Brittisk polis har stoppat 17 terrorattacker i år – åtta av tio fängslade är islamister

Delningar

Det senaste året har brittisk polis avvärjt 17 terrorattacker som varit på väg att utföras. Polisen har också genomfört rekordhöga 317 gripanden relaterade till terrorism under året och ser inga tecken på att utvecklingen kommer att förändras. 

Inför den stundande julhandeln uppmanar den brittiska antiterrorpolisen allmänheten att vara vaksamma. Enligt den brittiska underrättelsetjänsten MI5, är sannolikheten hög för att det sker en terrorattack.

LÄS ÄVEN: Skjutning vid julmarknad i Strasbourg – tre döda, 11 skadade
LÄS ÄVEN: Polisen manar till vaksamhet och tipsar om hur man agerar vid en terrorattack under julhandeln

För det fjärde året i följd har antiterrorpolis gripit över 300 personer relaterat till terrorism under ett år. Antalet gripanden av terrormisstänkta är rekordhögt sedan polisen började att rapportera dessa ärenden år 2001.

Dean Haydon är nationell samordnare vid den brittiska antiterrorpolisen och förklarar i ett pressmeddelande att det inte är en trend som ser ut att mattas av eller vända.

– Sedan mars 2017 har vi avvärjt totalt 17 terrorattacker. Det pågår just nu 700 terrorutredningar som involverar omkring 3000 personer, och rekordnivån visar inget tecken på att minska, säger Haydon.

8 av tio fängslade för terrorism är islamister
I slutet av föregående vecka publicerade den brittiska antiterrorpolisen en årlig rapport över sitt verksamhetsområde. Rapporten visar att antalet personer som är fängslade för brott relaterade till terrorism är på den högsta nivån sedan uppgifterna började registreras i april 2009.

Merparten av alla fängslade för brott relaterade till terrorism är islamister, hela 80 procent. 13 procent är högerextremister och resterande är övriga grupper och fall där ideologin är oklar. I den kategorin ingår bland annat individer kopplade till konflikten i Nordirland.

Bakgrund
Av de som gripits för brott relaterade till terrorism under det senaste året ansåg sig 72 procent ha brittisk eller dubbel nationalitet.

Sedan den här typen av bakgrundsuppgifter började registreras efter terrordåden i USA den 11 september 2001 har 60 procent av alla gripna för brott relaterade till terrorism uppgivit att de anser sig ha brittisk eller dubbel nationalitet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

113 KOMMENTARER

 1. UK måste precis som alla civiliserade länder inse att islam inte är en religion ! Det är en MORDISK OCH SAMHÄLLSFARLIG SEKT VILKEN MÅSTE FÖRBJUDAS ATT UTÖVA HÄR ! Tyvärr måste man generalisera då det kostar liv o lem. Trots allt är över 80% av alla terrorister muslimer ! Vi tjötar om nolltolerans hit o nolltolerans dit. Men när vi alla riskerar terror, skjutningar, bli överkörda, knivskurna på IKEA mm, är det verkligen vara nolltolerans mot terror. Vill vi minska riskerna förbjuder vi islam och ställer sekten under terroristlagarna ! Tycker jag . Övriga samhällskostnader ska vi inte tala om .

 2. Här i Sverige jagar man bara svenska pensionärer som förmedlar sanningen om det nya Sverige och skjuter bara ihjäl svenskar med förståndshandikapp. Japp det är Sverige det!

 3. Skrämmande siffror. Om inte polisen hade lyckats gripa dessa INNAN deras terrorhandlingar, är frågan hur många de skulle lyckats mörda.

  Och vad värre, denna radikalisering kryper ner i åldrarna. Läste någonstans om en så ung pojke som 12 år, hade försökt spränga en bomb i Londons tunnelbana, för några år sedan. 12 år… Med en bomb, byggd av tändstickor bland annat.

  Dessa, de påstår att de ”flyr”… Men i själva verket tar de problemen med sig hit. Alltså borde islam förbjudas. De som inte är nöjda med det, dem står det fritt att flytta till ett muslimskt land i så fall. Tror vi skulle kunna få ner det en hel del den vägen.

 4. Så här i eftertsvallet av den islamska terrorattacken i Strasbourg, kan man bara konstatera att om britterna stoppat 17 attacker, måste det ha pågått åtminstone hundratals terrorkomplotter årligen i Europa som poliset ingripit i förrän de blev verklighet.

  Mot denna bakgrund verkar det som om vi lever mitt inne i en konstant pågående terrorism och vem som helst kan bli offer om polisen råkar misslyckas.

 5. Sen 9/11 så har det skett 34262 muslimska terrordåd med dödlig utgång runtom i världen. Det är alltid bara en tidsfråga innan nästa sker.

 6. Och Storbritannien varnar för Sverige..😃

  Satt deras UD på puben när dom gav ut den varningen ?

 7. Varenda terrorist, är en terrorist för mycket. Ju förr fler upptäcker detta, desto närmare är vi lösningen. Om vi skyddar och omhuldar intolerans och intoleranta människor, kommer vi att råka mycket illa ut.

  SÄPO vill ju inte ens meddela regeringen om hur läget exakt ser ut, just för att vår regering är fylld av människor som vill dalta med terrorister. Hur kommer det sig att varenda land över hela jordklotet där den här ideologin är utbredd, inte fungerar? Tillfälligheter?

  Om man flyttar sopsäckar från en soptipp till en vacker äng, blir ängen till slut också en soptipp. Den illustrationen innefattar endast de individer som vill sprida död och elände omkring sig.

  Fungerar något illa i Mellanöstern, är oddsen rätt låga att det dåliga kommer att fungera precis lika illa här i Europa..

  • Det finns faktiskt muslimska länder som fungerar hyfsat, kaoset i Mellanöstern är till stor del en sionistisk skapelse.

   • finns det ?
    det finns ett mönster, en ledare som styr landet med järnhand får det fungera tills han blir avsatt under kaos, det blir blodigt ett litet tag tills nästa ledare tar över och styr med järnhand,, och så håller det på om igen..
    25% av den muslimska populationen är så fundamentala att de är villiga offra sej för sin gud.
    de som dödat flest muslimer är muslimer själva.
    sionisterna behöver bara konspirera lite i bakgrunden för att det skall bli kaos, det är muslimers mentalitet som är problemet, de anser sej vara superior alla andra inkl andra grenar av islam.
    varav kommer problemet med deras mentalitet ? kusingifte i generationer ? j-a klanfolk som gifter sej inbördes.

    • khadaffi gjorde mycket bra för sitt folk, hans misstag var att han ville införa gulddinar som valuta och det gillade inte de sionistiska bankirerna, han vägrade dessutom ansluta sej till sionistiska världsbanken..

  • Den västerländska moralen vilar på den judeo-kristna värdegrunden som bevisligen skyddat mot islam och andra stolliga värdegrunder i över 3,500 år. Mångkulturen/liberalismen har långsiktigt inte en chans mot Islam.

   • Jesus sa att man skall försöka vinna tillbaka sin broder, men om de inte är en broder från början då?
    Vidare så står det inget om att vända kinden till mer än en gång i Bibeln så för mig är det glaskkart.

    Jag är inte här för att upphäva lagen (Gamla testamentet läs öga för öga o tand för tand)
    Utan för att förtydliga den sa Jesus enligt Nya testamentet.

 8. Islamistiska terrorister som kommer tillbaka till Sverige efter att ha dödat, lemlästat och våldtagit anses ju vara svenska krigsveteraner här. Hjältar som ska hyllas med fri sjukvård, nytt jobb och egen lägenhet. Allt medans svenska pensionärer trängs kring soppköket innan ännu en natt på parkbänken väntar.

  • Illa men majoriteten av pensionärerna fortsätter ju rösta för detta som det ser ut.
   Om inte de själva ta tag i det så kan de ju inte räkna med att andra gör det heller.
   De har ju både mängden människor och tiden som krävs för att belägra Riksdagen.

  • Bra artikel. Får börja följa Ingrid&Maria bloggen också. Och ja, det vet jag också att det är lätt att köpa vapen. Skulle inte ha några problem att köpa en, men det gör jag inte.

   • Tips på bilutrustning: Rejäl promenadkäpp av tungt trä (t.ex Filippinsk Narra), lång hylsnyckel bredvid sätet, tung snickarhammare, elektrisk motorsåg för fällning av mindre träd, rejäl spade, kalk.
    ………

 9. Vad kostar detta både vad gäller pengar och lidande. Sedan står någon skämtgubbe på någon scen och gör det till ett skämt och blir dessutom belönad och hyllad för det.

 10. Vad ska dom i andra Länder när
  skit – högarna hatar dom som hör
  hemma där?
  Då ska man för helvete inte importera
  skiten!

 11. Antivitismen och kristendomshatet ökar hela tiden, men vi har ingen mäktig världskongress eller Simon Wisenthal-center som ambulerar jorden runt och fördömer våldet. Ej heller har vi någon fascistisk etnostat uppbackad av världens främsta militärmakt som vi bara kan spatsera in och bli medborgare i.

 12. Politikerna lyckas med andra ord påtvinga oss och vårt samhälle en islamism som vill, kan och kommer avveckla vår kultur, på grund av vår kulturs effektivitet och överlägsenhet.

  Uppfuckat, eller hur?

 13. Antiterrorpolisen uppmanar allmänheten att vara vaksamma, och rekordnivån visar inget tecken på att minska, säger bla, bla, bla.

  Är det inte bättre att antiterrorpolisen varnar (läs hotar) de politiker som tar in terroristerna istället? Då jobbar de ju från rätt håll så att säga.

 14. Vi befiinner oss med andra ord i krig. Vilket ansvar har de politiker som påtvingat folket denna verklighet? Har de något ansvar för den politik de har genomdrivit, eller står de likt den gamla tidens adel helt utan ansvar?

  • Och ta hit dessa individer till Sverige är att ”ta ansvar” enligt Steffe och Company…

   Nyp mig..

 15. Mycket bullshit i sammanfattningen av de för terrorism fängslade banditerna. 13% högerextremister? Jag antar att ifrågasättande av makten räknas som högerextrem terrorism idag? Senast jag hörde något om högerextrem terrorism (om det nu var sådan) var när norrbaggen fick blackout.

  Den tveklöst största gruppen i verkligheten är som alla vet vänsterextrema terrorister. Vart faan tog de vägen i sammanfattningen?

  • Det var inte heller högerterrorism,det var som sagt EN som fick nån typ av sammanbrott.Men betänk då även att utan islamiseringen så hade inte det heller hänt.

 16. Varför finns inte far left med i staplarna?

  Som synes för 2018 så breder högerextremismen ut sig 😉 Allting är högerextremismens fel.

 17. Det är mycket spel för galleriet dessa ”hindranden”. När man ser de terrorattacker som inträffat i Frankrike hittills är det alltid kända kriminella, radikaliserade typer som varit väl kända av polisen och ändå lyckas de genomföra attentat. Som det senaste i Strasbourg. Fastän man vet vem det är och fastän han fortfarande jagas går man varken ut med namn eller bild. Man fortsätter mörkläggning i möjligaste mån.
  Folken i Europa är ”sitting ducks” vars säkerhet är av sekundär betydelse.
  Grattis Polen, Ungern, Slovakien och Tjeckien. Ni kan fira jul på era marknader i lugn och ro medan resten av Europa ”tagit ansvar” genom att bjuda in fienden.

  • Med 20-30 tusen extremister i farten bara i Frankrike är det närmast omöjligt att följa alla, mängden är för stor pga okontrollerad invandring.

 18. Finns det inte någon hundras som kan tränas för att nosa upp terrorister som rör sig ute i samhället?
  Terrier, kanske . . ?

 19. Alla planerade terrorattentat under året avstyrda och Storbritannien är alltjämt brittiskt.

  Keep calm and carry on!

 20. Glöm inte att terrorhotet kom med extrem invandring och våra politiska partier är ansvariga för utvecklingen. Det är inte bara hoppsan! Det är möjligt att de är naiva småbarn som inte förstår bättre. I så fall ska de inte var folkets representanter.

  • Haha, politikerna är de som sitter på all fakta om allt som sker i landet. Det är även de som tillsätter alla förrädare i myndigheterna. Snacket om att de inte förstår stör mig.

 21. Aktuellt visste inte vilken typ av extremism det handlade om i skjutningen som genomfördes igår.

  Eller så ville de inte rapportera det… !?!?!

  • Riktigt användbar nyhetsrapportering hade – även om de inte visste – sagt: ”….motivet är oklart men mycket talar för islamism. 9/10 terrorbrott är islamrelaterat”.

   • Ja, man försöker ju anföra fängelsevistelse som förmildrande omständighet i det att vederbörande radikaliserats där. Radikal muslim måste rimligen vara muslim i grunden. Följaktligen är det inte fängelsevistelsen med påföljande radikalisering som är problemet.

 22. Det är märkligt. IS riktar sin terror mot väst och man tar västerlänningar som gisslan. Utan väst skulle IS varken ha bilar, vapen, internet eller samband. Snacka om att bita den hand som föder dem!

  • Det sambandet förväntar du dig att en muslim med en IQ på 85 ska förstå lol?

   Dessutom, även om de tänkte på det, så vet de ju att det inte finns någon oförätt grov nog de kan begå mot Väst för att få folket i väst att inte vilja importera dem till sina länder ändå. Ju mer terrorbrott de begår i Sverige, desto starkare blir batikhäxornas åtrå. Och desto starkare blir cuckmannens beslutsamhet att byta ut sina egna barn och barnbarn mot muhammedaner.

  • Varför passar inte parlamentarikerna på att gå ut på gatan för att ha puss och kramkalas med den stackars terroristen, tänk vad han ska känna sig jagad och missförstådd.

 23. Vad jag vill ha för straff för dessa galningar, ska jag nog inte skriva här, men ett brutalt straff ska det vara. DE ska utvisas från hela Västvärlden/Europa.

 24. Han LER hybrid-aset i klippet. För han Vet att han kommer bli väl omhändertagen, för vi är civiliserade människor till skillnad från honom o hans gelikar

 25. Hur svårt kan det vara att hitta på ett terrordåd som heter duga? 9-11 javisst oslagbart men annars! Vi kan inte skydda oss mot alla det är uteslutet men har man miljon på miljon muslimer i Europa utan koll på ens vilka de är eller var de är får vi nog en och annan julklapp även i år!
  God Jul!

 26. Märkligt att så många som påstår sig vara muslimer inte är det! Utan istället ”tolkar koranen fel” och bara tror sig vara muslimer!?
  Alternativt att anmälningsbenägenheten gått upp med hundratals procent i Storbritannien?
  Skönt att svensk makt, media och elit kan berätta för oss vilket det är!

 27. Jaha. ”åtta av tio fängslade är islamister”, och vem släppte in dom. Undrar hur det ser ut i Sverige, om någon av dom fängslas överhuvudtaget. Mänskliga rättigheter gäller nog speciellt för den gruppen. Intressant att 82% i Sverige röstade för dessa, eller åtminstone deras stödtrupper i svenska riksdagen.

  • Resten är högerfolk som sitter inlåsta för att dom sagt sin åsikt. T. ex Lauren Southern som blev fängslad under terrorlagen för att hon skulle göra en intervju i Storbritannien.

 28. Räcker med att öppna koranen så osar det katt direkt. Kan inte förstå att denna bok ens är laglig i västsärlden.

 29. Man kan ju fundera på vad som skulle hända om det blir likadant här. Redan i nu läget står SÄPO och ropar på hjälp. Den brittiska polisen är enligt mig bäst i världen på att hålla på med det här . Då dom längst erfarenhet att jobba mot terrorism säkert mer än 100 år I nuläget kan inte ens SÄPO lita på Regeringen utan vill lämna informationen muntligt. Och en Polis styrka som inte ens kan utreda enkla bedrägerier skall nu utreda terrorist brott

  • Vi har stoppat ett betydande försök till allmänfarlig ödeläggelse i Sverige. Siffran är hemligstämplat.
   Var på er vakt.

  • precis!
   och nu försöker man blanda bort korten med påhittade benämningar som islamister.
   så muslimer är snälla=))) det är islamisterna som är dom onda=))))).

  • Ja hördu Eva, har du någonsin hört en toppolitiker beklaga massvåldtäkterna av kvinnor och barn?

   Eller för den delen hört någon av dessa i vår numera avsatta ”feministiska” regering, som faktiskt tänk göra något åt saken?

   Nej för det kommer aldrig att hända, massinvandringen och muslimifieringen är det viktigaste som hänt och händer, att folk och land får utstå helvetets pina för deras agerande är en liten bisak, som inte angår dom det minsta.

   Som straff för varje våldtäkt borde en bunt av dom ansvariga våldtas med, kanske, men bara kanske då skulle en förändring ske.

  • Tyvärr så är det inte bara mena som spottar ut muslimer/islamister på löpande band, även om sekten har sitt ursprung därifrån.

   Malaysia Singapore och Indonesien är också så kallade shithole countries.

 30. Även i sverige har SÄPO skramlat med grytlock o anhållit en terrorist av minst 10000. Nu lär väl terroristen i Göteborg snart vara frisläppt genom att han inte ”fick fyr på stubinen” så ingen massaker kunde ske. Nu måste terroristen infinna sig på Shalins avradikaliserings expedition för ett samtal o där be om ursäkt för sitt tilltänkta pojksträck.

 31. Nu är jag allt annat än en figur från serietidningen Asterix o Obelix…. Men Statistofix (min skapelse) säger att vi snart hart 1,5 miljarder muslimer… En procent av dessa är RADIKALA – det är alltså 100.000 personer som tycker att man spänna på sig ett fräsigt bälte som exploduttar…. att inte IS eller Al Quida står bakom är skit e samma…. VI kommer att få läsa om en ensam radikaliserad galning…. Som Breivik….
  Nope – Breivik – har trådar och fingertoppar ända in i SD – Har jag hört…. från SR o SVT – glad att jag betalar skatt för att få reda på såna saker….

 32. Lås in de i ett fängslande hotell där de får mat och bekvämligheter det är mer än vad folk som är arbetslösa har i Sverige. Man ska gynnas av brott i det här landet så är det bara. Varför utbilda sig när man inte får jobb?

 33. Storbritannien är det mest förstörda landet i Europa på grund av massinvandringen.

  Flera naiva tokländer kommer tätt bakom.

LÄMNA ETT SVAR