britt-marie

Skärmdump

Inrikes

CUF hånas för att vilja ge ”Britt-Marie, 45” sparken

Publicerad 5/18/2021
Annons

Centerpartiets ungdomsförbund (CUF) hånas i sociala medier för en kampanj där de vill att ”Britt-Marie 45” får sparken, så att yngre människor kan ta hennes jobb, genom att riva upp Lagen om anställningsskydd (LAS).

Britt-Marie trendar på Twitter. Anledningen är ett videoklipp som CUF under eftermiddagen lagt upp på Twitter, Facebook och Instagram där förbundets nyvalda 22-åriga ordförande Réka Tolnai propagerar för att avskaffa Lagen om anställningsskydd (LAS).

Faksimil

– När du studerat klart ska du kunna skaffa dig ett jobb och börja ditt liv. Inga onödiga sosse-lagar ska kunna stoppa dig, säger Réka Tolnai i videon.

– Vi kan ju inte ha en lagstiftning som skyddar Britt-Marie 45, som har suttit kvar i fikarummet i flera år istället för hårt arbetande unga. Hej då Las, avslutar hon.

Videon har mött en hel del kritik och hån i sociala medier där många uttalar sig till stöd för den fiktiva Britt-Marie som CUF vill sparka.

”Någonting säger mig att Britt-Marie, 45, skulle ha någonting att lära er om hur världens f a k t i s k t fungerar era silverskedsmatade borgarungar”, skriver en twittrare.

”Britt-Marie är inte 45, utan 63. Och hon sitter inte i fikarummet. Hon och Linda, 45, täcker upp för Alva, 21, som sjukskrivit sig igen för att hon ’inte sovit nånting inatt’.” skriver en annan.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
805Kritik när brittiska URAN-granater skickas till Ukraina
Annons
Annons