spånga centrum
Inrikes

Centrum stänger i protest mot eskalerande våld

Publicerad 12/12/2017
Annons

➤ Enligt sekreteraren i Spånga företagarförening har man talat med stadsdelen, polisen och politikerna men ingenstans får man hjälp.

På torsdag stängs Spånga centrum och alla dess butiker ned under en timme. Ett par tusen väntas delta i en manifestation för att sedan tillsammans tåga till där Spånga-Tensta stadsdelsnämnd sammanträder.

– Nu får det vara nog, om inte vi gör något åt det här så kommer ingen att göra det, säger Jan Westberg, sekreterare i Spånga företagarförening, till Mitt i.

Efter personrån, bilrån och smash and grab-kupper har man fått nog. Privatpersoner och föreningar har gått ihop och kräver att politikerna gör något.

– Vi har två krav, att vi får ordningsvakter som i stort sett dygnet runt är på plats i centrum och på längre sikt att vi får kameror, både i centrum och vid stationsområdet, säger Jan Westberg.

LÄS MER: Stadsdel vill ha egna vakter efter brottsvåg

– Den här gången är det inte ett utsatt område som Husby eller Tensta som stänger centrum utan bland villaägare i Spånga. Jag tror att det här kommer att sprida sig till fler centrum. Det är fler som har samma problem. Det känns som att det är fritt fram för brottsligheten i dag.

För ett par veckor sen genomfördes en liknande manifestation i Husby centrum, dessutom för andra gången. Där har man vänt sig till handelskammaren i Stockholm i hopp om att få hjälp.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons