ambulans
Inrikes

Brist på ambulanser i Hallands län – klarar inte målet att nå de mest sjuka patienterna inom 10 minuter

Publicerad 8/14/2019
Annons

En av de hittills sju avvikelserapporterna i år på ambulansen i Kungsbacka gällde en 2-årig flicka som befarades ha livshotande symptom men som fick vänta 30 minuter på hjälp. Konsekvenserna av att det finns för få ambulanser i de norra delarna av Hallands län blir att man inte klarar de uppsatta målen. Trots den stora ytan man ska täcka och att befolkningen ökat är antalet ambulanser samma som för 20 år sen.

I Kungsbacka har man fyra ambulanser under dagtid och två nattetid vilka förväntas täcka de norra delarna av Hallands län och de mer än 80 000 invånarna. Då inte tillräckligt många ambulanser finns får Varberg hjälpa till.

– Det blir långa framkörningstider, vilket blir en risk för personalen om det är prioritering av grad ett som kör på vägarna men också för allmänheten, säger Anna Rosenberg, avdelningschef ambulansen Kungsbacka.

Just nu pågår en resursöversyn för ambulanssjukvården i hela Halland som enligt Ann Molander (L), ordförande i driftsnämnden för Ambulans- Diagnostik och Hälsa i Region Halland, sannolikt kommer resultera i att man gör något för att stärka upp Kungsbacka.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1107”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons