christian-fortal-dom-feature

Foto: Christian Peterson/Polisens förundersökning

Inrikes

Christian Peterson frias för inlägg om undersköterska som hade sex på jobbet

Publicerad 6/27/2023
Annons

Exakt24-profilen och ”Förtalsombudsmannen” Christian Peterson frias i en förtalsrättegång i Göteborgs tingsrätt som handlat om ett antal inlägg på Twitter sensommaren 2021.

I inläggen pekas ett gift svenskt par i 40-årsåldern ut. Kvinnan i paret har sexuella relationer med olika mörkhyade män, något hon är öppen med i sociala medier.

Bland annat lägger kvinnan, en undersköterska anställd av ett privat vårdbolag, upp bilder på när hon genomför sexuella handlingar med en mörkhyad man på sin arbetsplats.

Faksimil
Faksimil

Kvinnans bilder sprids från Christian Petersons Twitterkonto tillsammans med nedsättande omdömen om hennes och hennes mans livsstil. Peterson polisanmäls av paret och åtalas för grovt förtal.

Frias

Men i en dom idag frias Christian Peterson från förtalsanklagelsen. Domstolen anser visserligen att det ”måste varit uppenbart för vem som än har publicerat inläggen” att de utsatt ”målsägandena för andras missaktning”.

Däremot anses det inte bevisat att det är Peterson som skrivit dem. I förhör har han hävdat att han delat det aktuella Twitterkontot med ett tiotal andra personer som arbetat för ”Örgryte Media Solutions”, en utsaga som stöds av vittnen. Det kan alltså vara någon annan som skrivit de förtalsklassade inläggen.

Christian Peterson har under rättegången både sagt att han inte spridit de aktuella inläggen och att de inte utgör förtal.

– De här personerna är öppna med vad de gör, har han tidigare sagt till Samnytt.

Men har du skrivit de här inläggen eller har du inte gjort det?

– Jag har inte gjort det.

LÄS ÄVEN: Christian Peterson efter att Mathias Våg friats: ”Förvånad”

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons