Foto: Essexcolchester.

Brittiska universitet lanserar kampanj för att rekrytera fler vita män – har fått status som minoritet

Delningar

Universiteten i Essex och Aston har blivit Storbritanniens första icke-elit-institutioner som fört in målet i sina officiella rekryteringsplaner, där vita män nu är så få att de likställs med svarta studenter och kvinnliga ingenjörer.

Enligt Higher Education Statistics Agency är vita brittiska studenter i minoritet på omkring en av tio institutioner. I vissa kurser, som apotek, företag och vissa vetenskapliga inriktningar, är mer än sju av tio från en etnisk minoritet. Under åren 2016-2017 bestod 27 procent av så kallade undergraduate students i landet av vita män – en minskning på 30 procent jämfört med 2007-2008.

Enligt Nick Hillman, ordförande för Higher Education Policy Institute som släppt en rapport om unga mäns situation på skolor och universitet, var man under arbetet med denna chockade över att så få högskolor hade dessa sorts mål.

– Problemet är så uppenbart och vi har fortsatt att gå baklänges.

– Vissa motsätter sig hela denna agenda – vi fick höra att vi gjorde fel som tittade på kön och borde bara bry oss om klass.

Institutets rapport efterlyser fler grundläggande kurser som förbereder studenter för examensstudier som ett sätt att uppmuntra fler unga män att ansöka.

Siffrorna visar också på en växande könsskillnad på brittiska universitet då 23 av 149 högskolor har fler kvinnliga än manliga studenter.

Tidigare undersökningar har visat att universitetspersonal har blandade åsikter om att försöka öka rekryteringen av just vita män på ett sätt som aldrig skett med exempelvis unga män med afrikansk bakgrund.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

84 KOMMENTARER

 1. Det är nog likadant i Sverige att döma av apotekspersonalen på flertalet apotek i Stockholm.

  Inget av de apotek jag besökt har endast svensk personal. Flera apotek saknar helt personal med endast europeisk bakgrund. Vissa apotek saknar helt svensk personal.

  Detta är positiv särbehandling, dvs, orättvis ”gullegris”-politik…

  • Samma i mitt apotek; Apoteket Hjärtat på ICA Maxi. Svenskorna står i allmänna kassan, där det är recept är det bara muslimer med håret täkt av huvudduk. Inga män finns överhuvud taget i hela apoteket någonsin.

  • På de apotek jag besöker är det ofta damer från Iran (persiskor?) i personalen, av utseende och brytning att döma. Apoteksyrket verkar populärt bland dem. De har inte haft huvudduk o dyl och jag tycker de är duktiga och också lite charmiga med sin brytning.

   • De har svensk utbildning och är lika duktiga som svenskar. Men de behandlas mer gynnsamt vid antagning till utbildning. Omvänt, svenskar först, skulle väcka ramaskrin och benämnas som rasism. Det vore olaglig särbehandling. När personer med annan etnisk bakgrund går före svensken är det medveten värdegrunds-politik…

   • Det finns många skattefinansierade jobb. Vore bra med en översyn. Det utnyttjas också och pengar går till företagens ”anställda” som antingen inte finns eller till personer i bolagens styrelser som presenteras som anställda…

 2. Jag skrev en hel uppsats i kommentarsfältet men tog bort hela skiten…
  Människan har ändrat på förutsättningarna att överleva. Ändrat naturens lagar.
  Kvinnor och män har blivit olyckligare när de trodde de skulle bli friare & lyckligare.
  Ingen behöver någon som stöttar och hjälper dig idag. Allt går att köpa…

  Vi kommer fortsätta gå baklänges tills den dagen då kvinnor kan älska sina män för den de är och inte efter status och ekonomi. Dit kommer vi aldrig att nå… Hypergami ligger i kvinnors gener och de väljer den mest lämpade och byter upp sig efter hand.

  En helt ny livsstil och tänkande om vad livet är och ger måste inplanteras eller återgå till att kvinnorna och män gör det de är bäst lämpade för. Utan feministiskt, rasistisk, homofobiskt osv förmaningar om vad som är rätt eller fel. Erfarenhet, utbildning och kompetens måste komma i första hand. Se bara på vilka halvdana människor som styr Sverige rakt ned i fördärvet idag?
  Idag handlar det mer om hudfärg, kön eller kultur än kompetens.
  De riktiga rasisterna är de som hela tiden jagat och ropat efter de som ville väl…

 3. Det lär vara svårt att komma in på ett amerikanskt universitet eller college om man är vit men ännu svårare om man är gul. Ju högre IQ desto svårare inträdesprov utsätts man för.
  Det måste vara ett helvete att komma in om man tillhör ashkenazi.

 4. Om man ger andra grupper en massa fördelar och den andra jagar man med nackdelar och hets vad förväntar man sig? 2018 folk är så hjärndöda.

 5. De färgade har funnit den effektivaste vägen att utrota den vita befolkningen är att få dem att utrota sig själva.

  Vilken strålande framtid för den gamla världen snart raseras vår kultur och på bästa IS-maner utplånas våra historiska minnesmärken. Sedan finns vi inte mera!

 6. Jag som började tro att mångfald och jämställdhet mellan könen betydde 100% färgade respektive fruntimmer. Roligt att få se lite annat för en gångs skull.

 7. Top 5 i världens mest korkade länder :

  1. Storbritannien.

  2. Sverige.

  3. Tyskland.

  4. Frankrike.

  5. Norge.

 8. Förr sa man tryckfelsnisse, men nu får det kanske heta Google Translate-nisse som varit i farten. En petitess, men I originalartikeln står det att andelen vita män minskat från 30 % 2007-2008 till 27 % 2016-2017 – inte minskat med 30 %.

 9. Anledningen är att Indiska och Kinesiska studenter hade förväntat sig att studera i ett Europeiskt land och blir besvikna och klagar när de väl inser att de blivit lurade.
  Allt fler Indiska studenter väljer istället att studera på de utmärkta universiteten i Indien vilket gör att Brittiska universitet förlorar pengar.

  • Absolut – i Sverige skriver en icke befintlig regering på århundradets största ödesavtal utan att blinka…helt utan debatt eller att tillfråga Svensken.
   Så jag håller med dig – surrealismen är ett naturligt tillstånd i dagens politik.

  • Ljust hår och blå ögon är recessiva gener och försvinner i stort sett vid första blandningen med svart hår och bruna ögon, som är dominanta gener. Bara att titta på alla blandbarn vems färger de får. Det går alltså i teorin att utrota etniska nordbor och andra ljusa folkslag på en enda generation, och snart är vi där. 5 – 8% blåögda i världen idag. Säger sig självt att vi snart är bortblandade. Sen när det gäller den vita huden så är ju faktiskt kineser, japaner och koreaner ändå vitare än vad vi är, men de räknas ju inte till den vita rasen, medan svartmuskiga turkar och araber gör det. Det är väl helst europeiska vita som försvinner fortast.

   • Om man inte blandar för ensidigt så gör de recessiva generna för blå ögon dock att de kommer tillbaka. De räcker ju att båda föräldrarna bär de recessiva anlagen. Det är därför det finns så pass många med afrikanska drag men med blå ögon, exempelvis (inte bara Ken Ring 🙂

    Sen är Kina enormt stort. Kineser (och delvis koreaner) har hela skalan, från japanernas porslinshy till en rätt mörk och läderaktig hy, ungefär som inuiter.

    • Slutprodukten blir nog detsamma oavsett eftersom araber och afrikaner inte har de recessiva generna med sig. Efter några generationer är alla brunögda med några få undantag. KR, som är ett undantag, har väl en förälder med blå ögon, men om han får barn med en brunögd så är det inte stor chans längre att han får ett blåögt barn. Bortsett från hans blå ögon så ser han dock inte nordisk ut.

     Angående den vita hyn så är det mkt avgörande om man utsätter sig för mkt sol och arbete utomhus eller om man helt undviker solen för att förbli blek.

     Det är svårt att se att ljusa blåögda folk skulle kunna öka i mängd, men det jag skrev var först och främst den teorin OM alla blåögda etniska nordbor fick barn med mörkhåriga brunögda personer med utomeuropeisk bakgrund. Chansen är då att 25% skulle kunna bli blåögda, men i praktiken blir det betydligt färre, eftersom den recessiva genen helt enkelt inte skulle slå in hos alla. Det är enbart teoretiskt möjligt. Sannolikheten är snarare att den dominanta genen slår till hos de flesta.

   • Nja det går lite tvärs och kors kollar man historiskt sätt har folk beblandar sig från generationer till generationer. Om långt framåt i tiden kommer det vara helt tvärtom igen, historien upprepar sig själv om och om igen vi står nu närmare ett krig än vad vi gjorde för 40 år sen. Detta påskyndas av folks olikheter tyvärr. Hela Europakartan kommer att ändras och fler länder kommer bildas inuti länderna som är nu

 10. Så här går det då man rekryterar baserat på etnicitet, kön eller annat i stället för kompetens. Det leder rakt ner i avgrundens bottenlösa elände.

 11. De borde titta på IQ-fördelningen. Förmodligen är det den som främst kännetecknar såna som går och drar på universitet, jämfört med normalt folk. Dagens fördummade vänsteruniversitet attraherar väl främst dumskallar.

 12. England är mer ett mellanösternland idag! Så klart som fan måste vita kvoteras in! Ett nytt passande namn vore Englostan!

 13. Tyvärr finns det inga nya landområden för vita män att erövra, och indianerna i USA har väl ingen mer mark att sälja ut. Kanske kunde man odla upp öknen i Australien och låta den vita rasen leva i slags reservat. Många djurarter och djurraser är man mån om att bevara, men inte människoraser, det ser mörkt ut för den vita rasen.

 14. Som vit man skulle jag aldrig söka in på dessa politiskt korrekta intitutioner. Jag skulle absolut INTE vilja bli inkvoterad bara för min ras lika lite som jag skulle stå ut med den politisk korrekta agendan.

  Suck it up bastards! Nu har nu fuckat upp era universitet med könskvoteringar och raspolitik. Finn er i situationen och ät upp skiten.

 15. Vita män kanske helt enkelt inte vill vara på institutioner där de hela tiden öppet blir anklagade för rasism och diskriminering av ”utsatta grupper” bara genom sin närvaro! ”Kvotering” är bara ett annat ord för ”rasism”!

 16. När vetenskap blir politisk prosess, har vi råkat riktigt illa ut. 97% för Platt Jord och gatans parlament överkör fakta.

LÄMNA ETT SVAR