Centerpartisten Muharrem Demirok som sitter i partistyrelsen och även är kommunalråd och gruppledare i Linköpings kommun har hamnat i blåsväder efter att på torsdagen ha attackerat ”äldre, privilegierade vita män”. Enligt politikern slänger alla dessa personer ur sig ”påståenden, gissningar och rena osanningar som de hävdar är fakta”. Detta är något som Demirok sade sig bli ”riktigt jävla trött på”. Efter utspelet har politikern fått hård kritik och nu plötsligt tvärvänt med ursäkten att han inte uttryckte sig perfekt. Detta trots att han innan lovade att inte låta sig tystas.

Demirok som har invandrarbakgrund från Turkiet och gjort raketkarriär inom Centerpartiet ventilerade sitt förakt mot människor i viss ålder, med visst kön och med viss hudfärg genom att även påstå att gruppen får ”domdera och agera” som om de de står i universums mitt.

LÄS ÄVEN: Centertoppen Muharrem Demirok: ”Jävla trött på vita män”

I utspelet skrev politikern vidare att han är trött på att vara ödmjuk mot vita män och att han framöver säger ”precis vad jag tycker till dom, oaktat att de då slänger ”å du ska vara förtroendevald” i mitt ansikte”.

Men trots Demiroks resoluta ställningstagande har han bara kort därefter raderat inlägget från Twitter. Samnytt han återpublicera det borttagna inlägget.

Borttaget inlägg. Foto: Faksimil Twitter

Politikern besvärad av kritiska mejl

På lördagen publicerade Demirok en ny serie av Twitterinlägg i vilka han framför att tråden på torsdagen skrevs ”i affekt” och att han inte uttryckte sig ”helt perfekt”.

Demirok skyller på att han attackerade svenska män eftersom mejlkorgen och kommentarsfälten i sociala medier på senare tid har exploderat med ”hat och hot”.

LÄS ÄVEN: Åkesson i attack mot Lööf om ’vita män’: ”Det är klassförakt mot knegare som inte har så fint liv som Annie Lööf”