royal-navy
Utrikes

Brittiska armén spenderar miljoner på att bli politiskt korrekta

Publicerad 9/7/2020
Annons

500 000 pund, motsvarande nästan sex miljoner svenska kronor, kostar den brittiska arméns nya direktorat som ska säkerställa att man är tillräckligt politiskt korrekta på ett flertal punkter.

Mångfalds- och inkluderingsdirektoratet kommer att anställa en grupp jämlikhetsspecialister för att genomföra initiativet. Utöver 500 000 pund kommer gruppen att kosta ytterligare 110 000 pund, eller en dryg miljon kronor, årligen för dess chef.

Enligt uppgifter kommer gruppens uppgifter bland annat bestå av att få försvarsanställda att ”känna sig autentiska på arbetsplatsen”, få människors olikheter att kännas ”värdefulla” och att säkerställa att ”allas behov beaktas”.

Ytterligare en ambition med projektet är att man hoppas få in fler från så kallade underrepresenterade grupper, som etniska minoriteter och kvinnor.

Liberal galenskap

Premiärminister Boris Johnson har ännu inte kommenterat det politiskt korrekta initiativet. En som dock delgett sin åsikt är överste Richard Kemp, som ledde de brittiska styrkorna i Afghanistan. Han menar att ”den liberala galenskapen och dess kult med identitetspolitik har ingen plats i militära enheter som kämpar som ett team, inte som individer”.

Att vara besatt kring olikheter och individualism är farligt, menar han.

I juli gav den brittiska flottan efter för politiskt korrekta nycker och tog bort ord som ”unmanned” och ”manpower” då de påstods vara ”sexistiska”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
843Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons