polis london storbritannien

Foto: PC Matt Hone.

Utrikes

Brittisk polis ville vara ’kulturellt känslig’ – frågade om pedofil kunde ha förhållande med 12-åring

Publicerad 8/6/2018
Annons

Av rädsla för att uppfattas som rasist blundar många yrkesverksamma för brott som annars skulle väcka avsky och starka reaktioner, menar grundaren av en organisation som jobbar mot hedersförtryck.

Efter att ha arresterat en 26-årig irakisk man ringde polisen välgörenhetsorganisationen Karma Nirvana som arbetar med tvångsäktenskap och andra former av ”hedersrelaterade” brott.

Enligt 26-åringen är det acceptabelt för honom att vara i ett förhållande med ett barn. Detta ville polisen kolla om det stämde överens med irakisk kultur och hänvisade till att han ville vara ”kulturellt känslig”.

Svaret han fick blev att de skulle behandla irakiern precis som de hade behandlat vilken annan misstänkt pedofil som helst.

På Karma Nirvana menar man att samtalet visar farorna med myndigheter som filtrerar allvarliga brott genom en lins av ”kulturell känslighet” på grund av rädsla för att uppfattas som rasist.

– Vi har ett antal yrkesverksamma som blundar. De vill inte få den mångkulturella båten att gunga, säger organisationens grundare Jasvinder Sanghera.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons