Pressträffen skulle handla om tisdagens mellanårsval i USA men Jim Acosta valde istället att ta upp de latinamerikanska migrantkaravanerna som Trump kallat ”en invasion”. Senare på kvällen portades journalisten från Vita huset.

Acosta är en av flera journalister på CNN som har en tydlig aversion för Trump och har flertalet gånger tidigare hamnat i dylika ordväxlingar med presidenten.

Efter att Trump svarat på Acostas fråga fortsätter CNN-journalisten att prata på, och då en kvinnlig Vita huset-representant försöker ta mikrofonen ifrån honom vägrar han att ge med sig.

Vissa menar att Acostas agerande, förutom att vara oförskämt och opassande i allmänhet, i samband med då mikrofonen skulle tas ifrån honom var hotfullt.

”CNN borde skämmas” sa president Trump.

På CNN gör man klart att man inte ser något fel med Acostas uppförande och påstår dessutom att Trump skulle vara emot den fria pressen.

Vita huset beslöt senare att portförbjuda Acosta från presskonferenser i Vita huset på grund av sitt oprofessionella agerande. CNN-reporterns pressackreditering återkallades.