rory stewart

Rory Stewart. Foto: Chris McAndrew.

Utrikes

Brittisk minister: Döda brittiska IS-terrorister

Publicerad 10/23/2017
Annons

➤ Istället för att låta IS-terrorister med brittiskt medborgarskap komma tillbaka till Storbritannien bör de dödas nere i Syrien i nästan varje fall, menar Rory Stewart, minister för internationell utveckling.

– Det här är människor som avsagt sig all slags trohet mot den brittiska regeringen, sa ministern i en BBC-intervju nyligen.

Enligt Stewart har konvertiter som lämnat Storbritannien för att strida för terrorgruppen gjort sig skyldiga till hemska handlingar. Hans uttalande kommer bara dagar efter att Max Hill QC, som utreder terrorlagstiftning, uppgett att unga människor som blivit hjärntvättade av IS bör få komma tillbaka till Storbritannien och släppas in i samhället igen.

Hill menade också att det inte är värt att förlora en generation unga som ”naivt” reste för att strida med IS, för att sedan försöka ta sig tillbaka till Storbritannien.

Omkring hälften av de 850 brittiska medborgare som rest för att ansluta sig till IS tros vara tillbaka i landet igen. Man befarar att fler kommer följa nu när terrorgruppen förlorat huvudstaden i sitt självutnämnda kalifat, Raqqa, och även håller på att besegras i Irak.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons