Brittisk varuhuskedja saluför hijab för unga barn

Delningar

Reaktionerna har varit många och starka på Marks & Spencers barnhijab som enligt dem själva i storlek large passar en 6-8-åring.

I en diskussion på Twitter meddelar kedjan att plagget är en del av deras skolklädeskollektion och finns inte i vuxenstorlekar.

En av de som reagerat starkt är författaren Maajid Nawaz som ifrågasätter och arbetar mot islamsk extremism.

Många påpekar att kedjan inte bör medverka till att normalisera och utsätta barn för denna typ av religiös extremism.

”Fuck you so much @marksandspencer. From the bottom of my heart, sincerely, fuck you”, är en annan reaktion.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

100 KOMMENTARER

 1. Nu väntar vi bara på bombbältet och andra tillbehör som muslimerna behöver för att sprida profetens lära.

 2. Det känns avslappnande att veta att Sverige inte är värst. Storbritannien tar hem förstapriset som Europas mest idiotiska land.

 3. Det är t,om förnuftsvidrigt av rena hälsoskäl då barnens D-vitamin nivåer minskar om berövar dem solljuset.

 4. Då barn är attraktiva fruar åt äldre muslimer så har jag en viss förståelse att mamman försöker att gömma sitt barn bakom hijab.

 5. Förbannade idioter. Detta ingår i pk-ismens hjärntvättsdrev och islamiseringen av EU. Sjukt sjukt sjukt att marknadsföra hijab för barn. Djävligt obehagligt. Skrämmande att detta tillåts. Islam kommer att ta makten över hela Europa om denna galenskap får fortsätta. Endast SD kan och vill stoppa islamiseringen och rädda våra värderingar och rädda vår välfärd.
  /CC

 6. Nu kommer definitivt muslimerna att ta ”seden dit de kommer”.
  Varför spelar Västländerna med i islams fula spel ?

 7. Jag har skrivet det förut men det tåls att upprepas England,Sverige tillsammans med Frankrike och Tyskland har redan fallit….det är kört.

 8. Jag förstår mig inte på vänstern men det är väl ingen som gör?
  När det är Rockefeller
  Som gäller
  Försvinner ju även deras chans till sina drömscenarion!
  C då ja vadå i den globala drömmen försvinner både demokrati och småföretag för att inte snacka om levande landsbygd.
  Men nu.är det ju C a la Annie
  S tror väl att fackföreningsrörelsen ska kunna stå emot men med splittring har de noll chans.
  Sjukförsäkring ska bli global
  Islam ska få finnas
  Google och internet tas över
  Demokrati bara i småsaker och en shimär

 9. England är värst. Det är också det land som först kommer bli en minoritet bland sina egna.

  Tyskland och Sverige kommer efteråt..

 10. Vad trodde ni?
  Går det att sko sig så görs det.
  Självklart smart drag nu börjar denna jätteminortet muslimer gilla den här kedjan
  Är det IKEA nästa gång?
  Cyniskt men än värre sjukt
  Vem som helst fattar väl att barn ska få vara barn?

 11. I Sverige finns ca 1 miljon muslimer,och det kommer många fler,självklart ser klädfirman nya möjligheter som en del våra bidragspengar går till inköp av detta.

 12. Och europeiska flickor som inte bär hijab och blir våldtagna av muslimska män får skylla sig själva enligt alla islamkramare som tydligen bara blir fler och fler. Jag hatar alla förrädare in i benmärgen!

  • Förrädare som borde få stå till svars!
   Gör en oberoende konsekvensanalys och ställ dom inför skranket!
   Kommer aldrig att hända och just därför hatar jag dom ännu mer!

 13. Folk får börja använda sina hjärnceller, om de nu har några. Så länge inte ordinarie kunder reagerar kommer affärsidkare att saluföra allt som de kan tjäna pengar på. När den fria företagsamheten skall begravas kommer affärsmän att stå i kö för att sälja spadar. Det är upp till kunder och väljare att bestämma sig för vilket samhälle de vill ha och inte bara Följa John.

 14. Varuhuskedjan förespråkar barnmisshandel och betraktandet av små barn som sexobjekt. Vad är det som får dem att inte skämmas? Det borde gå att få dem fällda för brott, men det är ju mer än man kan begära av ett modernt europeiskt land nuförtiden…

 15. Bojkottningslistan börjar bli lång… Lovar att det här är företag som samtidigt absoluuut inte skulle sälja avslöjande bikinis för barn. Eftersom att de inte vill sexualisera småflickor.

 16. Ska man låta folk få leva precis som de vill eller sätta gränser för hur ett gemensamt civiliserat samhälle ska vara? De senaste 20 åren har det inte funnits några gränser alls känns det som. Inte ens om 51% av Sverige i framtiden skulle vara muslimer och besluta genom demokratiskt majoritetsbeslut att alla kvinnor ska bära Burka betyder det att det är rätt. Tyvärr fortsätter Sverige i riktningen mot ett samhälle som till slut blir likt Saudiarabien där Sharia är lagboken. Det är en illusion att en etnisk majoritet kan var så ödmjuk i sina politiska beslut att de undviker att stifta lagar som bara gynnar sin egen grupp. I Sverige har vi dock varigt etniskt homogena i tusentals år och därför inte haft så väldigt stora motsättningar om man jämför med andra länder. Visst har vi alltid haft de som röstat på vänsterblocket och de som röstat på högerblocket, men i framtiden i ett kulturellt splittrat Sverige kommer vi ha enorma problem med svågerpolitik, etniska partier och enklaver och kanske autonoma områden där vissa andra lagar gäller som till exempel Sharia.

    • hijab, sjal som täcker håret, halsen och axlarna. Förekommer i olika färger, mönster och tyger. (I detta fall svart.)

     niqab, ogenomskinlig slöja som täcker ansiktet utom ögonen. Vanligen svart. (Jag brukar dock mest se bilder på dem där de täcker hela kroppen med skillnaden från burkan att de ej har något nät för att dölja ögonen.)

     burka, plagg som täcker hela kroppen inklusive ansiktet och ögonen. Vanligen blå. (Fast jag brukar dock mest se bilder på dem i svart.)

 17. Hahaha. Vissa europeiska länder blir galnare och galnare i sin PK-itiska godhetsiver att röuuuuuuvslicka muslimer.

 18. Ser mer ut som spökdräkter! Totalt efterblivet att tvinga barn förlåt småflickor att bära sådant skit på sig eller är det så att småpojkarna ska ha sopsäckar på sig?

  • Tja, när vi handlar ser vi väl till oss själva i första hand. M&S finns tyvärr inte i Sverige. Uppsöker alltid deras butiker när jag är i lämpligt utland. Deras underkläder är perfekta för en (lätt) rundmagad gubbe som ogillar åtsittande grejer. Ligger just nu och slappar i deras pyjamas – mycket skön.

 19. Möte en Niqab-idiot på bussen
  Hon hade verkligen ansträngt sig för att inte en annan/person/man/ skulle ens sitta bredvid fanskapet.. Med sina väskor och påsar..

  • Får hennes man reda på att hon suttit bredvid en man på bussen så är risken stor att hon kastas ut från balkongen..

   Inte undra på att hon är nojig..

 20. Många tecken tyder på att England hör till de länder som visat de sämsta sidorna med sin förrädiska undfallenhet för islamistiska griller.

 21. Vadådå?
  Ett företag försöker sälja det marknaden efterfrågar inom sitt segment.
  Man får anpassa sig.
  Det får vi alla nog göra nu när vi har röstat fram den situationen som vi befinner oss i.

 22. Hijaben är ursprungligen en signal till omgivningen. Den inrättades av strategiska skäl menad att skydda fränders fruar, för att när man muslimifierar ett område angriper man allt som inte är muslimskt. För att veta vilka man inte skulle antasta så fick de bära denna symboliska klädsel. Att skapa dem för barn innebär även att de också är potentiella måltavlor för våldtäkt och angrepp om man inte bär detta signalplagg. Detta är de historiska fakta som finns, medans lullhjärnorna i väst, även muslimer själva kanske tror att det är en helig klädsel.

  • Hade det plagget använts helt utan tanke på religion, men av bl.a. rasliga skäl när det existerat nästan lika stork*kade nebrer som i Kongo fast på samma plats samtidigt och det även hårt försökt indoktrinerats en sexuell rasblindhet m.m. så hade det varit förståeligt även med Niqaben för att förhindra att kvinnor som ej är nebrer frivilligt rasblandar sig med bl.a. liknande Kongonebrer pga. delvis k*kstorleken och att sådana nebrer oavsätt religion och/eller utan religion har en stor tendens att begå våldtäkter och vilket oavsätt religion eller utan minskar risken för om kvinnan bär liknande täckande plagg.

   Undra om KKK kan ah fått idén om att bära vita täckande plagg för att minska risken att deras kvinnor ska bli våldtagna av nebrer fast använt det för både män och kvinnor för att förtydliga att det ej är med kvinnoförtryckande avsikter. Nebrerna som begick våldtäkter på vita kvinnor brukade förr i tiden av KKK lynchas en gång i tiden istället för som i muslimsk sharia att den våldtagne kvinnan blir stenad.

  • Ja det är rent förfärligt hur förstört London har blivit! White Flight pågår för fullt, Muslimerna utgör 51% av innevånarna, det vanligaste pojknamnet är Mohammed och gatorna fullständigt kryllar av Burkor. Aldrig mer London kan jag säga!

 23. Britternas etablissemang är ju helt sjuka i huvudet . Det är fullständigt bevisat och klart nu.

  Minns Pride polisen som klätt ut sig till ett päron… med solglasögon..

 24. Det blir bara sjukare och sjukare! Håller med om ”fuck you M&S ” x många!!! Den kedjan borde man bojkotta!

 25. Och västvärlden faller in i mer och mer att ”normalisera” islam och dess förtryck.
  Undrar vad som behöver hända för att man skall förstå vad det är frågan om.

 26. Börja tillverka leksaker till pojkarna i form av Bombbälte också.

  Förvånar mig inte en sekund om det skulle bli verklighet..

 27. Profetiorna stämmer, allt kommer att slå in ända tills slutet, för det kommer bli ännu värre hela tiden. Enda som kan rädda oss och världen är Jesus Christ, med sin superpower, eliminerar han ondskan, satan och dess folk, men det kommer att dröja.
  Alla bör inse tiden närmar sig slutet, vi kan inte leva i en evil, islamistisk värld med satan som styr folket till killing, rapes, hate, violence, etc. Västvärlden har låtit sig duperas, fegas och släppt lös antichrist

 28. Jag sk– i det nu, för jag vet hur det slutar, vi kan ingenting göra för att stoppa processen. Det säger sig själv, att om folket hade förstått konsekvenserna hade alla stått upp för vårt land, folk och Europa, men evil av hjärntvätt har nu sprängt alla gränser i up and down, så det som är fel är korrekt idag.

 29. Satan får inte min själ, för jag har redan skrivit kontrakt på den till Christ, därmed är jag säker framöver. God bless all people now, because they do t know whats gonna happen.

LÄMNA ETT SVAR