När Twitter gjorde gemensam sak med Facebook och censurerade ett graverande avslöjande om Joe Bidens son, Hunter Biden och innehållet på dennes laptop, hänvisade man till sin policy om ”hackat material”. Nu stäms plattformen av ägaren av den butik där datorn lämnades in.

När The New York Posts avslöjande kom gjorde Twitter sitt bästa för att censurera och mörka storyn. De som försökte dela artikeln möttes av ett felmeddelande och tidningens eget konto frystes.

Samtidigt vidtog man inga åtgärder då påståenden om president Donald Trumps rysslandskopplingar spreds utan någon som helst grund.

LÄS ÄVEN: Här grillas Twitters vd om plattformens censur och partiskhet

Innehållet på datorn, som Hunter Biden själv lämnat in för reparation, innehöll uppgifter som gjorde gällande att fadern Joe Biden ljugit om sina och sonens förehavanden i familjens ukrainska affärer.

Att man censurerade informationen hänvisade Twitter till sin policy för ”hackat material”, trots att det inte rörde sig om något material som hackats utan påträffats på datorn genom att bara slå på den.

Stäms på 500 miljoner dollar

Nu stäms Twitter av John Paul Mac Isaac, ägare av butiken där datorn lämnades in, på 500 miljoner dollar för förtal av både honom och hans affärsverksamhet.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Barnpornografi på Hunter Bidens dator

I anmälan skriver man bland annat att butiksägaren inte är en ”hackare” utan gavs tillstånd att ta del av datorn och dess innehåll av ägaren, Hunter Biden som trots påminnelser aldrig hämtade ut den varpå den enligt kontraktet efter en viss tid anses övergiven och blir butikens ägodel.

Twitters stämpel av Isaac har lett till negative omdömen av hans verksamhet och hot.

Påverkade valet

Nyligen framkom att plattformarnas och mediernas censur av The New York Posts avslöjande inför valet hade fått många demokrater att inte rösta på partiets kandidat ifall de hade haft kännedom om affärerna. Nästan tio procent uppger att man hade röstat annorlunda om man haft vetskapen.

LÄS ÄVEN: VALPÅVERKAN: Facebook avslöjas ha hindrat spridningen av artiklar från högersajter