peter-wolodarski-annika-sorenstam
InrikesUtrikes

Dagens Nyheters chefredaktör i hatattack mot Annika Sörenstam

Publicerad 1/9/2021
Annons

Samhällsnytt har tidigare rapporterat om att den kvinnliga svenska golflegendaren Annika Sörenstam tilldelats den prestigefyllda frihetmedaljen av USA:s president Donald Trump. Utdelningen skedde i torsdags, en ceremoni som DN:s chefredaktör Peter Wolodarski försökte sabotera genom ett hatiskt angrepp på Sörenstam i sociala medier.

Det var i mars i år som Donald Trump meddelade att den i USA bosatta Sörenstam skulle få utmärkelsen – som är den högsta civila sådana som någon i USA kan få – för sina prestationer på golfbanan. På grund av corona-pandemin har ceremonin måst skjutas upp men i torsdags kunde den till sist genomföras.

LÄS MER: Annika Sörenstam tilldelas frihetsmedalj av Donald Trump: ”Den mest förnäma utmärkelse jag någonsin har fått”

De flesta svenskar är stolta över hur Sörenstam satt Sverige på golfkartan i USA och har också delat hennes glädje över den fina utmärkelsen. En av de som inte gör det är Dagens Nyheters ofta kritiserade chefredaktör Peter Woldarski.

I stället för att gratulera Sörenstam går Woldarski på sociala medier ut i ett hätskt angrepp mot henne och fordrar att hon ska skämmas. Han kräver också att hon ska slänga medaljen.

I kommentarerna till det hatiska utspelet får Woldarski medhåll från en handfull vänsterorienterade konton men det stora flertalet är kritiska till dennes som man menar föga redaktörsmässiga uppträdande.

Man upplyser Wolodarski om att Sörenstam får medaljen för sina sportsliga prestationer, inte för att hon kampanjat politiskt för Trump, något som man menar att DN-redaktören inte verkar förstå därför att han är förblindad av hat mot USA:s president.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons