Chockstämning i kvarter på Södermalm i Stockholm där SD ökar kraftigt

Delningar

Södermalm i Stockholm är välkänt för sin höga demografiska koncentration av journalister och rödgrönrosa partisympatier. Chocken blev därför stor när man efter valnatten i vissa kvarter upptäckte att Sverigedemokraterna gått kraftigt framåt.

I kvarteret Linjalen röstade exempelvis dryga 15 procent av de boende på SD. Det har skapat panikstämning och många försöker nu på olika sätt rentvå sig för att inte bli misstänkliggjorda för att vara Sverigedemokrat när det börjar viskas och spekuleras mellan grannar i kvarteret.

DN-journalisten Emma Bouvin berättar att redaktionen mottagit telefonsamtal från en kvinna som berättat att hon ”befinner sig i chock” efter att ha varit inne på valmyndighetens webbplats och sett hur det röstats i kvarteret. Hon förklarade för DN att hon nu ringer runt till alla hon känner i området för att tala om att hon inte är en av dem som röstat på SD.

Att Vänsterpartiet, tidigare Kommunisterna, fick 26 procent av rösterna i kvarteret Linjalen förefaller däremot inte ha gett upphov till motsvarande upprördhet bland de boende eller behov av att rentvå sig.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

592 KOMMENTARER

 1. Fortsätt ringa runt Du imbecilla kvinna!
  Ringer Du fel och hamnar hos mig hoppas jag att Du är en värdig debattmotståndare!

 2. Intressant propaganda de kablar ut.
  Givet publiceras det för att skrämma folk till tystnad. Inte första gången Emma blivit tagen på sängen med lögner.

 3. Hahaha, mycket lustigt …nu ska jag ägna mig åt lite detaljstudier på val.se och se om jag kan hitta flera ”chockresultat” i batikhäxeområden 🙂

 4. Jag anser nog att alla Stockholms invånare borde känna en enorm skräck, över kommunisternas framfart på Södermalm…
  I de räknade kvarteren, så tycks kommunisterna ligga mellan 15 – 20%.
  Det får ju tanken att blixtsnabbt känna smaken av; Koncentrationsläger, tvångsdeportering och allt vad arbetardiktatur innebär.

   • Kommunisterna ansågs som en klar skräck, då jag växte upp på 50 -talet.
    På den tiden, så höll också socialdemokraterna ett betryggade avstånd.
    Många i debatten på den tiden, sade lite allmänt om kommunisterna…
    ”Skit i den där…En kommunistdjävul är är väl inget att bry sig om…. Han vill ju bara få hit ryssen.”

     • Ja, t.o.m. i regeringsbyggnaden, så står dörren öppen på halv gavel.

      Erlander var däremot stenhård på sin tid…
      ”Visst, får de rösta med oss, men att ta in dem i regeringen, det blir inge, med de….sade Tage, på bred värmländska..

 5. Kvinnan som säger att hon befinner sig i chock har säkert tidigare genomgått en sån där klimatångestkurs. Varför ringde hon DNs redaktion. Det mest naturliga vore väl att ringa psyket på en gång.

 6. Satans socialisttroll, avkommor till 68-års ”rödvinsvänster”, ni era djävlar skulle tvångsförvisas till Rosengård,Rinkeby, eller något annat vidrigt ghetto, som era föräldrar skapat, då först efter att någon i familjen fick smaka på en gruppvåldtäkt av några ur den importerade sörjan, kanske poletten trillar ner, och efter några personrån så kanske ni vaknar. Det enda jag kan ge till er förbannade bortskämda socialisttroll med samma fattningsförmågor som amöbor är mitt djupaste förakt.

  • Jag, sade den 9 september går ett av jordens dummaste folk till val . Svaret jag fick var. Det är det dummaste av alla, för se vad vi fick. En salig röra där de uppför sig, som de små barn vilka de har rullat ut den röda mattan för. Kosta vad det kosta vill men, vi är inga rasister utan mycket goda kålhuvud. Om nu någon ifrågasätter mitt påstående. Skulle jag gärna vilja veta vilket folk, som skulle vara dummare och fegare än 83% svenskingar är?

 7. Ha ha ha mot slutet av 1600-talet skvallrades det friskt om häxor i samma område vilket ledde till att oskyldiga människor avrättades.

 8. Hehe så jäkla patetiskt…”hon nu ringer runt till alla hon känner i området för att tala om att hon inte är en av dem som röstat på SD”

 9. Södermalm håller på att ömsa skinn. Kommer ihåg när jag arbetade på Södermalm med renovering/underhåll av fastigheter på 70-talet, då var det en genuin arbetarstadsdel bestående av svenskar och invandrare med låglönejobb.

  Sen hände någonting på 80-90-talet, Sthlm stad sålde genom sina bostadsbolag ut fastigheterna på marknaden, varvid det bildades bostadsrätter.
  Köparna var av medelklass som kunde få banklån, och den ursprungliga befolkningen hänvisades till ytterförorterna, i bästa fall närförort.
  Nu svänger pendeln igen. De som idag sitter på svindyra bostadsrätterna kan inte betala räntor och amorteringar. Inte så kul när ens bostadsrätt sjunker i värde med 5.000 kr. per dag. Skulderna till banken är kvar.
  Dessa journalister och andra jönspellar inom media är/kommer att bli arbetslösa och måste flytta på sig.

  De nya Södermalmsborna kommer att vara barn till förmögna medborgare från Danderyd, Täby med fler rikemansområden.
  Hipster eran på Södermalm går mot sitt slut.

  • Hoppas du spår rätt!
   Jag ska snart köpa bostad igen, fast inte i den dynghåla.
   Inväntar bara krashen.
   Sen ska det fyndas.

   När papper skrivs ska jag säga till säjarna: Det var ju bra att ni kunde släppa bostaden till så lågt pris, det passar mig perfekt!

   • Om en si så där 4-6 år är inte Södermalm en dynghåla längre, utan publiken kommer att bestå av samma klass som i de övriga stadsdelarna i Sthlm innerstad. Mycket övre medelklass och en del medelklass.

    Tyvärr har man byggt sönder och förtätat Södermalm mycket sedan jag var verksam där i byggbranschen.

    Finns dock bra områden kvar att köpa i om du är spekulant. Annars rekommenderar jag Norrmalm eller Kungsholmen som fortfarande har kvar den gamla genuina charmen. Östermalm går bort, för mycket strebrar och nyrika bor där.

 10. Chocken kommer att bli än större, när muslimerna bildar ett eget parti, med rötter i dessa samhällsomstörtande kvarter.

  • Till valet 2022, så blir det säkert ett faktum…
   Sunni o. shia är väl troligast.
   Då kommer sossarnas %-staplar att sjunka i samtliga utanförskapsoråden, till nästintill osynliga staplar.

   • Då är det inte fel att ha ett parti som AfS på banan oavsett vad alla liberala belackare på den ”sverigevänliga”sidan säger.Ett parti som inte lismar och kryper för muslimerna och våldsideologin islam.Ett parti som anser att islam inte har någon som helst plats i Sverige.Inte ens om de målar moskeerna i falurött för att framstå som mer svenska.

    • 0,28% är ett tecken på att man gjorde fel och jag tror att användandet av de två orden revolution och exakt.
     Det klingade antagligen lika ”välljudande”, som en svensk minaret-skrikare.

    • Jag håller inte för otroligt, att AfS kan bli den politiska maktfaktor som måste till, då Sverige kommer allt närmare ett muslimskt kalifat.
     Något som vi kommer att få se tendenser utav i slutet av 2020-talet.

  • VARNING !
   Vad ni än gör, flytta inte till Stockholm, en stad i kaos, såväl politiskt som mänskligt. Staden börjar mer likna ett en cirkus med sönderstressade galna högbelånade människor och staden liknar meer en nåldyna med sina lyftkranar, och snart har bara socialfallen råd att bo i hyresrätterna.
   Ps. Våldtäkter och personrån ej att förglömma. Ds

    • Verkligheten förändrar människor övertid, men dessa avkommer till ”rödvinsvänstern” är dom verkligt farliga individerna, då hjärntvätten började redan då dom fick modersmjölken. Begreppet hjärndöd har efter detta två dimensioner, varav den som som ”rödvinsvänstern” drabbats av är den allra värsta.

 11. Hahaha vad de ska gå och titta snett på varandra nu!
  Misstro och opålitlighet vart de går!
  En liten ljuspunkt i en annars så dunkel värld!
  😂😂

 12. Jag är inte chockad alls när de rödgröna fick nästan 80 % av rösterna i mitt område, Jag behöver inte psyksamtal för det. Men de chockade i Södermalm bör nog ta kontakt med psykvården. Och jag tror att det vore bäst om SD.arna i Södermalm flyttade ut och migranter flyttade in, så slipper det bli fler chockade Södermalmsbor.

  • En ordentlig minaret på moskén vid Medborgarplatsen skulle vara fint. Kompletteras lämpligen med kraftfulla högtalare som förkunnar Islams budskap i 120 dB. 5 gånger om dagen med start 05:45. Varje dag året om. Vad vore bättre för en PK Södermalms bo? 🕌🕌🕌🔊🔊🔊

 13. Pågår det någon diskussion i huvudstaden om att nästan bara rika människor kan bo centralt där, eller ses det mera som en av stadens fördelar?

   • Skottsäkra fönster. Bombskydd. Ubåt försvar. Mot ”Ryska” ubåtar i Strömmen strax utanför och invaderade Islamister. Fast man får många brandsläckningsplan för 1,4 miljarder. Visar återigen att den korrupta stats ledningen sätter sin egen säkerhet främst och struntar i bofolkningens säkerhet.

  • Göran Persson tog med sig nästan allt av värde; möbler, mattor, porslin etc. Han köpte inventarierna för en struntsumma. Vet inte om Reinfeldt också försåg sig med ett och annat. Så nu kanske det ser lite påvert ut där.

   • Göran Persson har ju en herrgård numera så han behövde väl lite inventarier. Annars är det populärt bland hotell gäster att plocka med sig badrockar och tjocka dyra badhandukar vid checkout från hotell. Fast hotell gästerna på Svenska statens statsminister hotell har kanske mer fashionabla vanor.

    • Herrgård med två flyglar. Den ena byggdes och bekostades av regeringen, för den skulle användas som gästbostad åt politikerna…

  • Korruptionen blommar och storhetsvansinnet frodas i rövarnas Rike. För 1,4 miljarder kunde det byggas 350 villor á 4 miljoner st. Om nu någon till äventyrs skulle bygga exakt likadana villor med samma standard i Polen skulle det bli 1050 villor. Finns det någon, som beundrar dumsvenskarna förutom de 83% svagsinta, som lade sin röst för armod och kaos.

  • Inte underlag nog för en styrande församling.
   Men fråga Mohammad, Ni vet han som har det ’enkla jobbet’ i kvarteret om han vill flytta in! Då balanserar Ni sorg med gädje.

 14. Vattenmelonerna, gröna utanpå o röda invärtes är i chock. En grupp vänsterparasiter, som lever på sina åsikter i sina paradvåningar.

 15. MP har i veckans pågående rösträkning legat stadigt under 4%, men nu när Stockholms valdistrikt inkommer närmar sig MP 4%, just nu 3,97%. ”Fint folk” skyr själva mångkulturen och beskyller alla som inte röstar rött eller vänsterliberalt för att vara rasister.

 16. SD går kraftigt framåt även i andra områden på Söder. Ja för att vara just på Söder alltså. Så snart har varje journalist på Söder en SD´are till granne 😀
  Zinkensdamm norra 14,3
  Ringen 12,2
  Svärdet-Skottet 12,2
  Södra station V 11,9
  Ölandsgatan 11,1
  Rutger Fuchsgatan 11,1
  Eriksdal Ö 10,4

 17. Ingen kommer undan mångkulturen. Den riktiga chocken kanske infinner sig om några år, när Södermalm har berikats med bilbränder, dagliga rån, gängskjutningar och shariapoliser.

 18. Det är deprimerande hur världen alltid tycks styras av de lägsta och sämsta och småaktigaste och mest egoistiska 🙁 Yeats, 1920:

  The best lack all conviction, while the worst
  Are full of passionate intensity.

 19. jag trodde vi levde i en demokrati och därmed kan rösta enligt vår övertygelse, men vänsterns diktatur vill tydligen inte det!

  vi måste slåss mot vänstern för att ha kvar vår demokrati annars gör vänstern sverige till en diktatur…

  • Men låt oss slåss med lite finess. Först säger vi ja till hen svetsarn, varvid
   hen lööfet går bananas. Sedan väntar vi på svetsarns budget (ett arbete
   som kommer att sända honom i väggen) och då röstar vi mot den med
   stöd av hennarna i Alliansen.
   Sen sätter vi oss lugnt ned och väntar på talmannens förslag om nyval
   medan foliehattarna i Riksdagen måste ta ’time out’ och åka hem till en
   familj i uppror – grannarna har sagt upp bekantskapen!

 20. Det är helt ok att vara socialist i kvarteret. En ideologi som dödat 250 000 000 människor men inte räddat en enda själ.

  Vilken rutten människosyn stockholmarna har.

 21. Lite OT..
  Jag ”en gammal man” var i Sth för ca 50 år sedan och var på ”ett ställe” som om jag minns rätt hette 7:an men minns inte vilken stadsdel det låg i men vad jag minns så var det ”väldigt rökigt” där inne…:-) Ngn här som kan hjälpa mitt minne..?

 22. 15% är ändå alldeles för lite. Sd går rätt starkt i glesbygdsområden men att Sd inte lyckas övertyga fler väljare i storstäderna trots alla problem i dagens Sverige är illa, mkt illa.

  • Folk vågar inte ta SDs valsedlar i röstlokalen för då kan det bli dålig stämning i trapphuset.

   Precis den typ av grupptryck som socialisterna vill ha med det svenska valsystemet.

 23. Utan att ha en aning gissar jag att det skulle kunna vara en lokal SD-politiker som bor i området och som grannarna fått stort förtroende för.

   • Jo, men där börjar man bekymra sig hur det skall gå med finansieringen. Samt varför jordbrukskunnige hen ’professorn’ i
    klimat Rockström flyttat ifrån dom till Tyskland och nån Marxinstitution.

   • Kanske påverkad av både klimat och klimakterium. Mycket att hålla reda på; både väder och hormoner. Dumma SD! Jag tycker unga (20-30 år) afghaner är jättegulliga!

     • Ja!
      Medelålders progressiva PK-kvinnor behöver uppenbarligen afghansk rundsmörjning för att engagera sig tillräckligt.

     • ”I Arvika i Värmland, där ”många” av de ensamkommande finns, har flera kvinnor beslutat sig för att protestera å afghanernas vägnar.

      De har satt upp ett tält vid biblioteket i Arvika som en ”symbolisk handling” mot att afghanerna inte får tillräcklig hjälp med bostäder.

      – Jag tycker det är fruktansvärt dåligt. Någonstans måste någon börja stå upp och ta ansvar, säger Monica Sturegren, talesperson för organisationen Världen i Värmland som arbetar med att hjälpa de afghanska männen med deras tillvaro i Sverige, till SVT.”

     • Så omtänksamt!
      Dessa kvinnor borde nomineras till Fredspriset! De är fanati… fantastiskt goda. Var Möller medlem i denna exklusiva klubb?

     • Ingen kan längre påstå att, svenskingarna 82orna är dumma för det är ett stort fel. Ty de är idioter och därom råder det igen tvekan.

 24. 90% av Sveriges journalister behöver psykisk hjälp. Och ett par mattelektioner. Gärna matte A. Jag har svårt att tänka mig att journalister förstår begreppet 15%…

  • Valmyndigheten har anställt en professor för att räkna plus, minus och procenträkning. Trots detta verkar valmyndigheten ha problem med valresultatet.

 25. SD-Stockholms ordförande är Peter Wallmark som bor på Söder tillsammans med sin lika engagerade hustru.
  Fjärran är den natt då Kasselstrand och hans överklasskamrater lyckades kuppa till sig makten i SD-Stockholm.

  • Kasselstrand är inte överklass, utan medelklass. Snarare skulle jag beteckna honom som medelklass. De övriga på AfS riksdagslista är också typisk medelklass.
   AfS partisekreterare Jessica Ohlson är jurist, ett typiskt medelklassarbete. Några läkare fanns också med, välutbildade men knappast mer än medelklassare.

   Överklassen i Sverige består av de gamla adelsfamiljerna och finansfamiljer av den äldre sorten, minst tre generationer räknas.

   • Då beter de sig som en samling uppnästa medelklass-översittare.
    Peter Wallmark ger däremot ett gediget och pålitligt intryck.

    PS. Den nya ekonomiska överklassen t ex inom musik, IT och dataspel eller inom finansmarknaden har ofta skapat sina stora förmögenheter på kort tid.

    • Och bibehåller sina flyktiga rikedomar genom politislkt korrekt agerande.
     Hur rika de än blivit kan de ju inte svika sin nedärvda humanism. Bara hålla hårt i plånboken.

    • Kanske på sin plats att forska vad som händer och sker på mellannivå i ditt parti. Lite märkligt eftersom du verkar forska lite här och där… Sorry men den här gången blev det nästan komiskt. Men som sagt, ett tips i all välmening.

 26. Mitt andra tips till Södermalmsborna är: Eftersom jag tror att SD kommer att öka ytterligare där så varför inte ta och flytta till trygghet i en förort. Där får SD garanterat inte mer än högst 5-6%. Det var väl ett gott tips. Jag vill ju inte att de chockade och oroliga ska behöva vara otrygga och må dåligt.

  • Bra talat!

   De bör enligt sin egen moral, byta till Hässelby Gård, Märsta, Botkyrka… de kan lätt få lgh i ett utanförskapsområde, om de byter sin innerstadslgh!

   Så tar de även ansvar!

  • Rinkeby, Tensta och Kista rekommenderas för en PK Södermalms bo. Där finns mycket jobb för en godhetskramare 😁😁😁

   • Fel håll!
    Söders bröder och systrar föredrar Brandbergen, Hallunda eller Södertälje.
    Detta förutsatt att man är etnisk söderbo.

  • Problemet är att kuffar inte är välkomna i dessa områden. Dom får i så fall konvertera, men det går säkert bra. Att vilja är att kunna.

 27. Paranoid stämning, dags för häxprocesser på Södermalm, även den mest uppburne PK kan vara skyldiga, lita inte på någon, hellre fälla än fria.

 28. God morgon damen, det bor fortfarande svenskar i EU-regionen Sverige!

  Vilka Länder i MENA brukar du hjälpa på plats, så att de inte ska tvinga sina medborgare att flytta ända till EU-regionen Sverige?

 29. Så tragiskt för Södermalms kommunisterna detta måste kännas lika hårt som när muren föll o sovjetunionen upplöstes. En ljusmanifestation till stöd för Södermalms kommunisterna bör ske snarast.

  • Hmmm, jag tänder gärna på. Låt tusen bilar brinna och tusen åter. Sedan eldar vi upp en skola så får vi plats för ett marockanskt ungdomshärbärge, sovsalar för EU-migranter och en flyktingförläggning i MIG-regi.
   Allt på Södermalm så ockupanterna får dela (värde-)grund med de storsinnade söderborna.

 30. Jag har bott på Söder i olika perioder. Den första för 40 år sedan. Då stortrivdes jag där. Den andra för drygt 20 år sedan. Då hade de byggts massor av dyra stora dåliga komplex. Hyrorna var så höga att det mest var stora invandrarfamiljer som flyttade in. Jag köpte en fuskbyggd HSB-lägenhet och vantrivdes! Köpte hus söder om stan som var billigare än den dåliga lägenheten. Ganska idylliskt då, men nu fylls det på med parasiter och kriminella.
  Hela Sthlm är förstört!

 31. Hur som helst är det mycket roligsre och mer utmanande att vara dissident i Stockholms innerstad än på bygden.
  Här kan man reta gallfebern på korrekta och vänsterliberalextremkommunistdemokrater. Ett sant nöje!
  På landet får man en klapp på axeln utanför butiken och när tidningen kommer får man av AKB reda på att man inte är så smart som de i sta’n. Inte så exotiskt typ.

 32. Indoktrinerade av gammelmedia, Henrik Arnstad, Södertörnshögskole-sekten och Expo m.fl. tror dessa dårar att det är nynazister och neofascister i kvarteret som har infiltrerat södermalm och nu även nästlat sig in i ”deras” kvarter. Baktanken är givetvis att ta över, vrida klockan tillbaka och återställa samhället till 1930-talet, samt upprusta nya järnvägarna som leder upp till Svappavara där dom nya ”lägren” redan är upprättade och förberedda.
  Vem fan skulle inte vara rädd när man systematiskt har matats med en sådan världsbild?
  Tänk om man istället hade förklarat för dessa södermalmsbor vad demokrati innebär!

 33. Stockholm är undantaget för SD. Eftersom lantisar är smartare än Stockholmare kommer de nog nu att kräva att Stockholms stad tar invällare I proportion till sin befolkning.
  Man planerar att bygga en massa bostäder på Södermalm och jag hoppas att många går till nyadeln
  Alla kommuners lika värde.

 34. Det var väl rånarligorna som härjade på Södermalm som gjorde det.

  Gärna mångkultur men inte här , fungerade inte längre.

 35. Värdegrunden för 26 procent av befolkningen inom detta område är klart och tydligt att sympatisera med de kommuniststater som mördade 100 miljoner av egna invånare eftersom dessa inte gillade regimen i sina kommuniststater. Tack och lov bor jag inte i detta område så jag behöver inte ringa till nära och kära och berätta att jag tillhör dessa. Sedan kan man inte förstå att de inte flyttar till någon av de kommuniststater som trots allt fiasko finns kvar. Det kan röra sig om Nord-Korea, Kuba eller Venezuela. Ett tips till de som tänker sig det sistnämnda. Ta med er toapapper, tvål och livets nödtorft. Det finns inte att uppbringa och finns något att uppbringa så köp det omgående för priserna mångdubblas för varje dag. Inflationen ligger på några miljoner procent. För en riktig Södermalmskommunist är det inget som hindrar givetvis. Lycka till!

 36. Det borde vara enkelt för Södermalmsborna att byta bort sina innerstadslägenheter mot boende i förorten. Det är ju dit de längtar innerst inne.
  Vad stoppar dessa godhetsapostlar?

  • Att bli en utsatt socialdemokrat i Rinkeby och skrika slagord mot polisen! Vilken dröm för folket på SVT och Aftonbladet!

  • En fantastisk fin insats för integrationen. Vad tyst det blev.
   100% av alla lediga hyreslägenheter på Södermalm borde gå till migranter. Södermalms parker omgöras till moskeer och plats för modulbygg.

 37. Det är fan inte mig klokt…..SD är fanimej värre än pest o kolera för vänsterseglarna……så det enda de kan göra är väl att sitta ner diskutera med djävulen och hoppas på just pest och kolera istället för de förhatliga SD:arna i Södermalm

  • Öckerö kommer inte att hålla för alla äktsvenskar som flyttar dit. Ön sjunker som en sten trots att den är en sten(=berggrund).

 38. Som sagt… Det behövdes ett tillskott av tiggare, kriminella gatubarn från Nordafrika och lösdrivande afghanska ”barn” i det EGNA området för att få södermalmsborna att inse läget!

  • Som sagt. När stanken når den egna näsborren , så då, är gränsen nådd. Någon jävla måtta får det vara på mångkulturen. Fast jag är inte rasist. Så det så…..

  • Att kd är stora på ön kan bero på höststormarna som blåser upp dörrar och fönster och vidskepligheten sätter in…

 39. SD är det enda parti som värnar om oss Svenskar i vårt eget land, och nu går VåldVånstern och miljötomtar som har som mål att söndra Sverige ner i chock… och länsar samtidigt landets besparingar för att ge bort till män av okänd härkomst.

  Kan bara ske i landet Upp&Ner

 40. Det är mycket förvånande att man reagerar så häftigt när det sunda förnuftet råkar visa sig.
  Kan resultatet bli tydligare att man inte står för Löfvens förhoppning om ett Sverige utan murar, dvs totalt utan skydd.
  Hela välfärden ligger öppen för parasiter som kommer över Medelhavet.

 41. SD tycks ha gått framåt i hela landets kommuner så egentligen är detta en bra och viktig vinst, där order ges och praktiskt verkställs där du bor!
  I Riksdagen sker mest bara ett rundsnack!

 42. Snabbköpskassörskan,
  i kvarteret där jag bor,
  hon röstar SD d’eialla fall va ja tror
  och alla tittar,
  på varandra lite grann’ på sne’
  för om hon gör de
  då vill alla rösta me’!!

 43. Jag tror det finns något som heter chockterapi för sådana som kommer i kontakt med verkligheten för första gången i livet.
  In i rödtjutsdimman igen käring och försök glömma det du varit med om. Det är annars mitt enkla tips för dagen.

     • Utvecklingen på Södermalm är i detta fall positiv. Det negativa är att (troligen S) har valfuskat så extremt att SD fick 7-10 procentenheter lägre än förväntat, samtidigt som S fick 3-5% mer än förväntat (och Mpk fick vara kvar, Vpk och C växte).

      Jag säger inte att det svenska folket inte är fullständigt patetiskt, jag säger bara att all data före valet pekade på att folket inte var så här patetiskt.

     • Tveksamt, om man läser olika kommentarer här. Men visst. / Att S är rent äckliga behöver också gå upp för gemene man. Men att driva ”valfuskspåret” känns också lite dödfött (även om det säkert stämmer). Jag hoppas istället på kommunerna ute i landet. SD gjorde ett bra val sett ur den synpunkten. Man måste vara realist.

     • Jag är realist, vilket är varför jag påpekar att S har åkt fast med valfusk i vartenda val detta årtusende (och fler), inklusive ett flertal fall detta val. Samtidigt så säger jag klart att detta folk är patetiskt, att det inte går att underskatta det, och att oavsett valfusk så hade SD:s stöd varit alldeles för lågt. Vidare så konstaterar jag att ett SD med 51% inte hade räddat landet, om de inte drastiskt hade ändrat på sin politik.

      Sett ur synvinkeln att detta land och folk håller på att raderas ut, att ett rike som existerat i runt tusen år snart inte finns längre, så gjorde inte SD ett bra val. Och som sagt, absolut allt (inklusive den officiella regimpropagandan) pekade på att SD skulle bli åtminstone näst största parti, inte långt efter det största.

      Självklart kommer ”valfusk-spåret” inte leda till någonting, då alternativmedia saknar resurser och regimmedia inte kommer att gräva i det (precis som vanligt). Men mitt motto är: ”glöm aldrig, förlåt aldrig”, så jag anser att alla som (för tillfället) vill få tillbaka det gamla Sverige (vilket är möjligt, oavsett vad Mona Sahlin), ska komma ihåg vilka metoder de sju förrädarpartierna använde för att driva på folkmordet.

     • Det kan vara svårt att glömma. 🙁 /…Men när du säger att ”SD inte kan rädda landet ens med 51%” så blir jag nyfiken: Vad är det i din mening som är helt omöjligt att rädda/genomföra idag?

     • Jag vet inte om det där var en tänkt halmgubbe eller inte, så mitt svar får blir lite mer täckande än tänkt. Enligt mig så är det fullt möjligt att rädda folket/landet, men inte med SD:s politik.

 44. Jag blev Rädd och mycket chockad över att det fanns så många Kommunister runt omkring mig !
  Vill dom verkligen bo i en Kommunist -Diktatur ?
  Eller jävlas dom bara ?

 45. Vi ska inte ha röstlängder där man visar i vilka hus dissidenter till regimen bor! Helt galet!
  Nu är det bara fōr Researchgruppen att börja spionera.

 46. Rösträkningen, även den slutgiltiga på Länsstyrelserna, är offentlig. Kanske dags att ta sig dit också och kolla att/om allt går rätt till. Vem skyddar förresten allt material i helgen, för ingen tror väl att räknandet hinner bli klart i laga tid.

   • om du kikar så ser du att sth+göteborg ännu räknas/är oräknat…
    inget slutresultat kommer att ändras nämnvärt…
    och detta är bara ännu en kontrollräkning av vad som redan räknats.
    sorry men verkligheten ÄR bister…;)..

 47. I alla Sveriges 29 valdistrikt har 20 av dessa sagt nej till mp !!
  Där kommer dom inte över spärren på 4 % !!
  Det sjuka i det hela är att det är sth..följt av gtb och malmö,uppsala
  och 5 valdistrikt till:(:( som ger mp deras 4,3-4 % dom kommer att stanna på…:(:(
  nio av 29 VILL ha mer mp-politik….sth ÄR värst även där…

  • Den nordligaste boplatsen för en (MP)-riksdagsledamot blir Uppsala. Det bekräftar väl att detta storstadsparti inte längre är välkommet ute i landet.

 48. Jag gick nyss in på val.se och sidan gick inte att nå. Jag vet inte hur länge den varit nere men typ en timme tidigare så ledde S före SD och sen M. Nu när jag äntligen kom in har listan ändrats till S före M och sen SD. Någon som vet mer hur länge sidan var nere och om någon vet att turordningen är rätt? Eller har vi något ”systemfel” igen?

   • Som sagt, jag kom in efter några minuters försök med olika webläsare men frågan är hur länge sidan legat nere för det gjorde den då jag misslyckades med både Chrome och Safari under 5 minuter. Eller var det bara mitt internet? Det verkar i så fall lite konstigt.

    • Det va exakt samma för min del. Markant skillnaden på resultaten de 5 minuter jag inte kom åt sidan, från resultaten jag tidigare hade. Utesluter ingenting längre och accepterar korruptionen i det här landet. Det är så enkelt.

     • Då vet jag i alla fall att det inte bara var jag som inte kom in. Kan vi sen få verifierat att sidan låg nere typ 5 minuter och resultatet ändrats under den tiden så ökar det ju inte på förtroendet att allt är som det ska vara.

 49. Jag kan då stolt berätta att både innan och efter valet 2014 sa jag till alla grannar
  och alla jag mötte,privat och jobbet…
  ”jag tar/tog mitt ansvar för Sverige i valet och röstade på SD”…

  Och nu läser man att vänsterextrimisternas högfäste även det börjar rämna…;)..
  Kan vi hoppas att det även finns väljare där som ”ringer” runt och säger det samma..??…
  JAG ringer bara för att tala om att jag INTE röstat på vänsterextrimisterna !

 50. Det är inte så konstigt att hon får panik.
  Glöm aldrig SDs historia dom har faktisk satt upp klistermärken där det står ”bevara Sverige svenskt”
  Att kommunismen har mördat och förslavat hundratals miljoner människor är naturligtvis ingenting i jämförelse.

 51. Seriöst.. Kan inte allt som innefattar bokstäverna DN bara försvinna från svensk mediahimmel en gång för alla.

  Så många dumheter, oegentligheter, lögner, hyckleri, fake news, hat & hot, knivmördare, påhittade rasistiska brandmän, påhittade lyckokalkyler om Sandviken, kallsvettig och mållös ansvarig utgivare (när Alice Teodorescu förintade Wolodarski på TV) och så vidare. Allt detta under ett och samma tak.

  Och nu sist, en gråtfärdig DN-journalist, Emma Bouvin, som känner sig manad att göra en rundringning om vad hon röstat på. Kan det bli mer patetiskt än så?

  Emma Bouvin borde väl göra andra – vettigare – saker, än att sitta och ringa runt om sin partitillhörighet? Vem bryr sig? Tala om fel världsbild. Som att Bouvin tror att solen kretsar kring henne själv. Precis som DN. Tror att hela världen ska rätta sig efter vad DN tycker och proklamerar.

  Journalist-Bouvin borde istället känna sig gråtfärdig över hur otroligt mycket skada hon och hennes skit-tidning har åsamkat läsarna här i Sverige. Så mycket lögner och så mycket elände. DN – tidningen som inte ens duger att torka den delen där ryggen byter namn…

  • Nu var det väl någon som ringt in till dn och sagt detta…rätt ska vara rätt även om jag är övertygad att historien kan vara fejk..av densamme
   för att skriva mer skit om SD..
   Samtidigt kan konstateras att dn´s läsekrets stadigt minskar…
   och det gör mp med …;)

   • Inga konstigheter. Är just DETTA fake news, så är jag den första att backa på mitt påstående. Inga problem med det alls. Precis som du säger, rätt ska vara rätt – givetvis.

    Men, allt det andra jag beskrev, både räcker och blir över. DN är så sjusärdeles genomusel att tidningen inte ens duger att stå på, när man byter från vinterskor till skridskor på iskall mark om vintern. Så illa är det.

 52. Det som verkligen är anmärkningsvärt är att kommunisterna får 26% i linjalen. Det är sjukt högt.

  När det blir sämre i Sverige ser det tyvärr ut som om folk kommer återgå till kommunism, i stället för att inse problemen med massinvandring.

  Likadant i delar av Norrland och Dalarna tycks det. Sossarna har makten, man är missnöjd och röstar på Vänsterpartiet.

 53. Att V skulle vara tidigare kommunister stämmer ju bara till namnet. Hela partiet osar kommunism så långt det bara går. De döljer det dock snyggt med god hjälp av landets kommunistiska journalistförsamling….

 54. För mig stärker sådana här händelser tesen att jag levt femtio år i ett mentalsjukhus. Skapat av 68-vänstern och systemmedia med ryggradslösa och fega politiker som agerat möjliggörare.

 55. Vi kan i.a.f vara stolta att se hur mp krymper…
  ovanför uppsala har alla valdistrikt valt bort mp,som har under 4 % i varje .
  Alltså inga miljömuppar ovanför dalälven !!

 56. Kan ingen skriva lite mer om Göran Persson? Han var med på tråden för någon timme sedan men föll sedan bort.
  Alltid lika inspirerande att läsa om denne dubbelnatur och han är aldrig helt OT.

 57. Dessutom såg jag att det finns en fullblodsnazist mitt i batihäxe-idyllen. NMR fick också en röst i kvarteret Linjalen 🙂

 58. hahahaha statarna har kommit till Djursholm… Pesten styr landet, och det är svår hungersnöd…. Sverige 2018….. HERRE JÄVLAR! TÄNK OM DET SLUTAS DRICKA RÖDVIN OCKSÅ! Och Bergkvist åker på påssjuka, allt annat måste han ju ha haft…..

 59. Herregud – 123 katter bland hermelinerna!
  Men det borde väl vara lika chockartat för kvarteret att det också hyser 1 NMR:are och 2 AfS:are ?!
  Allas lika värde betyder här alla ska tycka lika!
  Alla kommer att misstänka alla . . hahaha . . kackel i hönsgår’n!

 60. Bygg upp Berlin muren runt stadsdelen och inför kommunismen så får vi se hur roligt det blir för [vänsterextremisterna. red mod].

 61. Jag bor själv i ett område som har förvånansvärt mycket SD röster.
  Riktigt förvånad faktiskt.
  Det trodde man inte om sina grannar. Det här är ju en Moderat-gata av rang…

  Trevligt!

  Kan nog bli fest med bostadsrättsföreningen ändå nästa år.

 62. Södermalmsborna måste nog få en psykologisk terapeutisk behandling efter valresultatet därstädes.
  Skulle inte bli förvånad om det är köbildning på Södermalms psykakut.

 63. Vet andra områden där människor började tänka självständigt. Ruggigt.
  De löste problemet med en sk antifascistisk skyddsvall och garanterad röd propaganda i statligt kontrollerade medier. Anonyma kontrollanter rörde sig runt…Fungerade i knappt 30 år….

 64. Södermalm har inte tagit emot en enda flykting permanent någonsin. Innerstan och Söder har sk tillfälliga boenden men dessa flyktingar slängs obärmhärtigt ut efter 24 månader till ”kommunerna” (dvs allt utom innerstan) ”kommunerna måste ta sitt ansvar” brukar det heta. Ordet ”kommunerna” är ett kodord för allt utom innerstan hos PK-eliten och migrationsverket. – Se upp för folk som talar om ”kommunerna”

 65. STASI i f.d DDR hade också ända ner på kvartersnivå ”informella medarbetare” som övervakade de boende så att de höll sig till den rätta VÄRDEGRUNDEN, dvs marxism-leninismen och att inte någon avvek från den ”rätta linjen”

  • VÄRDEGRUNDEN i dagens Sverige är:

   * Hylla den manshatande feminismen och ”köp/svälj” ALLT vad denna ”vetenskap” spottar ur sig

   * Hylla och prisa den oansvariga invandringspolitiken från kulturellt , utvecklingsmässigt , religiöst och språkligt helt diametrala länder och prisa det ”kompetensregn” därifrån som faller över oss

   * Håna allt som kan sägas vara svenskt / västeuropeiskt ity det är roten till allt ont i världen.

   • Värdegrunden är bara ett nytt namn för kommunism. De utvalda bestämmer vad flocken får tycka och tänka. Oliktänkande straffas hårt och rättfärdigt.

 66. Ganska hemskt om grannar börjar leta vilka som rösta S. D inte förvånad om i vänster områden dessa börjar trakasseras. Är vi på väg mot ett politiskt inbördeskrig? Sjukt beteende i ett så kallat demokratiskt samhälle i min mening

 67. Men ingen har reagerat på att sossarna ligger nära 30% trots att undersökningar sedan länge sagt mellan 22 – 25% , hur kan de haft så fel?

 68. De verkliga rasisterna dominerar tydligen Sōdermalm, hur går det då nār folket från arabvārlden strömmar in?
  Kanske skyller man även då på SD.

 69. I sann kommunistisk anda måste det nu införas ett angiverisystem, vilka kan tänkas vara SD-sympatisörer. Vid misstanke deporteras vederbörande ur bostadsrättsföreningen.

  På Södermalm tycker vi lika att vi gillar olika. Men olika skall inte finnas på våra gator, varken SD-anhängare eller invandrare.

  • Hade kärringen bott i Tyskland på 30-talet, och upptäckt att 15% i kvarteret var judar, hade hon sprungit till den lokale Ortsgruppenleitern i SA och bedyrat att hon inte var en av dem.

   • PK-folket är just PK för att de finner personlig vinning att ha maktens åsikter och åskådning. Om makten kallas PK, 7K, nazism, fascism eller kommunism spelar mindre roll.
    Beviset för detta är hyckleriet. De bor eller vistas aldrig aldrig bland folket de försvarar och vill importera.

 70. Hoppas någon svarar den galna kvinnan som befinner sig i chock och som ringer runt till dom hon känner med kommentaren -Jag röstade på SD! Då blir säkert hennes nästa samtal till St Görans psykakut.

 71. Det roliga är att snart är det val igen. Till EU om knappt ett år.

  Nytt försök att få SD på +20% då.
  Går de till val på att omförhandla EU-medlemskapet och sedan ha ev. folkomröstning om dess vara eller icke vara kommer de få det, garanterat.

 72. Skönt att höra, hade en gammal arbetskamrat som bor på söder som med en gång sade upp bekantskapen med mej när jag vidareskickade artiklar om vad som skedde under den värsta flyktinginvasionen. Nu mår jag bra igen
  Grattis söderbor.

 73. Bredvid kvarteret Linjalen ligger ett hotellhem som tidigare beboddes av mer eller mindre utslagna svenskar, gamla alkoholister, missbrukare etc. Dom flesta svenskarna kastades ut för några år sedan till förmån för ”unga nysvenskar” som ansågs ha ett större behov av lägenheterna. Hon får väl gå dit och trösta sig.

 74. Glöm inte bort vad jag skrev för två dagar sedan !

  ”Det kommer sluta med en oanständig uppgörelse. Det är Annie de kommer att utse till statsminister. Varför ? Jo därför att hon var på senaste Bilderberg mötet så hon är redan utsedd. Allt detta med val och allt runtomkring det är bara skådespel för folket.”

  En del kallar det tydligen för en konspirationsteori men jag kallar det för vad det är, nämligen en skuggregering som väljer ut vilka som skall vara galjonsfigurer i bananrepubliken Sverige.

  Söndra och härska.

   • Folk kommer inte att genomskåda det tyvärr. Detta eftersom svenskar inte är ett folk som ifrågasätter saker och ting.
    Precis som många andra saker så är ”demokratin” så självklar att endast fåtal ens tänker på att den går att ifrågasätta.

  • De flesta svenskar ca. 80% är bara valboskap åt 7-klövern p.g.a. total avsaknad av kritiskt tänkande…….i vissa fall avsaknad av tänkande helt och hållet.

   • Fel det är betydligt fler än 80 % som är i avsaknad av kritiskt tänkande. Det finns många som mot bättre vetande är ignoranta.
    Ignoranta på grund av en livslång hjärntvätt.

    Att tänka utanför boxen är inte en svensk specialitet.

 75. Sett över hela kommunen där jag bor finns det ett ganska stort antal MED och AfS, trevlig läsning. SD har fördubblats sen 2014. Sen finns det några NMR minsann. Dags att ringa grannarna och bedyra att det inte var jag.

 76. I mitt område fick SD 23,5%. Sossarna fick 19,1 och kommunisterna 3,6 🙂 …jag blev dock lite chockad över att 9 st kärringar i granskapet röstat på Fi.

 77. De högsta journalisthönsen bosätter sig dock i lite ”finare” områden för att markera sin status.
  Peter Wolodarski på Östermalm och Jan Helin i Bromma.

  • Ja så är det. Det är fint att bo på Östermalm.

   Jag minns en lite rolig historia om några släktingar till mig som bor i Oscars församling på Östermalm. De hade varit på julotta i Oscarskyrkan och vem satt där om inte Björn Rosengren (s). De tyckte att det var skandal att en sådan som HAN hade mage att visa sig där…

 78. Nu är David Baas Expressen på radio och diskuterar SD:s ”dåliga siffror” och givetvis hur Åkesson mår. SD hade inte räknat med förtalskampanjerna, de flesta som framträdde i media kastade skit på SD. Alla tidningar hade två helsidor om klimatet valveckan för att lyfta fram MP. Man får medge att steriliseringspartiet har en tung valmaskin när de sätter igång.
  SD ska hålla sig borta från ministeransvar, det är helt enkelt så jävligt ställt i landet att det måste bli ännu sämre innan det kan bli bättre.

 79. Henrik Arnstad har kallat Södermalm “det antifascistiska bålverket” precis som man gjorde I Östberlin bakom Berlinmuren.

 80. Pratade med en kvinna på Lilla Essingen som var i chock för att SD fått 8 % där. De är ju nazister tyckte hon.

  Det är nog därför som SD inte fick mer än 18 %: Svenska folket har från alla håll i åratal fått höra att SD är nazister. Väldigt många tror på det.

 81. Ve och fasa. Med så många femtekolonnare i leden så får de se till att anlita några slipade förhörsledare från Expo. Dessa kan säkert genom kluriga frågor rensa ut ohyran så att området blir snövitt igen.

 82. Vilket ”block” ska styra Sverige? Jag funderar vilka som bildar blocken: socialister, kommunister. miljöfanatiker, frimicklarna i KD, vänsterliberaler & globalister med M som dragit ner landet i elände.

  Vilket känns bäst? Att de röda stöds av de blå eller att de blå stöds av de röda?

 83. Jag är egentligen inte rädd för varken sossar eller moderater om de får vara ifred från påverkan av MP eller V på ena kanten eller C och L på den andra.

 84. Tycker det är direkt osmakligt att jämföra SD och V i samma artikel, medans SD är ett humanistiskt medmänskligt parti som främjar våra barns våra äldres våra sjukas rätt i samhället så är V med sin våldsbejakande antidemokratiska samhällsförstörande ideologi raka motsatsen.

 85. Tror att priserna på lägenheterna stiger nu. För ingen vill väl bo med folk som gör Sverige till ett MENA?
  Som här. Smygs på mer och mer. Blir attraktivt där det inte bor MENA.

 86. Där jag bor, i Skåne (ej Lund numera, trots mitt nick), så kan man prata hyfast öppet i affären om SD. Man kan mötas av både instämmanden och huvudskakningar, men inget moraliserande tjafs om ”värdegrund” o likn …om det inte råkar vara någon hysterisk semestrande 08:a i butiken

 87. Att Södermalm förändrats politiskt beror helt på invasionen av tiggare och annat löst folk. Ge mig fria händer skall jag även förändra Östermalm, Djursholm och Lidingös politiska sammansättning och öka SD:s andel till en mer normal siffra. Hur då? Jo, det är ganska enkelt då Södermalm, Östermalm, Lidingö och Djursholm varit en skyddad zon och där de boende talat om ökad invandring, så slår vi upp porten på vid gavel! Vi börjar med att förlägga alla nya asylboenden i de uppräknade stadsdelarna. Eftersom många ”invandrarkramare” tillika miljonärer bor på Östermalm börjar vi där för att sedan beta av Södermalm, Lidingö och Djursholm. Redan vid nästa val kommer resultat att visa sig, från idag runt 8 % till 24 %.

 88. Valet 2018 innebär att Sverigedemokraterna nu är Norrlands näst största parti, och alltså det egentliga oppositionspartiet för norrlänningar.

 89. Läste i Ex att C ökat i Årstad pga av att S ville bygga i ett naturvackert område med skog. Men C vill ju öka befolkningen markant och var skall dom bo. Var som helst men inte i min närhet tydligen. Vilket hyckleri. 24 kvm åkermark försvinner varje sekund i europa. Bebyggs asfalterad m.m skrämmande.

 90. Byggts asylhem för 90 boende i Tantolunden på Södermalm. Går stegvis.
  1 Först sov ” barn ” eller ”flyktingar” där och i buskar och under broar.
  2 Sedan återställdes en skola för 200 ”barn”.
  3 Sedan söktes tillståndsvillkor för byggen åt dem.
  4 Fått laga kraft och byggs.
  Byggs alltmer både i och utanför centrala och attraktiva delarna av Stockholm.
  Anses viktigt och att det behövs blandning.
  Alltfler ogillar. Men de flesta tycks godta och ”förstå”.
  Afghanska män söker kvinnor. Kan bli nytt TV program. ”Afghaner söker kvinnor.”
  Blir mer.

 91. Det kliar en irriterande känsla för hur detta valet utfördes. Likt många andra har noterat så framkommer det ena SD sabotaget efter det andra. Vissa med mera marginell påverkan än andra men likväl ett klart riktat sådant.

  Betänk hur siffrorna och trenden var precis innan den påstådda serverkraschen – SD ökade och S och M gick i motsatt riktning. Det uttalades till och med att S gick emot ett katastrofval.
  När sedan avbrottet återgick till det normala så var det plötsligt fullständigt tvärsom. Har nåt liknande hänt tidigare där det haft samma mönster?

  Måtte folk med mera möjligheter och kunskap i ärendet nysta i detta.

 92. När man lever under ett socialliberalt skräckvälde, så känner sig medborgare tvungna att bedyra sin oskuld, när grannarna har röstat politiskt inkorrekt. Den politiska förföljelsen kan förstöra både karriär och äktenskap. Tolerans, kallas det visst.

 93. Jag har ringt Emma Bouvins kollega och sagt att jag är i chock för att inte alla röstade på SD, tror ni att det också kommer tas upp av Emma Bouvin?

 94. Kollade mitt bostadsområde där så till synes på höger och vänster var så nära som 50/50 så om stigmatiseringen finns varför syns den inte?Jo dom lever i vissa avseenden i samma territorium men ser inte skillnaden,vad tror så är dom flesta för känslosamma i sättet i att se problem men samtidigt blundar undrar varför.Jag lekte med tanken vem barnen ska leka med vem?Kanske fel värderingar finns.Kan man leva så nära varann utan sett det innan?Det kan man.Så jag tror jag inte politiken i riksdagen spelar roll för en granne som man kanske gillar ser en viss åskådning i sak.Kommer vi att sätta lappar på dörren på varann vilket vi inte gör inte men vi får se.Menar fungerar folk i allmänhet ihop så borde riksdagen göra det.

 95. Det är fjant, fegisar etc, men vi får se när de vaknar upp och
  islam=nya nazismen börjar träda fram och de inte kan blunda längre

 96. För att minska framtida motsättningar skall migranterna hädanefter utplasseras efter valresultat. Där SD fått få röster tar emot flest. Danderyd, Lidingö, Täby, Östermalm, Södermalm.
  Skåne och glesbygd slipper helt.
  Kom inte dragandes med höga bostadspriser i ovan nämnda exempel, öppna era hjärtan och parker för modulbygg.

 97. Garanterat en batikhäxa som är i farten. Notera punkt 8 som finns beskrivet i definitionen av en batikant:

  Punkt 8. Adressen ska vara i fina välbärgade kvarter, men hjärtat ska finnas i förorten.

 98. Vilket trams! Det är strålande att SD går framåt på Södermalm. Bra att 15,4% i kvarteret Linjalen inte har röstat med huvudet under armen!

 99. Södermalm är ett nazistfäste?
  Ja, nu kan jag inte gå runt på Södermalm och undra om alla man möter är nazister.
  Kanske får flytta nu för jag har beröringsskräck.

 100. En sådan nyhet och en kall pilsner kan göra en bra fredagskväll!Fortsätter det så här kan vi besöka Södermalm igen!Så som vi gjorde förr när det både var svenskt och ickekommunistiskt!

 101. SD;s framgångar i kvarteret linjalen kan möjligen höra samman med att den ökända Roselundsparken,där en heldel smått och gott försiggår,ligger i närheten.

 102. Vänta till nästa runda. Då har vi städat bort de sista kommunisterna helt från söder.
  Ser inte varför de inte flyttar på en gång, åk dit där de hör hemma, Kina är kommunistiskt.

 103. Att 26 % röstat på kommunister är ganska ruggigt. Pol Pot , Ceausescu , Stalin, Mao och så har vi ju Venezuela som ett dagens exempel.

 104. Tror ni att rödskrikan ger upp sitt hat mot SD och finner sig i att alliansen måste bli beroende av SD, till slut?
  Personligen skulle jag välkomna ett extra val, förhoppningsvis är ca 20% av väljarna välmotiverade att gå och rösta igen och övriga sjuklöverväljare mindre så.
  Dagens läge är ju iofs ganska bra för SD, men det hade ju suttit bra om SD kunde passera M i storlek iallafall.

 105. söndagens val var resultaten i utanförskapsområde efter utanförskapsområdesom hämtade från de forna regimerna bakom järnridån. De bar tydlig vittnesbörd om en fullständigt artificiell ordning, som aldrig skulle uppstå i organiskt framväxta samhällen. Vad mer är, de personer vilkas avlagda röster skapat dessa resultat saknade inte sällan språkliga förutsättningar att över huvud taget följa den svenska samhällsdebatten.

  Vilken innebörd detta haft i ett (med traditionellt blockpolitiska mått mätt) väldigt jämt val som söndagens tarvar ingen större fantasi för att förstå. Man behöver inte heller vara särskilt lagd åt det konspirationsteoretiska hållet för att misstänka att starka politiska krafter är väldigt belåtna med denna ordning, och därför inte heller ser någon anledning att göra någonting för att motverka den.

  Vad det hela är ett uttryck för är en klientelism långt mycket mer omfattande än vi någonsin sett i Sverige i modern tid. Upplägget är enkelt: Patronerna tillhandahåller såväl generösa som kravlösa bidragsutbetalningar, och väljer därtill att se mellan fingrarna när såväl grovt kriminella som islamister flyttar fram sina positioner. I gengäld får de röster och makt.
  http://fnordspotting.blogspot.com/

 106. Att Sverige har demokrati börjar jag förstå mer och mer att vi kan glömma.

  Att sedan valet var riggat gör inte saken bättre.

  Sverige har inte demokrati och det oavsett vad vissa påstår.

  • Visst har vi demokrati, vänsterdemokrati där man ska ta hänsyn till en handfull MP-röstare och fullständigt pissa på 1,3 miljoner SD-röstare.
   Det är svenska politikers version av demokrati.

 107. I slutänden betyder alltså valresultatet att 4 procent salladstalibaner ska hålla 96 procent av befolkningen som gisslan i fyra år till.Och till råga på allt kallas det för demokrati.Det här landet har en sjukdom som inget vaccin biter på.

 108. Nu ser vi resultatet av sossarnas massimport av valboskap, alla röstar rött för fortsatt kravlöst liv med flödande bidrag.

   • Det förstås, men har svetsarmongot satt stopp för det? Nej naturligtvis inte, svängdörrarna till hela världens kriminella lekastuga står fortfarande vidöppna.

    • Min brors styvfar var General i Azerbajdzjan när han var nygift. I Azerbajdzjan kastar de ut islamister, och sen kommer de som flyktingar hit. Kommer du ihåg Loreens anklagelser om religiös förföljelse där? Hon är ju muslim.

 109. Mitt arma älskade Söder var annorlunda när jag bodde där. Jag till och med utpekades i mitt fina läroverk i norr som att vara från ”Sveriges East End”, när de hade dragit ihop lite snygga engelska tjejer.

  • Those were the days…..bodde själv i Stockholm -69..…
   Minns att jag ensam som 18-åring promenerade från Kungsan till Odenplan vid midnatt. Plockade lite blommor i stadens parker, den ende som ”störde” mig var en överförfriskad svensk medelålders man. Men efter lite resonerande hjälpte han till med ”blomplockningen”…..

  • Åsiktspoliserna patrullerar och väntar tålmodigt på angiveri utav oliktänkande så att dessa kan placeras i omskolningsläger..

  • Ja, det är sant. Jag gjorde också den jämförelsen. I 1998 års val hade Sverigedemokraterna existerat i tio år och fick 0,37% i Riksdagsvalet. 2018 har Alternativ för Sverige existerat i ett halvår och får till slut cirka 0,3%. Sverigedemokraterna har existerat i 30 år och har nu ca 18% i Riksdagsvalet. De har alltså ökningstakten 0,6% per år i genomsnitt. AfS har också 0,6% i genomsnittlig ökningstakt. Emellertid ökade AfS cirka tjugo gånger snabbare i starten (fram till ca 0,3% i riksdagsvalet) än vad SD gjorde map riksdagsvalet.

   Det tog ytterligare åtta år för SD att komma in i Riksdagen från valet 1998. 2006 fick SD 5,7%. Om AfS i nästa fas inte ökar tjugo gånger snabbare än SD utan bara fem gånger snabbare, så borde det innebära att AfS når fyraprocentsspärren redan under 2020.

   Det finns emellertid en del som skiljer. AfS har redan kända riksdagsmän och företrädare. SD var tungt stigmatiserade pga partiets historia. Idag finns redan ett liknande parti i Riksdagen, när AfS försöker komma in.

   AfS kommer också att möta en kompakt granskning och brunsmetning, om de skulle närma sig 4% i opinionen. Expo & Co ligger redan i startgroparna.

   Troligtvis tillhör det kommande halvåret Sverigedemokraterna, och deras framtida öde kommer att avgöras av deras agerande vid regeringsbildningen 2018. Partiet har till synes en lätt sits. Men i själva verket är den mycket svår. SD vill ha inflytande, men de andra partierna vill inte ens tala med SD. Internetkrigarna, tex här på Samhällsnytt, kräver stort inflytande eller nyval för att inte gå över till AfS. Samtidigt finns det en risk att marginalväljarna som nyligen har kommit till SD eller står i begrepp att gå över till SD uppfattar partiet som bråkstakar om det alltför ensidigt går för ett nyval snart, vilket troligtvis inte kommer att ge ett klarare parlamentariskt läge.

 110. Antar att det är 15 % som vill fortsätta leva i ett bra kvarter och 26 % som har råd att låtsas vara proletär typ som Guillou.

 111. Förklaring: här bor en hel del gamla sura Batixhäxor kvar oftast ensamstående samt nyinflyttade som köpt svindyra bostadsrätter bara gissa vilka som tröttnat på kalaset runt Medis fyllon , Afhganer och annast småt gott.

  • Fundering…..det brukar ju vara lönsamt för batiktanterna att inhysa dessa barn i sina hem…..när barnen nu ”skolkar” , och därmed ej uppfyller kraven för att få stanna, kan de då fortfarande uppbära bidrag…..? Någon som vet?

 112. Tjaha vad skall man säga….historien upprepar sig…..Hitler organiserade hyreshusen så att de fanns en vaktmästare i varje hus, som hade till uppgift att ha koll på hyresgästernas vanor och tyckande…..något som kanske skulle passa även dessa vänsternissar…..så att de känner dig ”tryggare”……

 113. SD kan ställa sig neutrala och bara rösta på sig själva, oavsett vem som blir statsminister, lagomt straff. Om de enbart röstar på sig själva och varken det ena eller andra partiet, kan de fälla de flesta. Hur de än gör s och övriga partier, kommer de få problem pga SD blir vågmästare.
  De kan ju rösta bort vem som än förs fram som statsministerförslag och M tvingas in med SD eller falla och S faller också utan stöd av andra om Lövén fälls etc.
  M a o kan det bli årets största teaterföreställning, där allting som alla andra partier för fram fälls och SD röstar bara på egna förslag.

 114. Hur än alla andra partier gör kommer SD stanna kvar. Högervindar blåser över världen nu och vårt land kommer hamna utanför till slut annars.
  Vad gnäller de för om nazism, har de inte fattat ännu att
  islam=nya tidens nazism med samma mål
  kommunismen=dito
  fashimsen=dito

 115. Mina egna cyniska åsikter i denna fråga.
  SD:s partiledning förstår tyvärr inte att människor röstar på SD av den enda anledningen att de vill få stopp på en invandring som helt gått över styr.
  Dessa väljare håller inte med om, eller är helt likgiltiga om det mesta av de övriga frågor som SD:s makthavare envisas med att driva.
  Vanliga människor är absolut inte anhängare av att försämra LAS bestämmelserna, snarare tvärtom!
  Att ett parti som påstår sig vilja vinna kvinnoröster ger sig in i abortträsket är ofattbart och kan bara sluta i katastrof!
  Det är för mig obegripligt att SD:s makthavare anser att alla Sveriges LO-medlemmar som har tröttnat på invandringen per automatik istället skulle vilja ha en moderatregering! Detta speciellt som det var en moderatledd regering som skapade det mesta av dagens totalhavererade invandring.
  Mycket få om ens en enda väljare röstar på SD pga. SD:s partiprogram De röstar på SD för att de ogillar de andra partiernas hanterande av invandringen!
  SD:s väljare är utspridda i nästan alla riksdagspartier. Då gäller det för SD att bli så stora som möjligt för att driva regeringen, till en mer realistisk inställning i invandringafrågan och detta oavsett vilka partier som ingår i denna regering! Att ingå i denna regering är inget självändamål, snarare tvärtom. Gör istället som dansk folkeparti, stå på utsidan som passivt stödparti och påverka på detta sätt istället för att ge sig in regeringsträsket!
  SD:s väljare röstar absolut inte på SD för att SD skall agera dörrmatta för moderaterna.
  Alla undersökningar visar tydligt att en majoritet av det svenska folket uppenbart är emot vinster i välfärden, varför skall då SD:s makthavare i en i invandringssamanhang helt oviktig fråga gå emot en majoritet av befolkningen?
  Homoäktenskap och adoptioner är en ickefråga som borde ha försummats!
  SD:s makthavare borde ha riktat in sig på ett fåtal kärnfrågor och mer eller mindre struntat i en mängd av tämligen ointressanta bagateller som inte ger en enda extra röst men desto mer bekymmer!
  Det finns säkert fler exempel på detta självmordsagerande från SD:s makthavare!

  • Helt riktigt. Invandringen är nummer ett för folk som röstar på SD i LOgruppen. Men jag tror många är missnöjda med LO och facket. Det är fruktansvärt politiserat. Man kan inte ha en annan åsikt än total underkastelse för socialdemokraterna. Annars kan man inte vara med och utveckla facket. LO bannlyser alla som har andra åsikter. Vilket medför att LO och socialdemokraterna mister medlemmar och makt.
   EUfrågan är viktig. Det finns ingen annan grupp i samhället som så brutalt har blivit drabbade av EUs arbetsmarknadspolitik. Speciellt i kommunal och landstingsupphandlingar. Där företag från helvetet vinner upphandlingar och får folk att gå i väggen. Det billigaste företaget vinner oftast. Sedan är det väldigt liten eller ingen uppföljning av verksamheten från beställaren.
   Bostadssituationen för många vanliga jobbare i tätorterna är multikulturella områden. Jag tror inte politikerna förstår vad det innebär. Det är svårt att beskriva.
   Kulturkrockarna är extrema. När man efter en hård dag på jobbet med nya arbetskamrater från hela världen som inte vet vad de ska göra. Eller har svårt att fatta språk eller arbetskultur. Kommer man hem till en värld där folk inte ens förstår kösystemet till tvättstugan. Kör runt på din cykel och skränar hela nätterna. Inget löst utanför lägenheten är kvar i fem minuter. Man måste låsa in sig och undvika ungdomsgäng. Det är typ en krigssituation.
   Sossar om moderater har lämnat över integrationen till en hårt prövad arbetarklass. När dess evige försvarare sossen Anders Lindgren sitter och talar om hur vi ska tänka på radio, tv och AB. Så spyr de flesta arbetare. Han vet inte ett dugg om hur det är.
   Klyftorna är extrema mellan låg och höginkomstagare på många sätt. Man talar om polarisering. Det är skitsnack. Det handlar om att sossarna och resten av sjuklövern inte bryr sig om sina egna väljare. Är hårt bakbundna av EU och lever i en värld av extrema förmåner och en skyddad miljö.

   Ett perfekt parti för vanliga jobbare skulle vara SDs invandrar och EUpolitik mixat med arbetsmiljöfrågor och bra pensionsförmåner för jobbare. Som ofta är utslitna innan 65. SD kommer aldrig bli stora med borgarideal som negligerar de villkor vi som är samhällets grund lever med. Jag håller med ovanstående skribent. Trots att jag röstade på SD.

   Skulle det komma ett parti tex Demokratiska arbetarpartiet. Med en inriktning på majoriteten av svenska folket. Som har restriktiv invandringspolitik samt en bra arbetsmarknadspolitik och småföretagarpolitik. Vill omförhandla EU eller rent av gå ur.
   Då skulle de få majoritet i riksdagen. SD får se upp.

  • Ja SD är ungefär som Sveriges svar på Trump, går folkets ärenden. Så borde SD agera i ännu högre grad! Stödja vettiga förslag, stödja sånt som gynnar Sveriges framtid!

 116. Ja tänk vad olika det är i vårt avlånga land. I Skåne och i Sjöbo och Hörby måste man ringa runt till vänner och bekanta och berätta att man verkligen röstat på SD

 117. Trots några SD-röster här och där i storstäderna, så verkar det gå en tydlig skiljelinje nu mellan stad och landsbygd. Landsbygden lyste klart med sin frånvaro under valkampanjerna och verkar mest bara vara till för att stjälpa av de nyanlända som inte får plats i storstädernas invandrarghetton. Levande landsbygd? Tja, kanske kamelcenter i Trosa i stället för på Hisingen.

  • Det handlar om att i mindre samhällen blir man mer drabbad av kulturkrockarna. I storstäderna kan man köpa sig fri genom att välja bostadsområde. Nu kommer vi få se kommuner som i princip går i konkurs den här mandatperioden. Men om du kikar södra och norra delarna av Stockholms län. Så har de höga SD siffror. Det kryper närmare Stockholm ju fler invandrare som kommer.

 118. Valet 2018 kan inte ha gått rätt till. Det måste ha varit ett omfattande valfusk. Valresultatet är alltför omöjligt. Om valfusket inte har varit omfattande måste det bero på invandrarröster. Om inte bara etniska svenskar får rösta kommer det att gå åt helvete för Sverige. Hur är det i andra länder? Får invandrare verkligen rösta i andra länder? Får invandrare som har utvandrat verkligen rösta i andra länder?

  Andras kommentarer (jag hoppas att det är okej för moderatorernas del!) om valresultatet:

  ”Vafan hände i valet? #Valfusk2018
  Angry Foreigner”:
  https://m.youtube.com/watch?v=Fp9Su5Wf5pI

  ”Professor Arnstberg kommenterar valresultatet 2018.
  Svensk Webbtelevision”:
  https://m.youtube.com/watch?v=V-hn9IW_GiM

  ”Tekn dr Lars Bern kommenterar valresultatet 2018.
  Svensk Webbtelevision”:
  https://m.youtube.com/watch?v=vOY6kBisz9k

  ”Docent Ingrid Björkman kommenterar valresultatet 2018.
  Svensk Webbtelevision”:
  https://m.youtube.com/watch?v=eDvhCEza4Ak

  ”Bloggaren Nina Drakfors kommenterar valresultatet 2018
  Svensk Webbtelevision”:
  https://m.youtube.com/watch?v=YnmchLtVU2Q&t=3s

  ”Berts stora VALANALYS!
  Berts Värld”:
  https://m.youtube.com/watch?v=INJx2KbsbyY

  ”Relationscoach Lennart Matikainen kommenterar valresultatet 2018.
  Svensk Webbtelevision”:
  https://m.youtube.com/watch?v=VckHObAciWI&t=550s

  ”Journalist Gunnar Sandelin kommenterar valresultatet 2018.
  Svensk Webbtelevision”:
  https://m.youtube.com/watch?v=W9ZzU2rc3as

  ”Docent Jan Tullberg kommenterar valresultatet 2018.
  Svensk Webbtelevision”:
  https://m.youtube.com/watch?v=k2qC3zutCME
  https://m.youtube.com/watch?v=k2qC3zutCME

  • Hej Eva!
   Du återfaller ständigt i brott mot kommentarsreglerna. Sju länkar i samma inlägg. Det är inte Ok, som svar på din fråga. Mejla sånt till redaktionen. Reglerna finns klickbara i rutan om eget ansvar här ovanför. För denna gång låter jag ditt inlägg stå kvar. Men nästa gång raderas allt.

  • Hej Eva, jag tycker att du skriver bra kommentarer nästan jämnt, men jag tycker, även om du bara vill vara hjälpsam och informativ, att du kunde portionera ut vad andra anser om detta val i små-länk-portioner dvs max 2 länkar,åt gången.
   Smaken är ju som baken, men så tycker jag den här gången.
   Annars, är du en exemplarisk kommentator, som verkar vara mycket intelligent och insatt i det mesta.

   • Tack, Svensson! Jag tänkte att det skulle kunna vara praktiskt att ha valkommentarerna samlade på ett ställe, men jag tänkte kanske fel.

 119. Har man utrett ännu vad som hände när 2 stycken serverdatorrer kraschlandade till och med 2!!!!gånger undervalvakan?
  Någon insatt som vet hur det ligger till, mittt eget tips är att valserver-krascherna hamnar under ”den stora mörkningsmattan”. hos sossarna, dvs den som bland annat fortfarande mörkar, om vad som egentligen hände med Estonia-färjan.
  Mona Sahlin verkade få en hiskelig panik och skyndade sig att täcka över alla bevis med massor av cement.
  Svepskälet var griftefriden, men det var nog inte många som svalde den bortförklaringen.

  • Makten har mörkat för oss förut. Folk som inte förstår det har huvudet under armen. Naturligtvis har media med hjälp av Eliasson gjort en kupp för att mp skulle bli kvar i riksdagen och SD inte få 30 %. Men de har både SÄPO, MSB och 7 klövern med sig.

 120. Islam får ökat utrymme i Svt. Första gångerna. Snart blir det muslimsk högtid på Svt2. Eid Al Adha i Uppsala moské. Efter ridsporten.
  Så bra att Sverige ger utrymme åt och skyddar förtryckta muslimer. I den historiska staden Uppsala i Norra Europa också.
  De saknar ju möjligheter så förtryckta de är ifrån Marocco, Libyen, Egypten till Palestina, Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan, Indien, Indonesien.
  1.6 till 2 miljarder och ökar med 30% till 2030. Blir så där 2,5 miljarder. Sverige skyddar denna minoritet i världen. Fattiga också. Saudi Arabien hjälper med moskéer.
  Är förenligt med Svts demokratiregler, så väl förklarade av Programdirektör Jan Helin på Svt. Efterlängtat av tittarna.
  Obegripligt detta knäböjande för islam. Gör sitt segertåg i Europa och inte minst i Sverige.

 121. Nu är det bara 600 distrikt kvar att räkna innan valmyglet är fullbordat.Att det tar en hel vecka ska visst bero på det överraskande höga valdeltagandet.Det har ökat med 1,26%!En inte allt för vild gissning är att det tar en vecka att täcka upp resultatet.

  • I Sverige fungerar snart sagt ingenting. Inte ens ett val kan kan anordna utan fel och brister. Förr var det aldrig problem….och tågen kom i tid.

   • Nja, jag tror nog att valet har fungerat över förväntan för dem som velat stoppa SD, och övriga. Man måste gå lugnt fram med räknandet så att fusket inte blir avslöjat. Man måste dra ut på det för då tröttnar folk till slut, och ställer inga obehagliga frågor och kabuki teatern kan fortgå.

 122. Det är inte det röstande folket bestämmer.
  Det är de som saboterar valarbetet (möjligen ’avlönade’ av en viss Soros), PK-media och inte minst de som räknar rösterna som styr valets utgång . . .
  . . har vi förstått nu.

 123. Ett illa dolt försök att luska reda på hur folk röstar. Vänstern skyr inga medler för att trakassera sina åsiktsmotståndare.

  • De skyr sannerligen inga medel. Vi har ruskat liv i gamla fina traditioner, såsom skampålen och gatloppet, anpassat till dagens teknologi.

 124. När mångkulturen plötsligt kommer för nära in på , då börjar ”värdegrunden” att flexa..

  Patetiskt ut i fingerspetsarna.

  • Ja, det är mycket synd om henne. Tänk att det finns fritänkande personer i hennes omgivning. Hon behöver nya lås och övervakningskamera .

 125. En miljon Svenskar är i Per T.Ohlssons ögon i Sydsvenskan
  andra klassens medborgare då övriga befolkningen tar avstånd
  från SD.
  Han är den störste rasisten då han ser ner på den miljonen svenskar
  som inte delar hans åsikter.
  Under hela sommaren fram till valet har han gjort rasistiska uttalande om
  SD varje söndag i hans bilaga.
  Det kallas att inte ha alla människors lika värde framför ögonen.

 126. Annan sak som kliar otäckt så här efter valet där man hör tals om alltfler oegentligheter (läs olagligheter) vid valet 2018.

  Om vi tittar åt ett håll som man ogärna ser åt så menar jag MP-s valresultat. Det ser ut att hamna på 4,41%. Har räknat på det och med en beräknad gissning att de klarade sig kvar i Riksdagen med en marginal på endast 26 000 röster!

  Och andra sidan skulle det gett Alliansen ett klart övertag vilket i sig minskat SD -roll som vågmästarparti.
  Inte undra på att man önskade frånfälle av två partier – ett från varje block.

 127. Den mot svenskar rasistiske globalistmarionetten Bono försöker här utklädd till Mephisto, dvs. Djävulen, påverka det svenska valet till de onda globalisternas fördel och de goda nationalisternas nackdel. Observera att videoklippet är publicerat på valdagen, dvs. den 9 september 2018, och att konserten sker i globalistpresidenten Macrons Paris, Macron som liksom Bono uttalat sig negativt om Åkesson!

  ”U2 – Bono as Mephisto talks about Sweden – Paris. 9th Sept 2018
  PG’sChannel”:
  https://m.youtube.com/watch?v=rSAS8rH0PCM

  • Jag nöjer mig inte med att höra att servern var överbelastad och släktes ner i 4 timmar.

   Jag vill se bevis för det av en oberoende instans.

   • Jag nöjer mig inte heller med denna förklaring. Jag vill också ha bevis. Jag misstänker att SD blev det största partiet och kanske rentav fick egen majoritet och att AfS kom in i riksdagen. Det är mycket viktigt att valet görs om.

    I varenda valstuga måste det finnas valobservatörer. I vartenda valbås – inte på borden – ska samtliga partiers valsedlar finnas. Det är förbjudet med familjeröstning, ändå har det förekommit i det här valet. Även på valmyndigheten måste valobservatörer finnas. Just den elektroniska rösträkningen måste kontrolleras. Det ska inte vara så att röster försvinner p.g.a. PostNord. Det ska inte vara så att när man ska rösta visar det sig att någon annan redan har röstat i ens namn.

    VALET MÅSTE GÖRAS OM!!!

  • VAD, ska vi röstas till det blir rätt? Det gjorde Göran p så att Sverige blev medlem, Utan/lem i EU. Som vill ha svenska pengar i Mångfald!

 128. 2/3 av det svenska folket har röstat center/höger. Att kommunister och socialister tar makten i riksdagen måste vara brottsligt och en parodi på demokrati

 129. Vi var 1,135,627 som röstade på Sverigedemokraterna enligt Valmyndighetens sluträkning. Vi kan väl knappast alla vara fullkomliga idioter?

LÄMNA ETT SVAR