hundpromenad
Inrikes

Cyklande barn attackerar kvinnor med slag och spottloskor

Publicerad 3/10/2019
Annons

Den senaste veckan har kvinnor på hundpromenad i Katrineholm blivit attackerade med slag, spottloskor och glåpord från barn som omringar sina offer. Polisen uppges ha ”misstankar i en viss riktning”.

Det var i söndags omkring klockan 17 som den första attacken inträffade mot en kvinna som promenerade med sin hund på Djulögatan. Det var ett gäng barn som cyklade upp jämsides och slog henne i huvudet, rapporterar Katrineholms Kuriren.

Därefter har ytterligare tre attacker mot kvinnor på hundpromenad blivit polisanmälda under veckan som gått. Vid 19-tiden på onsdagen cyklade två barn fram till en kvinna i samma område och kastade en snöboll innehållandes grus i hennes ansikte.

På torsdagen blev en kvinna i 60-årsåldern attackerad i Sveaparken i samband med att hon var på promenad med sin hund. Ett gäng barn attackerade henne med glåpord och spottade även på henne.

– Den ena killen spottade mig i ansiktet vid två tillfällen. Pojkarna kom på cykel och kretsade runt mig vid tre tillfällen. Den sista gången de kom tillbaka talade jag med polisen i telefonen, säger kvinnan.

”Liknande signalement”
Enligt tidningen har Polisen ”misstankar i en viss riktning” om vilka som har utfört attackerna.

– Det är klart att man tänker att det kan vara samma konstellation, när det är ungefär samma plats och tidpunkt, och vi får väldigt liknande signalement. Det rör sig om barn i 10-12-årsåldern, som misshandlar och ofredar kvinnor, säger kommissarie Peter Göransson vid Katrineholmspolisen, som inte vill precisera signalementen mer än så.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1073Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons