Siffrorna presenteras i en ny undersökning från Yougov. Medan 44 procent av de tillfrågade uppger att man litar på att BBC:s journalister säger sanningen, är andelen som inte anser att dom gör det 48 procent. Samtidigt har den nya brittiska regeringen börjat titta på BBC:s finansiering.

Precis som i Sverige med SVT anklagas det brittiska public service-bolaget ofta för att vara vänstervridet och politiskt korrekt.

I den nya undersökningen som genomfördes 1-2 december uppger åtta procent att de litar på BBC:s journalister till stor del och 36 procent någorlunda. De totalt 44 procenten positiva är en kraftig nedgång på sju procentenheter sedan mitten av oktober.

Bland de BBC-skeptiska uppger 28 procent att de inte litar på dess journalister alls och 20 procent inte mycket.

Mätningen bekräftar en undersökning för ett par veckor sen där det framkom att två tredjedelar av britterna anser att BBC är partiska.

I fjol kunde tankesmedjan Civitas också visa hur röster för Brexit tryckts ned i BBC Radio 4:s största nyhetsprogram The Today Show.

Licensavgiften kan skrotas

BBC finansieras med licensavgift, något premiärminister Boris Johnson innan valet lovat att titta närmare på. Redan i söndags bekräftade den brittiska regeringen att man nu överväger att avkriminalisera en icke betald licensavgift.

LÄS ÄVEN: Brittiske premiärministern ifrågasätter tv-licensen – kan slopas

Som svar på planerna har BBC beklagat sig över att man i och med detta skulle få mindre pengar att spendera på program och service som ”vår publik älskar”. Talespersonen menade även att det nuvarande systemet är rättvist och ger valuta för pengarna.

Varje år åtalas 180 000 britter för att inte ha betalat. De flesta döms till böter men vissa även till fängelse.