På fredagsmorgonen rapporterade SVT att hundägare hittar alltfler hembakade bullar som fyllts med glaskross på Malmös gator och på hundrastplatser. Oron sprider sig nu bland hundägare i Malmö. Therese Montelius och hennes greyhound Rosen har hittills hittat 30 glasfyllda bullar runt om i staden.

Greyhounden Rosen lyckades nosa upp hela 20 hembakade bullar under torsdagskvällens promenad. Samtliga var fyllda med krossat glas.

– Många tror att det är en skröna. Men jag har sett det själv nu två dagar i rad, berättar hundägaren Therese Montelius.

Rosen var fikasugen när den första bullen hittades, men turligt nog lyckades Therese få henne att spotta ut den.

– Jag råkade trampa Rosen på tassen när jag försökte få ut bullen ur hennes mun. Då skällde hon och bullen flög ut, förklarar Therese.

På fredagsmorgonen hittade Therese och Rosen ytterligare tio hembakade glasfyllda bullar. Bullarna var av allt att döma färska och hade inte legat länge i snöslasket.

Therese har polisanmält händelsen och polisen har varit hemma hos henne och hämtat bullarna hon samlat in.

Fler djurfällor har upptäckts

Den senaste tiden har det även hittats korvar preparerade med häftklamrar, och lövhögar med krossat glas har påträffats på hundrastplatser i Malmö. Vidare har kycklingklubbor med spik hittats. Även dessa påträffades i torsdags.

Enligt polisen har man också där inlett en förundersökning om brott. Detta under rubriceringen djurplågeri. Rubriceringen kan indikera att brottet är fullföljt och därmed att ett eller flera djur kommit till skada.