scre

Faksimil: Twitter

Utrikes

Brittisk medieprofil attackerad av muslimsk mobb

Publicerad 14:17
Annons

I London anordnades under söndagen årets upplaga av den religiösa festivalen Diwali, som firas av invandrade indier och pakistanier med sikhisk, hinduisk och buddhistisk trosuppfattning. Samtidigt pågick en högljudd muslimsk demonstration på gatorna och där – med något enstaka undantag – endast män deltog.

Katie Hopkins, en brittisk medieprofil, var på plats under demonstrationen och begav sig in i folkmassan. Hon filmade sig själv när hon konstaterade det absurda i att detta är vad som sker i Storbritanniens huvudstad 2019 – när hon plötsligt attackerades.

https://twitter.com/KTHopkins/status/1188469843521146885

Muslimska pakistanier börjar med att slita av mössan från hennes huvud. Hopkins behåller fattningen och uppmanar sina tittare att iaktta dessa människors beteende.

– Detta är vad vi har att göra med, säger hon.

De fortsätter sedan med att ropa ut i stora högtalare att Hopkins ska ta en titt på sina föräldrar då hennes uppväxt måste ha varit fruktansvärd.

– Jag tycker synd om dig, ropar en av männen ut i högtalarna. Idag borde du stanna med kvinnorna. Var är kvinnornas makt? Jag tycker synd om mannen som älskar dig också. Du borde stanna med kvinnorna och vara en kvinna själv.

Sedan kommer en man fram och filmar henne medan han frågar henne om hon kan garantera att ”vit makt-personer” inte inspireras av henne. Mannen menar att personer som attackerar moskéer blir inspirerade av Hopkins islam- och invandringskritiska artiklar.

När mannen fortsätter att höja sitt finger mot henne, trots att hon sagt ifrån, väljer hon att sluta tala med honom och i stället gå därifrån.

Festivalen tilläts av Londons borgmästare Sadiq Khan som själv har pakistansk och muslimsk bakgrund, förklarar Katie Hopkins i videoklippet. Hon konstaterar samtidigt att Det hon råkat ut för är ett tecken på hur ”islam tar över” Storbritannien.

Det är oklart på vilket sätt de muslimska protesterna varit kopplade till det icke-muslimska Diwali-firandet.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1034”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons