Skärmdump: Instagram.

Cissi Wallin: Fredrik Virtanen drogade och våldtog mig

➤ ÖVERGREPPSANKLAGELSER Det är i ett inlägg på Instagram på måndagen Wallin anklagar Aftonbladets kolumnist Fredrik Virtanen för att ha drogat och våldtagit henne 2006. Detta ska hon ha anmält fem år senare, eftersom det var först då hon orkade och vågade.

Att outa Aftonbladetjournalisten Fredrik Virtanen har hon inte vågat förrän nu och hänvisar till en härva i Hollywood med filmproducenten Harvey Weinstein som håller på att nystas upp, där Weinstein anklagas för att ha förgripit sig sexuellt på ett flertal kvinnor.

Det är toppen av isberget. En glimt av den enorma patriarkala tystnadskultur som råder. Män med makt. Hur de tillåts hålla på. I åratal. Hur många kvinnor kan de utsätta innan de förlorar sina fina positioner? Hur kan chefer, kollegor och vänner som mycket väl vet vad som pågått/pågår hålla dessa as om ryggen?

Vidare menar Wallin att Virtanen ska ha låtit sitt ombud ringa hennes chefer och dylikt för att utmåla henne som en ”galen mytoman”.

Enligt Wallin är hon inte den enda kvinnan Virtanen ska ha utsatt för kvinnohat.

2010 skrev Wallin om våldtäkten i Nyheter24.

Fredrik Virtanen har tidigare figurerat i narkotikasammanhang.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.