har samma modersmål, med sin information.
   Hur skall han kunna nå dessa sjuka våldsbejakande analfabeter i så fall?
   Snacka går, men snacka så det går, det går inte, sa vi förr ibland.
   SD 2018!

 14. I morgon kommer Skånska Dagbladet att ha en ledare om ”Det antisemitiska Malmö” och inte ett om att I Malmö är det invandrade muslimer från Mellersta Östern som står för 100% av antisemitismen.
  Allt!! som sägs av Svenska media om invandringen är lögn.

 15. Muhammad och Ahmed satt och rökte kryddad vattenpipa. In kommer Mustafa och förtäljer om drömmen han haft under SFI-lektionen, på högljudd kraxande arabiska föll orden i relevant översättning: – den ny profet är jak, jak dröma jak sitta på bevingat jak. Jak flyga hela natt landa på svennarnas berg ”Chebnekaisa”, Nej Ahmed, inte den Kaisa som alla vi skojat med. Detta vara den nya heliga kulle, högre än Muhammeds och miket plats bigga stora mosq. Inte en jude eller haramsvenne på långa ögat sett. Inte heller långa väg till nya arbetsplats Ylva Johansson fixa på Esrange där vi lära byga bra raket för bröder i Gaza.
  Ahmed spottar ut några dadelkärnor och maximerar sin tankeverksamhet, – faan Mustafa, du dröma lite och tro du vara ny profet. Bara Löven tro vi alla lika, – Jesus, Jackeleen, Trump, Margot kanske alla lika, men Muhammed enda profet som flyga häst och du nu furstå att vita pulvret är svennars snö för åka skida och inte dra i näsa som annat pulver på SFI.

 16. Malmö är NORDENS mest kriminella och farliga stad med kanske Sveriges sämsta snutar = dom kommer inte att stoppa attackerna mot judarna !!

  • Hälften av poliserna i Malmö är väl muslimer numera, ger meritpoäng när de söker till polisutbildningen med multikultur i bagaget samt att de pratar förövarnas språk. Dispens från gymnasieutbildning ges, fyskravet sänkt till kvinnornas nivå och IQ-testet sänkts från 4 till 3 på en 9-gradig skala. Lämplighetsintervjun med två ”riktiga” poliser togs bort redan 2015.
   Lyssna gärna på Morrisseys nya låt: ”Who will protect us from the police?”

 17. Nu efter Trump och Jerusalem, så läste jag en artikel någonstans från en svensk media (minns ej vilken) det där stod om attacker emot judiska mål i Sverige, och artikeln avhandlade vad som hänt och slutade med att det är nynazister som är farliga och allt annat. De marscherar på våra torg och gator, ja. Men det är ju inte de som ger sig på judiska personer idag för det mesta. Jag tänker varje gång: Nämn satan vid hans namn.

 18. Asså,muslimer är så jävla korkade och triggerhappy att dom kan inte ta det lugnt utan dom går bananas direkt och avslöja sitt sanna inavlade jag

 19. Kanske dags att starta ett upprop #Jewtoo!
  Bedrövligt av msm och politruker att de inte kan diskutera de problem som de skapar.

 20. Nu måste väl Wolodarski ändå reagera. Han som vurmat för massinvandring i så många år. När en del muslimer visar sitt hat mot Wolodarski och den judiska minoriteten här i Sverige.
  Eller är Wolodarski en smygmuslim? Vill han verkligen att Sverige ska bli en muslimsk stat?

 21. Så här sade Tage Erlander i slutet av 60-talet, när han blev intervjuad av en nybakad vänster journalist på frågan: ”Varför inte ta hit arbetskraft ifrån Mellan östern? Tage flög argsint ur stolen och sade: ”Det vore en katastrof. De har en helt annan religion och skulle förstöra landet” Ja du svetsarn….

 22. Läs denna briljanta ledare i GP. Där framgår tydligt att muslimer är det klart största hotet mot judar.P.S. Det visste jag för 40 år sedan….D.S.

  ”När Forum för levande historia 2005 mätte rasistiska attityder i
  Sverige fann man att fem procent av befolkningen i stort hyste
  antisemitiska uppfattningar. Bland vuxna som betecknade sig som muslimer
  hyste 39 procent en ”systematisk antisemitisk hållning”.

  I en annan studie där judar tillfrågats om vem som hotat eller
  attackerat dem svarade 51 procent av de tillfrågade att det var någon
  med ”extremmuslimsk” övertygelse, 25 procent att förövaren hade
  vänsterextrema åsikter och 5 procent att förövaren hade högerextrema
  övertygelser.

  Detta är alltså antisemitismens natur i Sverige. Siffrorna är likartade i Frankrike, Tyskland och Storbritannien.”

  Vad är siffrorna idag?

  • ”Statsministermuppen” är ”bekymrad” över antisemitismen mot judar från MENA-individer!!

   Men sluta då för fan att släpa hit fler av dessa ointergrerbara bidragstagare!

  • ”Där framgår tydligt att muslimer är det klart största hotet mot judar”

   – och trots detta finns där en hel uppsjö med etniska Judar som tycker det är ok med invandring (disclaimer, dock inte i Israel för det har/blir (valfritt skitsnack argument) problematiskt.

 23. Är det slut med rasistkortet i Sveriges Riksdag nu, eller ska regeringen fortsätta att skända sverigedemokraterna. Förr eller senare slår pendeln tillbaka, det är en naturlag som ingen kan ändra på.

  • Kommunister älskar att stifta lagar som går stick i stäv mot naturlagarna. Det är det bästa sättet att få ett illa fungerande samhälle (proletariatets diktatur).

   • SVT gjorde något putslustigt inslag om Lenins resa genom Sverige på väg mot revolutionens Ryssland. Bl a visade man en slags garderobsdusch där Lenin förmodligen, bara förmodligen, avnjöt en dusch. Det hade varit bättre de visat var Lenin tvättade av sig allt blod efter att ha dräpt sina meningsmotståndare.

  • Alla despoter kan inte vara idioter på samma sätt, så när en ny despot poppar upp blir det tvära kast, vilket historien har visat i gamla Sovjet, Kina och andra ställen.

 24. Men det viktigaste för sjuklövern är att inte ta Jimmie Åkesson i hand och fortsätta den odemokratiska DÖ-kartellen. Fullt ös medvetslös ända in i kaklet!

 25. putin med ryssland har i stort sett utplånat alla skurkar i syrien men ack så fick sverige ta mot dom överblivna skurkarna som drog hit till sverige så be till gud …ryssland kan komma för att utplåna resten här…för regeringen kan inte ett skit och en fjantig polis ledare

  • Det kan bli så för att skydda nordostpassagen och The Silk Road. Man kan knappast ha en idiotstat i ändan på dessa projekt.

 26. Om man bortser från påtryckningarna från alla MENA-tokiga gamla tanter i regering och riksdag är det främst tre personer som när och om detta eländet fått ett slut skall ställas inför rätta. Nämligen: Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfven samt Eliasson.
  Vad gäller dialog S.L. svamlar om, kan man undra varför ingen åkte och snackade med Adolf Hitler i så fall. Då hade vi ju sluppit judeutrotningen under ww2. Eller????

 27. Justitieminister Morgan Johansson (S): ”Tankarna går till förföljelserna på 30- och 40-talet”.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/johansson-tankarna-gar-till-forfoljelserna-pa-30-och-40-talet?cmpid=del:tw:20171210:johansson-tankarna-gar-till-forfoljelserna-pa-30-och-40-talet:nyh:lp
  Associerade Morgan Johansson till de socialdemokratiska rötterna när det social- demokratiskt styrda Sverige och Schweiz, oberoende av varandra, anmodade och fick nazi-Tyskland att 1938 stämpla ett tre cm stort J i judars pass, för att stoppa de judiska flyktingarna redan vid gränsen?
  http://www.levandehistoria.se/fakta-om-forintelsen/judeforfoljelserna-under-1930-talet/ett-j-i-alla-tyska-judars-pass

 28. Muslimer och judar går inte att integrera i västvärlden. Båda gruppernas herrefolksideologier är inkompatibla med västvärldens värderingar.

  Som tur är finns Israel till för judar och den muslimska världen för muslimer.

 29. Den judiska eliten förstör för vanliga judar precis som den svenska eliten förstör för vanliga svenskar. Hoppas att de får sitt straff en vacker dag!

LÄMNA ETT SVAR