colgate

Faksimil Youtube

Vetenskap

Colgate introducerar ny typ av återvinningsbar tandkrämstub

Publicerad 5/16/2021
Annons

Den nya tandkrämstuben från Colgate-Palmolive är den första i sitt slag och är ett resultat av fem års forskning.

Colgates Smile for Good-tuber består av högdensitetspolyeten som klassificeras som återvinningsbart och kan slängas i återvinning för plast.

– Göra tandkrämstuber en del av den cirkulära ekonomin hjälper till att hålla plasten produktiv och eliminera avfall, säger Simon Petersen, chef för Colgate-Palmolive södra Stilla havet.

Då man säger sig vilja se att alla tandkrämstuber i världen går att återvinna kommer man att dela med sig av tekniken med såväl konkurrenter som tillverkare av alla slags tuber.

Framtagen av ingenjörer

Materialet är baserat på samma slags plast som används till mjölk och andra återvinningsbara förpackningar. Företagets ingenjörer utvecklade en lösning genom att använda andra kvaliteter och tjocklek av högdensitetspolyeten som laminerats till en tub för att göra den klämbar då typen för mat är alltför stel.

Tandkrämstuber i dag består oftast av ark av plastlaminat med ett tunt lager aluminium vilket gör dem svåra att återvinna med konventionella metoder. Varje år hamnar 50 miljoner tuber på soptippar bara i Australien.

Till 2025 har företaget som mål att ha hundraprocentigt återvinningsbara, återanvändningsbara eller komposterbara förpackningar.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons