Centertoppen och och partiledarkandidaten Muharrem Demirok från Turkiet har inför partiets extrastämma erkänt att han är dömd för två fall av misshandel. Politikern har tonat ned händelserna som ytliga ungdomsbråk. Men domen visar att att Demirok har skallat sina offer – blodigt och oprovocerat.

Samnytt har tidigare uppmärksammat 46-årige Muharrem Demirok som tidigare var en profilerad kommunpolitiker i Linköping där han bland annat vill islamisera staden med en moské. Detta ser turken som ”ett spännande inslag i stadsbilden” och han välkomnar även böneutrop.

Den 2 februari håller Centerpartiet extrastämma för att välja en ny partiledare. En av kandidaterna är Muharrem Demirok från Turkiet. Demirok är uppvuxen i Vårby gård utanför Stockholm och numera bosatt i Linköping där han har engagerat sig i partiet.

Den 20 december publicerade Demirok plötsligt ett Facebookinlägg i vilket han informerade om två misshandelsdomar. Det första fallet skedde på Botvidgymnasiet i Botkyrka år 1994 – bara dagar innan han fyllde 18 år.

Demirok skrev om händelsen utifrån att han var ett offer som var rädd att bli misshandlad eller rånad i skolan – och därför behövde ta till våld.

försvarade man sig inte så råkade man illa ut, det var min verklighet. Jag hamnade i slagsmål med en annan elev, och dömdes till dagsböter.

När lokaltidningen Östgöta-Correspondenten bad Demirok att utveckla vad som hände i samband med misshandeln tonade politikern ned det hela som ”ett slagsmål mellan två unga killar”.

– Ja, det var ett slagsmål mellan två unga killar. Jag vill inte gå in och värdera det hela, misshandel är fel oavsett vad, men jag fick dagsböter för det så det var ingen grov misshandel, sa Demirok till Corren.

Men den version som Demirok gav skiljer sig mot vad som står att läsa i domen. Det rapporterar Expressen som har tagit ut domen från Huddinge tingsrätt.

Det framgår av domen att målsäganden uppgett att Muharrem Demirok kommit fram och oprovocerat ville slåss. När målsägande svarade att han inte vill bråka greppade Demirok tag i hans arm och skallade honom. Offret föll bakåt och började blöda näsblod. Demirok ska ha försvarat sin attack med att målsägande hade börjat bråka genom att knuffa honom.

Målsägande fick även stöd av ett vittne och Huddinge tingsrätt bedömde att hennes vittnesmål var trovärdigt. Rätten slog fast att Demirok utdelat en ”dansk skalle i ansiktet” på offret.

Rätten tog hänsyn till Demiroks ”låga ålder” och att han tidigare var ostraffad. Enligt Expressen blev straffet 70 dagsböter. När tidningen frågar Demirok hur det kommer sig att hans version skiljer sig mot vad som står att läsa i domen svarar politikern att han ”inte minns så mycket” eftersom att ”det är så länge sedan”.

– Det var ju ett dumt ungdomsbråk som uppstod. Det var inte så mycket mer än så kopplat till det. Jag minns inte så mycket av själva händelsen, säger Demirok till Expressen.

Skallade en student framför ordningsvakt

Den andra domen rör en misshandel år 1999 på Nationernas hus i Linköping. Muharrem Demirok misshandlade då en man vid kön till toaletterna. Detta genom att återigen skalla offret och den här gången blev en ordningsvakt vittne till händelsen. Enligt Expressen ska offret inte ha varit våldsam i samband med händelsen.

Demirok straffades med villkorlig dom med 40 timmars samhällstjänst.

Hatar vita män: ”Värsta sortens golare”

Demiroks tidigare våldshandlingar har idags ersatts med ett hat mot ”äldre privilegierade vita män” i Sverige. Dessa ser politikern som ”värsta sortens golare” (tjallare, slang i den kriminella miljön reds. anm.).LÄS ÄVEN: Centertoppen Muharrem pudlar efter attacken mot vita män: ”Uttryckte mig inte perfekt”