En ny opinionsundersökning från YouGov visar att större delen av Storbritannien fortfarande stödjer utträdet ur EU – även om det blir utan avtal, en så kallad ”hård brexit”. Endast London och Skottland vill avbryta utträdet om det inte blir ett avtal med EU.

Enligt undersökningen är det nationellt sett 44 procent som anser att man ska lämna även utan ett avtal medan 42 procent i en sådan situation vill stanna, rapporterar Daily Mail.

Samtidigt vill väljarna inte ha ett nytt val för att bryta dödläget. Hälften är emot en sådan lösning, jämfört med endast 29 procent som är för.

Källa: YouGov

Begär förlängning
Nu meddelas även att Storbritanniens premiärminister Theresa May begär uppskov för EU-utträdet till den 30 juni. Om britterna har enats om ett avtal innan dess kan förlängningen avbrytas, skriver SVT.

– Regeringen vill enas om en tidtabell för en ratificering som tillåter Storbritannien att lämna EU före den 23 maj 2019 så att man kan ställa in valet till EU-parlamentet, men kommer fortsätta att ta ansvar och förbereda sig på att hålla val om det här inte visar sig vara möjligt, skriver Theresa May i ett brev till, Europeiska rådets ordförande Donald Tusk.

Flexibel Brexit
Samtidigt vill Tusk erbjuda britterna en tolvmånadersperiod för att göra en flexibel brexit. Det innebär att de kan lämna tidigare om parlamentet godkänner ett avtal.

Först var planen att lämna 29 mars men det har inte gått därför att det brittiska parlamentet inte godkänt utträdesavtalet. För närvarande gäller 12 april men inte heller det det ser ut att vara möjligt. May måste innan det datumet ha lagt fram en plan för att undvika en ”hård Brexit”, enligt SVT.