Den brittiska banken Lloyds Banking Group tar nu det säkra före det osäkra och erbjuder säkerhetsrutiner för personalen vid bankkontor runt om i landet för den händelse de skulle drabbas av syraattacker som blivit allt vanligare i landet.

I sociala medier har en bild fått spridning som visar ett informationsblad utfärdat av Lloyds Banking Group tillsammans med fyra flaskor vatten. I säkerhetsinstruktionerna riktade till bankpersonalen ges bland annat följande råd:

”Tvätta genast den drabbade kroppsdelen med massor av rent vatten” och ”böj dig fram så att vattnet inte sprider syran till andra delar av ansiktet eller kroppen”.

LÄS ÄVEN: Kraftig ökning av syraattacker i England – yngsta offret en elvaåring

Syraattack på film
I slutet av förra veckan uppmärksammades en syraattack i östra London efter att den fångades på film.

Kraftig ökning av syraattacker
Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat en kraftig ökning av syraattacker i Storbritannien. Mellan januari år 2015 och fram till maj 2018 rapporterades totalt 2 602 syraattacker, det vill säga omkring 15 syraattacker per vecka eller drygt två attacker om dagen.

För att sätta siffran i jämförelse inträffade det mellan år 2007 och 2011 endast 100 fall av syraattacker, rapporterade Mirror i augusti förra året.

LÄS ÄVEN: Video: Män med invandrarbakgrund dömda för syraattacker på homosexuella i London