I Bergamo, som tillhör den värst drabbade regionen Lombardiet, finns inte tillräckligt med vårdplatser för alla som insjuknat i corona. Stadens borgmästare konstaterar att man saknar resurser för att ta hand om alla smittade och att många dör i hemmen.

Italien är ett av de värst drabbade länderna av coronaviruset och enligt de senaste siffrorna på onsdagen har nästan 70 000 smittats och knappt 7 000 dött.

I Bergamo där 300 personer dog under bara förra veckan varnar borgmästare Giorgio Gori för att stadens vårdsystem är överväldigat med personal som arbetar från 8 på morgonen tills de kollapsar på kvällen.

Alltför många kommer till sjukhusen i ett sent stadium och i dåligt skick vilket kräver intubation och intensivvårdsplatser. Samtidigt klarar många inte att ta sig till sjukhusen överhuvudtaget utan dör hemma, varav många är äldre.

LÄS ÄVEN: Spanien: Soldater hittar övergivna döda på ålderdomshem

Enligt Gori är det svårt att upptäcka såna fall i tid och med fullbelagda sjukhus finns det inte plats för alla.

Lombardiet är coronavirusets epicentrum i Italien. På tisdagen anlände ett team med ryska specialister för att hjälpa till med bekämpningen. Ryssland har även sänt 15 militärplan fyllda med förnödenheter.