chockbilder-annecy-feature

Twitter

Utrikes

Chockvideon från Frankrike: Här hugger syriske flyktingen barnen

Publicerad 6/8/2023
Annons

Chockerande videobilder som sprids i sociala medier visar hur en 31-årig man idag på förmiddagen går till attack och hugger mot flera barn på en lekplats i franska Annecy.

Uppgifter om antalet skadade ändrades flera gånger under förmiddagen, men vid halv ett-tiden meddelades att en vuxen och fyra barn mellan 22 och 36 månader gamla skadats. För ett av barnen uppges tillståndet vara mycket kritiskt, och barnet har flugits till Genève i Schweiz för vård.

Fransk polis uppger att de lyckades gripa 31-åringen inom några minuter. I samband med det avlossades verkanseld, och knivmannen träffades av skott. Det är oklart hur pass allvarligt skadad han är.

Kristen man

Den 31-årige gärningsmannen uppges vara en flykting från Syrien. Han sökte i november förra året asyl i Frankrike, men hans ansökan avslogs för fyra dagar sedan. Anledningen var att han redan beviljats uppehållstillstånd i Sverige.

Att mannen kan uppehålla sig i Frankrike tack vare EU och ett svenskt myndighetsbeslut är något som väcker reaktioner bland fransmän i sociala medier.

Att gärningsmannen är från Syrien gav omedelbart upphov till spekulationer om att det rörde sig om ett islamistiskt terrordåd. Franska Le Figaro skriver dock att gärningsmannen uppges vara kristen och att han hade ett kors på sig.

I en video som sprids i sociala medier ses mannen gå till attack mot och hugga flera personer. I den syns även hur mannen håller i ett smycke runt halsen. Det är oklart om det har något samband med attacken.


Har bott i Sverige

31-åringen uppges ha bott i Sverige i tio års tid och vara gift med en svensk medborgare. Samnytt har fullständiga personuppgifter, namn och personnummer på en man som sannolikt begick illdådet i Annecy. Uppgifterna har dock ännu inte bekräftats.

Det rör sig i sådana fall om en 31-årig man folkbokförd i Västsverige som tidigare är dömd för flera bidragsbrott i Sverige. Domen i det målet vann laga kraft i juni förra året.

31-åringen har bott i Sverige sedan 2013 då han beviljades permanent uppehållstillstånd. Han har sedan 2017 försökt bli svensk medborgare, men har gång på gång fått avslag.

LÄS ÄVEN: Syrier med asyl i Sverige knivskar flera barn i dåd i Frankrike

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons