En SL-buss i trafik träffades natten mot fredagen av flera kulor i samband med skottlossning i det invandrardominerade och ’utsatta’ området Tensta i nordvästra Stockholm. Kulor uppges ha gått igenom bussens rutor och passerat tätt förbi föraren som dock klarade sig oskadd.

Hur många passagerare som vid tillfället fanns på bussen framgår inte. Det är också oklart om bussen varit föremål för skjutningen eller om det varit förlupna kulor som drabbat tredje person under en väpnad kriminell uppgörelse i området. Chaufförens uppfattning är dock att det var han som var målet för skotten.

Ett stort antal larm om skottlossning i Tensta inkom till polisen vid 02-tiden på natten. Polispatruller som ryckte ut till området kunde kostatera skador på SL-bussen, bland annat i form av en sönderskjuten ruta, orsakade av kulvapen.

Ett stort område spärrades av och sökning med polishundar genomfördes, dock utan att nåon misstänkt gärningsperson kunde gripas. Några personer togs dock in till förhör men släpptes några timmar senare.

Polisen tror att det kan ha skjutits på flera platser i området under natten. Detta utifrån att vittnesuppgifter om antal skott och riktning går krafitgt isär.

Händelsen rubriceras som mordförsök och grov vapenbrott.