Trollhättan skakades av ett flertal anlagda bränder natten till fredagen. Byggnader och ett flertal bilar brann på olika platser i staden.

Vid halv elva-tiden på torsdagskvällen får polis och räddningstjänst i Trollhättan in larm om bränder på fem olika platser. Dels från ett parkeringshus i centrala delarna av staden, dels från ett tomt flerfamiljshus och så bilbränder på flera olika platser.

Runt midnatt kommer det in larm om att ytterligare tre bilar brinner på en parkering på Lextorpsvägen i utkanten av Trollhättan.

Gäng misstänks ligga bakom

Polisen misstänker att det är gängkriminella som ligger bakom nattens bränder.

– Vi tror väl att det rör sig om någon form av planerad aktion, men anledningen har vi ännu inte klar för oss, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen, till Aftonbladet.

Även under onsdagen och natten till torsdagen brann bilar i Trollhättan, men bränderna var inte i samma omfattning som nattens bränder.

Varnades för giftig rök

Klockan 01:01 natten till fredagen skickades ett Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) ut till de boende i Trollhättan.

”Det brinner på ett flertal platser i Trollhättan. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst”, löd meddelandet.

Klockan 03:27 drogs varningen tillbaka.