Foto: Ken Lund / CC BY-SA.

CNN hånas efter att kvinnor blev ’individer med livmoderhals’

Även om CNN anses vara något av den politiska korrekthetens högborg bland de amerikanska tv-kanalerna var det många som höjde på ögonbrynen då företaget för några dagar sen tog det hela till en ny nivå.

I takt med att den politiska korrektheten ska appliceras på varenda liten detalj i västvärlden, i synnerhet under de marxistiska försöken till kulturrevolution som just nu pågår, förbjuds och brännmarks alltfler vedertagna begrepp och uttryck.

Böcker och tv-serier ska censureras eller tas bort helt då de plötsligt anses vara förlegade då ett nytt problem uppfunnits.

Nyligen var det FN som publicerade en hel lista på ord man inte längre bör använda och dessas ersättare.

När CNN i slutet av förra veckan rapporterade om tester för livmoderhalscancer använde man termen ”individer med en livmoderhals” i stället för ”kvinnor”, detta för att det numera anses kränkande att förutsätta en persons kön och att även män påstås kunna ha en livmoder samt att det numera finns ett oändligt antal kön som människor kan växla mellan från dag till dag beroende på humör och att specifika könsorgan inte har något med kön att göra.

Tidigare i juli gick brittiska Pink News ut och meddelade att det är en ”äckligt transfobisk lögn” att bara kvinnor kan ha en livmoderhals.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.