Enligt den före detta amerikanska utrikesministern Hillary Clinton uppträdde den ryske presidenten sexistiskt mot henne under ett möte, bland annat genom att sitta bredbent.

Det är i en intervju med Financial Times som Clinton berättar om mötet med Putin, som en gång ska ha sagt att ”det är bättre att inte gräla med kvinnor” om henne.

– Ja, han var mycket sexistisk mot mig. Vi hade några intressanta, till och med nyttiga samtal privat. Sedan bjöds pressen in och han brukade säga något mycket förolämpande om Amerika, säger Hillary Clinton, 74.

LÄS ÄVEN: Hillary Clinton spionerade på Trump: ”Större än Watergate”

– Sedan skrevade han brett med benen för effektens skull, säger hon.

I en tidigare intervju 2017 har Clinton berättat om samma möte och hävdade då att Putin skulle ha ett ”personligt agg” mot henne, något hon inte ska ha tagit personligt. Hon menade också att Putin verkade ”exalterad” av att hon är kvinna.

– Det finns ett uttryck, ”manspreading”, som vi känner väl till i New York. Varje gång jag träffade honom blev det hela grejen.

Ukraina

När det gäller kriget i Ukraina menar hon att Putins enda realistiska väg till seger vore att Donald Trump vinner presidentvalet 2024. Ifall han hade vunnit 2020 skulle han ha lämnat Nato, tror hon.

LÄS ÄVEN: Trump stämmer Clinton för falska anklagelser om Rysslandskopplingar

Samtidigt säger hon sig inte vilja ställa upp igen då hon förutsätter att Joe Biden kommer försöka bli omvald.