Foto: Artemas Liu.

Dalai Lama: ”Europa tillhör européerna”

Delningar

Under ett besök i Malmö på onsdagen sa Tibets andlige ledare Dalai Lama att det är bra att länder som Sverige och Tyskland tagit emot migranter men att de inte ska stanna här utan måste återvända för att bygga upp sina hemländer.

– Ta emot dem, hjälp dem, utbilda dem … men i slutändan borde de utveckla sitt eget land.

Många förvånades över uttalandet. Det är dock långt ifrån första gången Dalai Lama uttrycker liknande åsikter om migration.

Han var inbjuden till Malmö av biståndsorganisationen IM, Individuell människohjälp och utspelet gjordes under en konferens om hur alla kan bidra till att skapa lyckligare och mer fredligare samhällen.

1989 fick Dalai Lama Nobels fredspris för sin kamp för ett fritt Tibet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

602 KOMMENTARER

 1. Svetsarpajasen har mage att kalla 17,6 % av väljarna för oanständiga och som förövrigt borde ha varit 30 %. Alla som inte röstar på S är väll oanständiga för honom? Vad hindrar alla indoktrinerade rösträknare ur sjuklövern ute i vallokalerna från att inte slänga SD och Afs röster för att sedan ersätta med sina egna. De hatar ju SD och förstör hellre landet än att ge dem makt. Detta primitiva och bedrägliga system måste göras om. Stefan Löfven skulle med sina rasistuttalande mot skötsamma svenskar sitta i fängelse. Dessutom så importerar karln socialfal från tredjevärlden för att garantera Sosseröster i framtiden. En fullständigt vansinnig idé som kommer att göra Sverige till ett kalifat om några få val om ingenting görs. Men nej då blir vi kallade för rasister och oanständiga. Han har ju inga barn och skiter väll helt enkelt i Sveriges framtid. Förr kallades sådant för landsförräderi. Men nu får man bara säga landsförtörande.. STASI

  • Jag tror att opinionsinstituten inte kunde fånga upp alla de röster som S fick i ghetton, utanförskapsområden mm eftersom dessa lever helt åtskilda från oss övriga förutom när det gäller att ta emot bidrag. Vi hade lika gärna kunnat skicka 25 tkr/netto per månad till alla muslimer i Sverige även om de bott utomlands för det är ungefär så det ser ut trots att de är här. Dessutom hade vi sluppit allt skit de håller på med.

 2. ”– Ta emot dem, hjälp dem, utbilda dem … men i slutändan borde de utveckla sitt eget land.”

  Och sedan ska ledarna i Mellanöstern ge oss resurser som olja, guld eller ädelstenar i massvis som tack.

  • Ta emot endast dem som är RIKTIGA flyktingar, skydda dem ge dem undervisning som de har nytta av hemma, ej Svenska mm, och skicka som regel hem ALLA!

 3. Dalai lama sade också att europeer ska bo i Europa och människor från Mellanöstern ska bo i Mellanöstern. Borde vara en självklarhet kan man tycka,

 4. Vi borde ge Dalai Lama rösträtt i Sverige då vi är helt säkra på vilket parti han då skulle rösta på.

  PK-idioterna får gärna vrida sig i sina plågor.

 5. Det här folket har jag en stor respekt för. Lama är ingen man säger åt vad han ska tycka och säga. Jag både läste och hörde själv på P1 då han sade det.
  Det som är konstigt är att ingen av de fullständigt intellektuellt hjärndöda PK-dårarna på P1, sade att Dalai Lama är varken ”rasist, fashist eller nazizt” trots att han yttrycker exakt samma åsikt i invandringsfrågan som NMR!
  Nu måste väl många vakna och först hur sjukt ”sverige” är!

 6. ”IM:s representanter är efteråt måna om att distansera sig från hans uttalande. Ann Svensén påtalar för mig att IM inte delar åsikten att flyktingar måste tillbaka till hemlandet. Men hon gissar att Dalai lama är starkt färgad av sin egen situation, att han har varit flykting i nästan 60 år.”

  Hela vänstern tar avstånd hela tiden..

  • Vänstern är socialister och dom vill rasera västerlandet för att få sin s.k. Drömrike där pengar växer på träd och alla går omkring lyckliga och glada hand i hand som mångfärgade hashrökande hen.

 7. Det blir kanske inte lika lätt för pk-fascisterna att placera denne storhet i frysboxen som man gör med alla andra som talat sanning om det mest förbjudna.
  Snart har dom väl bara sina orakel Schyffert och Ernman att luta sig mot.

 8. Det är bra att det fortfarande finns människor som vågar se dumhet och tala om det. Såg förresten uppdrag granskning igår om upprördheten över att lova röster mot fördelar. Naturligtvis är det fel, men vad har LO hållit på med i alla år om inte att lova röster åt S. Vad är skillnaden på det och klaner????

 9. ”Ta emot dem, hjälp dem, utbilda dem”. Bra att ni ger IM uppmärksamhet här. För den som tycker att det går lite trögt med integrationen i Sverige är deltagande i IMs verksamhet en bra start. ”Du kan engagera dig på många olika sätt. Genom att vara med på en språkfika, delta i en kompis- eller yrkesmatchning, vara del av en mötesplats, vara läxhjälpare eller volontär en butik bidrar du till ett samhälle som växer och stärks. ”

  https://manniskohjalp.se/ims-integrationsarbete

  • Tycker det är bättre dom åker hem och gör det,varför ska mina surt förvärvade skattepengar gå till såna vuxendagis!!!!

   • Okej, men innan du lyckas påverka nog många människor så att vi får ett beslut om att skicka hem dem då. Tills dess är det väl rimligt att vi hjälps åt med den här typen av verksamhet?

    • Nej det tycker jag inte,finns mycket annat att lägga dom pengarna på i vårt samhälle,hemlösa,pensionärer och våra barn b.la.Inte vuxna människor som enbart kommit hit för en massa bidrag och aldrig komner bidra till något!!!

     • Vi har 2.5 miljoner invandrare i det här landet (invandrade + deras barn). Menar du att de aldrig kommer att bidra till något?

     • ”vuxna människor som enbart kommit hit för en massa bidrag och aldrig komner bidra till något” Jag tror inte det spelar någon roll vad jag skriver, men tror du att dessa 2.5 miljoner människor samtliga är arbetslösa och saknar vilja och förmåga att bidra till samhället?

     • Men fatta mannen,1,5 miljoner går på någon form av bidrag och dranerar våra välfärdspengar som skulle och ska gå till sjukvård,tandvård,fattigpensionärer,barncancer vård m.m.

     • Även om man är förbannad på att staten slösar pengar så finns det väl skäl att ställa upp som individ och hjälpa människor att komma in i samhället – dels som en medmänsklig gärning, men också för att de lättare ska kunna bidra?

     • Problemet är ju att dom ska inte hit från början,komma in på lögnaktiga grunder är inte okej,och fast staten vet om detta så får det fortsätta komma bidragsasylanter till Sverige som tär på samhällskroppen!!!Tror inte du och jag kommer mycke längre i denna debatt, men tack för en sansad debatt iallafall👍

 10. Det talas om socialdemokraternas importerade ”valboskap”?
  I min kommuns ”utanförskapsområde”, eller på svenska ”invandrarghetto”, så råder följande politiska, ekonomiska och sysselsättningsförhållande; I Riksdagsvalet 2018 så röstade 50,4% på socialdemokraterna. Av innevånarna har 72% utländsk bakgrund. Sysselsättningsgraden är 49%, vilket är lägre än genomsnittet i Sverige. Högskoleutbildade är 22%, vilket är lägre än genomsnittet i Sverige. Medianinkomsten är 11.583 kronor/månad, vilket är lägre än genomsnittet i Sverige.
  Man undrar en aning och kan ställa sig frågan; ”Vart tog pensionsräddarna vägen?” Någon som kan svara på frågan, tack!

 11. Jaha!
  Då vet vi det!!!!!
  Även Dalai Lama är en RASIST!
  Kommer någon att våga gå ut med det i media?
  Har inte sett något om det i DN, Expressen, Aftonbladet eller SvD.
  Såg det i Rapport i går men säkert ett misstag av SvT som inte kommer att visas igen

 12. När Kasselstrand sade ”Sverige åt svenskarna” så blev han anmäld för HMF… Kommer Dalai Lama anmälas nu? Det vore otroligt kul att läsa de internationella rektionerna mot detta om det skedde… 😂

  Alla som säger att det är fel att säga att ”Europa är för européerna” – då skall, med samma logik, inte Amerikas urinvånare i syd och nord gnälla, utan det var självklart att de skulle släppa in alla som ville – det var ju ändå inte deras marker som blev övertagna eftersom marken tillhör alla. Afrikas urinvånare skall alltså inte gnälla på kolonialmakterna, de hade ju lika stor rätt till länderna som de som bodde där.

   • Fram till början av 60-talet var alla sossar och bondeförbundare rassenassar. Sen kom 1968 och på 70-talet multikulti. Och nu är vi här.

   • Så du menar att man är en ”clown” om man säger vad som borde vara sunt förnuft för alla med en halv hjärna att Sverige är och SKA förbli Svenskarnas land? Eller missförstår jag dig?

    • Läs igen, lite långsammare.
     Löfven går ut med att han ser ner på människor som säger ”Sverige åt Svenskarna” men i själva verket så ser han upp till dessa. Men hade han sagt det hade han ju inte blivit vald. Och makten är viktigare för denna clown än Svenskarnas överlevnad.

   • Menar du att man är en ”clown” om man säger vad som borde vara sunt förnuft för alla med en halv hjärna att Sverige är och SKA förbli Svenskarnas land? Eller missförstår jag dig?

 13. Där kom Bonos och hela det svenska kulturetablissemangets stora Idol ut – som Rasist.

  Jag kan knappt räkna upp alla lagar och regler han bröt mot vi det uttalandet.
  Listan måste bli ca en kilometer lång.
  Är han i fängelse än?

 14. +
  En av de klokaste personer i världen
  Har lyssnat till honom många gånger på olika håll i värden och även besökt honom i Indien.Uppskattar mycket starkt hans uttalande om att invandrare skall läras upp i det mottagande landet och sedan skickas hem för att bygga upp sitt land

     • Skitsnack. Jag har själv varit där och sett med egna ögon. Jag har vänner där. Dessutom finns omkring 85% av ur-tibetanerna kvar, resten har flyttat till andra delar av Kina.

     • Jag tror du är totalt desinformerad eller en kinavän. Varför tror du Dalai Lama fick fly från Tibet? Eller att man fängslade och misshandlade munkar efter kinesernas invasion. Kom igen nu. Hur kan du vara så blind om du ändå varit där? Är du kines.

     • Jag är inte alls desinformerad, dessutom har jag varit på plats och kan fråga folk som var med. Anledningen till att Dalai Lama flydde var att han hade kollaborerat med en utländsk makt, USA, för att med ett våldsamt uppror och vapenmakt störta en legitim och erkänd regering. Sådant är högförräderi, även i Sverige, och hade kunnat bli dödsstraff. Sedan skall du inte tro på all denna propaganda som USA pumpar ut, det fanns aldrig någon ”kinesisk invasion” eller att man misshandlade munkar. Att vara munk innebär inte i en rättsstat att man har immunitet mot grova brott. Jag är född i Sverige och släkten kan spåras tillbaka till 1600 talet.

 15. Ord från en klok man ,
  och hur ska nu ” antirasisterna”
  reagera och regeringen som spyr
  galla över SD
  ord från människorättskämpen !

 16. Kulturredaktionerna i hela Sverige satte förmodligen kaffet/rödvinet i halsen när deras andlige vägledare, den store Dalai Lama som alla unisont krökt rygg för, kom ut som Sverigedemokrat. Snart kommer vi få höra att han blivit gammal och gaggig för så här kan ju inte Dalai Lama vara. Han måste väl ändå älska när id-lösa bedragare åker jorden runt för att höja sin levnadsstandard på vad andra människor arbetat ihop…??

  • Som sagt – dom jobbar så att dom slår knut på sig själva för att ”tolka” och skademinimera detta uttalande. Aftonbladets och DN:s och SVT/SR:s samtliga redaktioner sitter i djupa överläggningar som kommer att övergå i nattmanglingar…

 17. Dalai lama är den mest kloka och eftertänksamma människa jag vet – min store idol !
  Men . . att Wallström inte försökte stoppa detta besök, med tanke på att Sverige får ABSOLUT INTE stöta sig med Kina, förvånar mig !!

  Å andra sidan kan man förundra sig över hennes förmåga att slingra sig från den ena sidan till den andra vad gäller ockupationsmakter och de landområden de annekterar.

  I konflikterna Israel – Palestina är det de senare ”svaga” som hon står upp för.
  Likaså med Ryssland – Ukraina.
  Men när det gäller Kina – Tibet håller hon käft liksom alla andra regeringar gjort sedan början av 50-talet ! Svekfullt, Margot !

 18. Det roliga är att USA brukar framställas som ett lyckat invandringsland. Om man frågar de svarta så tror jag inte de håller med. Indianerna dog nästan ut. Det blev inbördeskrig. Man förstörde ekologin. Knarket flödar, fattigdom, arbetslöshet, bostadslösa, masskjutningar etc. Nu bygger man en mur mot fler invandrare.

  Jag håller med Dalai Lama. En välmående nation har folk som tänker och agerar på någolunda samma sätt. Sedan kan man ta in folk i den takt som samhället klarar av. Islams kultur är så annorlunda så stora kulturkrockar är oundvikliga. Varför utsätta landet för det? Extremt korkat.

  • USA är centrum för västvärldens civilisation, välstånd och vetenskap. Där är (har det varit) mycket mer upp till en själv att ta ansvar för sitt eget liv. Indianerna utrotade sig själva med sina ständiga krig. De var ett svältande jägar- och samlarfolk, lägre stående än nomader t.o.m. eftersom de inte höll boskap ens. Bosättarna som kom dit ville inte ha någon konflikt. De försvarade sig och allierade sig sen med olika indiangrupper som förintelsekrigade mot varandra.

  • 30 mord per dag i en storstad, trevlig kultur. Italienaren Columbus upptäcker Amerika 1492, även om vikingarna i verkligheten var några hundra år före. USA kom formellt till 1789. USA avslutade slaveriet 1865. Under hela tiden har ekonomiska migranter vällt in i landet, och är nu omkring 330 miljoner. Till denna dag har man totalt misslyckats med någon som helt ”integration”. Hur länge skall Sverige hålla på.

  • Det behövs inte. Peking har flera gånger välkomnat Dalai Lama tillbaka till Kina, endast med villkoret att han blir en religiös ledare, inte politiker. Dalai Lama samtycker helt med det. Problemet är den radikala ”svansen” som vill försöka installera honom som en forna envåldshärskare över Tibet. Det var en otroligt grym teokratisk diktaturregim med politiska bestraffningar som offentlig prygling, utstuckna ögon eller avhuggna hälsenor, eller ”de tusen huggen”, att stycka en människa levande. Man lät även hästar slita kättare i stycken levande.

 19. ALLA HAR VI BLIVIT VILDDJUR I BRIST PÅ EN NATURLIG UPPFOSTRAN SOM ÄR EN POLITISK KONSTRUKTION, annorlunda var det före globaliseringen!

  Den som inte äger psykologiska kunskaper likt 7-klöverns politiker borde ta reda på hur den biologiska naturen har delat upp alla djurarter som ett säkerhetssystem!
  Det har med all tydlighet visat på att människorna har delats upp i olika grupperingar och påminner om världens vilddjur! Just därför bör inte dessa grupperingar vistas i samma land vilket strider mot mänsklig intelligens!
  Varje lands befolkning har en egen ärvd mentalitet precis som vilddjuren har sin och just därför lever de inte tillsammans utan är sina egna grupperingar!
  Därför har Sverige satt sig i en katastrofal psykologisk situation vilket inte våra folkvalda vilda politiker kan få in i sina trånga hjärnor!
  Slutprodukten visar på att inte en enda individ i vårt land är en befriad rasist vilket är helt naturligt, vilket naturen har lärt oss som vilddjur, trots att vi försöker vara den tama sorten som tyvärr inte håller måttet.
  All politik är inte av tam natur utan farligt aggressiv mot dem som kämpar för ett anständigt samhälle ”för att kunna leva så gott det går i fred och kärlek” med sin nästa och Inte ens kyrkans folk är intresserade av det här!

 20. Jag skrattar så tårarna rinner! Hur fan ska nu Europas pk elit hantera det här nu då? Dom kan ju inte stämpla honom som nasse precis!

 21. Dalai Lama är ju en riktig flykting. Efter förföljelser och mördande av hans folk flydde han till sitt grannland Indien och vill inget hellre än att kunna återvända. Till alla kulturjournalister som nu förfasar sig; denne man vet precis vad han talar om. Då är det ju extra roligt att se att han har snarlika åsikter som Sverigedemokraterna.
  Skål alla kulturjournalister i Sverige!

  • Dalai Lama flydde 1959 efter en misslyckad USA driven revolt med syfta att göra Tibet till en USA satellit. Det har heller inte förekommit några förföljelser och mördande av hans folk, de trettiotal länder som finns i Tibet lyckades stå utanför de oroligheter som kostade miljoner människoliv under demokratin Kina mellan 1912 och 1949.

 22. Förmodligen sista gången den vänstervridna, globalistälskande svenska journalistkåren intervjuar honom.
  Han säjer ju helt fel saker, och det går ju inte att sätta sådana ”rasistiska” uttalande i tidningen. Skulle ju därmed kunna få svenska folket att tro att Sverige är deras land.

 23. Buddhisterna i Burma har kastat ut 900 000 muslimer ur sitt land de senaste par åren. Återvandringspolitik praktiserad.

   • Och hanterar det effektivt. Eftersom de är ett turkfolk (Uigurerna) så leder det till konflikt med deras annars strategiska allierade sultanen Erdogan i Turkiet, men de gör det ändå.

    • Kina hanterar det faktiskt mycket systematiskt och klyftigt. USA har sänt delar av det gamla IS från Syrien till området för att stödja bildandet av ett nytt IS i området. Vad Kina gör är att skicka informatörer som berättar för lokalbefolkningen hur befolkningen hade det under IS väldet i Syrien och Irak. Vad man nu än kan tycka om muslimer så har de flesta huvudet påskruvat på rätt sätt. Man förstår att ett IS välde inte är vad man verkligen vill uppnå. Svaret från USA har blivit att överskölja länder som Sverige med propaganda och falska nyheter om oegentligheter i västra Kina. DN repeterar dom villigt.

 24. De, som kommer till Europa nu, är inte kapabla att bygga några egna länder.
  Det kan vi se i de utanförskapsområden, som sprider sig över Västeuropa som mögelkolonier i en syltburk.
  Folk, som är kapabla att bygga egna länder, är strängt sysselsatta med det, och i många länder gör det det med stor framgång.
  Västerlandet, där allt uppstod, mals nu snabbt ner i ett Afrika- och Mellanösternelände.

 25. Skitsnack alltihop! Och ni går på det

  IM #det nya landet
  ”I Sverige arbetar IM med ömsesidig integration och att stärka rösten åt människor som befinner sig i utanförskap. IM uppmuntrar såväl etablerade som nya svenskar att integreras. Tillsammans bygger vi det samhälle vi vill leva i.”

  Varför integreras om de ska åka hem sen..?
  Varför ska Europa ta emot dem och utbilda dem?

 26. Muslimer och invandrare står för ca 13 % av rösterna. Dock röstar dessa till 87-90% på S.
  Således kanske en normalsiffra för S utan alla bidragstagare vore runt 15-20 %.
  Den importerade valboskapen står således för någonstans mellan 10-11 % av rösterna för S vilket de är väl medvetna om.
  Utan alla invandrarghetton vore S rökta för länge sen.

 27. Det är märkligt hur dumma kulturjournalisterna kan göra sig, det blir någon sorts absurd pseudoteater det dom spelar upp.

 28. Tänk… Nu visar det sig att
  Dalai Lama också är en oanständig rasist, nazist och även fascist. Precis som vi SDare.

  • Vad är nazism, det är bara ett ord, ett namn som Hitler, ”smutsade” ner.

   Men det som sker och har skett i Sverige är människor blinda för.
   Att avveckla kontanter när äldre inte klarar den moderna tekniken, att stänga äldreboende, och ge bort dom till så kallade ensamkommande, kommer med tiden orsaka undernäring och för tidig död, då är 7k nöjda för lägenheter och hus är fixade. Genom (DÖ) har dom kontroll över oss och avvecklar oss, en efter en, innan vi fattat det, egentligen bli det samma resultat som Hitler åstadkom men mer mot den egna befolkningen, som är för dyra att ”underhålla” när vi är avvecklade så har vissa av oss lämnat stora summor till allmänna arvsfonden.

    • Nej – han har rätt. Men kom samtidigt ihåg att det står envar i världen fritt att komma till Europa och bli Europé, eller svensk i fallet Sverige. Man skall anpassa sig till lokala seder och regler, men problemet är just att massinvandrarna till Sverige och Europa vägrar. Man anser att Europa skall anpassas till dom. Flyttar man till Europa skall man bli Europé, och då tillhör Europa Européerna.

 29. – ///Ta emot dem, hjälp dem, utbilda dem … men i slutändan borde de utveckla sitt eget land??? ///

  Men vad gör dom 10 barnen som är födda här, och inte känner något annat land, dom känner trygghet här, dom vill då stanna, vem skall då bygga upp deras land, jag tror inte det är bra att förlänga deras tid här i onödan, med t.ex utbildning, tar det för lång tid så fastnar familjer på grund av att några blivit svenskar genom att dom är födda här, men dom kommer antagligen aldrig känna sig hemma här, utan kommer leva ett splittrat liv genom sin uppfostran, lever dom i två kulturer.

 30. Lika väl som att kommunist Kina är en invasionsarmé i Tibet, så är islam en invasionsarmé i Europa, Norden och Sverige orkestrerad av EU-kommissionens kommunistiska ideologi.

 31. Dalai Lama flydde Tibet 1955 när kineserna ockuperade Tibet. Sedan dess har han levt i landsflykt i Nepal och där försökt bevara sitt folks kultur och särart. Sedan ockupationen har kineserna systematiskt drivit en inflyttningspolitik av kineser till Tibet och förföljt tibetanerna, intrigerat och styrt allt för att undertrycka den tibetanska kulturen. Kineserna tar över och tibetanerna blir en minoritet av ett andra klassens folk. Vad som sker är ett folkmord enligt FN:s folkmordskonvention. Dala Lama ser att samma sak pågår i Europa där den muslimska invandringen gröper ur den europeiska kulturen sakta men säkert tills européerna är flyktingar i sitt eget land. Den som kan tänka kan tänka. Den som inget tänker fattar inget och begriper därpå inget. Ofta är han fylld med fördomar och tror sig veta bäst ändå. Lustigt nog. Dalai Lama tillskillnad från det är en tänkare.

  • Som vanligt en massa svammel från den anonyma lobby signaturen. Det var 1959 som Dalai Lama flydde till Indien efter ett USA drivet uppror misslyckades. USA vill ta kontroll av Tibet på samma sätt som man försökt med Vietnam. Avsikten var, och ännu är, att destabilisera Kina för att kontrollera landet från Washington som en satellit och lydstat efter känt USA mönster. Sedan har ”kineserna” aldrig ockuperat Tibet. Ironiskt nog var det under den tibetanska stormakten som tibetanerna för nästan 1,000 år sedan ockuperade större delen av Kina. Sedan blev både Tibet och nuvarande Kina en dela av det mongoliska riket, och när det föll sönder blev Tibet, och hundratals andra mindre nationer, kvar som en del av Kina. Tibet består av ett trettiotal länder med olika språk och kultur, och när Mao Zedong utropade Folkrepubliken 1949 upprättade man, liksom på alla andra håll i Kina, en administration i Lasa. Endast mindre strider uppstod, och några länder i Tibet stödde Peking militärt. Tibet har idag, liksom alla områden i Kina, stort självstyre, och någon ”inflyttningspolitik” har aldrig funnits. Däremot kan alla i Kina röra sig som dom vill, precis som i Europa, och det är fler Tibetaner som flyttar ut till resten av Kina än andra som flyttar in. Omkring 10% av innevånarna är idag inte ur-tibetaner. Det är inte bara Dalai Lama som är negativ till denna ”rasblandingspolitik”, större delen av Kinas befolkning över 80 har den inställningen. Ungdomen delar den inte.

 32. Mattias Karlsson idag. Super 👏👏👏
  Han är inne på samma linje som Dalai Lama!

  ’Mitt facebookinlägg häromdagen där jag slog fast att vår politiska kamp ytterst är en kamp som i förlängningen handlar om den svenska nationalstatens överlevnad, har blåsts upp till enorma proportioner av partiets motståndare och användes nyss av Löfven i ett krystat försök att motivera varför man totalt skall köra över valets största segrare och över en miljon människor som uttryckt en önskan om en ny politisk inriktning för Sverige.”

  ”Kan uppfattas som tillspetsat”
  SD-toppen skriver vidare att hans inlägg ”kan uppfattas som tillspetsat och dramatiskt för den som aldrig hört ett försök till politiskt pep talk, och som varken delar min kärlek till Sverige eller min oro över att vår självständighet och gemensamma identitet successivt försvagas och eroderas.”

  Avslutningsvis skriver han att han inte ångrar sitt inlägg – eller tänker be om ursäkt – och:

  ”Jag står fast vid att vi befinner oss i en politisk strid som i värsta fall skulle kunna sluta med den svenska nationalstatens upplösning och vid att jag tänker göra allt jag kan för att med politiska och demokratiska medel motverka detta.”

 33. En intressant iakttagelse man kunde göra när hans besök rapporterades i TV4 och SVT i går. Medan man på TV4 lät honom uttala att han tyckte att vi skulle ta emot flyktingar och hjälpa dem men att de sedan skulle åka tillbaka till sina egna länder för att utveckla dem, så klippte SVT bort just detta och återgav bara där han talade om kärlek. Varför? Naturligtvis för att det inte stämde med SVT:s vänsterliberala agenda. Och sådan nyhetsförmedling ska vi nu tvingas finansiera med skattemedel.

 34. Om någon som förstår vad det betyder att bli av med sitt land, som nu Sverige håller på att göra. Svenskarna är ju som sagt urdumma!

    • Ja, att ta en andel av SDs väljare funkar ju inte nu när SD har slutat växa och har nått sin topp. Härnäst är det den ekonomiska politiken som avgör. Den kommer att dominera alla svenskars vardag under finanskrisen. Och inget parti bedriver någon slags ekonomisk politik numera, så det är en öppen dörr helt utan någon konkurrens.

     EU-parlamentet, som ju är förknippat med eurokris och nationalistiska framgångar, blir den talarstol från vilken opinion bildas i Sverige. SD vägrar ju bilda opinion, fokuserar istället på att tysta alla nationalistiska åsikter inom sitt eget parti (Dalai lama skulle ha blivit utesluten ur SD direkt för vad han sade). Kent Ekeroth blev t.ex. utesluten för att han var en av få opinionsbildare i Riksdagen. SD-toppen tolererar inte sånt. SD styrs av vänstermedia och Moderaterna.

     • – Sverige har den lägsta BNP tillväxten i Europa.
      – Högsta skulder i stat , kommun och hos privata.
      – Stora invandringskostnader.
      – Sänkt den statliga valutareserven.

      Egentligen borde Reinfeld och Löfven städa upp först inna ngn tar vid.

   • I politik gäller det att vara pragmatisk d.v.s. inse hur man kan/skall tackla de problem som finns. Både medel och möjligheter måste noga övervägas.
    Det finns ingen genväg och tron på ”nät-politik” är en utopi.
    AfS:are må ha menat väl men tro på närmast ”revolution” i dagens samhälle får nog hänföras till ”ungdomligt oförstånd”.
    Som för en tanker, kräver gott om tid för att vända.
    Så slut upp bakom SD.

  • Alla svenskar som har yrken och examen, men handläggs av utlänningar med mindre på olika myndigheter… som inte får bostad genom förtur… eller tandvård som inte kan anstå för 50:-, osv….

   Dessa vanliga svenskar förstår och kommer förmodligen att resa på sig, det gör ont att bara ligga ned och bli sparkad på av sina egna landsmän och konsekvenserna av öppna dörrar.

 35. Som etnisk svensk välutbildad, har jag sagt samma hela tiden!

  Den strukturella rasismen undanhåller Svenskarna från allt som de har byggt upp, och förstör hemländerna!

  Det är mycket ondskefullt, inhumant och rasistiskt att krossa Hemländerna, genom öppna dörrar i Sverige!

  Nu är läget så allvarligt i Sverige, att EU-region Sverige är sönderslaget. ”Godheten” har trasat sönder det mesta…

  och hemländerna har berövats sina familjer i de bästa åren.

  Verklig godhet är SD som vill satsa mest i Hemländerna av alla partier!

  SD vill bevara Landet Sverige, vilket är samma sak som att bättre kunna hjälpa hemländerna!

  AF är exempel på en myndighet som tydligt visar total missuppfattning och förvirrad agenda i Bildspråk

  1.

  ”Vit kvinna sitter och färgad man står över”

  https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service.html

  2.

  ”Man som ser ut att komma från MENA, står över vita sittande”

  https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Valj-yrke/Yrken-A-O.html?url=1119789672%2FYrken%2FYrkesBeskrivning.aspx%3FiYrkeId%3D705&sv.url=12.78280711d502730c1800072

  och vem som helst i hela världen kan se liknande från alla myndigheter, universitet och kommuner, osv

  • Förmåga till reflektion och beslutsfattande med hänsyn till konsekvenser.

   Något som inte lärs ut i EU-regionen Sveriges skolor.

   Svenska skolor lär ut: ”ATT”

   Inte:

   ”Vad har mest sannolikt gjort detta och varför, vad kommer det mest sannolikt att leda till, osv”

  • Knappas något av det, bara en gammal 85-åring som lever i det förgångna. Det finns gott om sådana i Kina. Under en konflikt med en utbrytare ideologi uppträdde han inland mycket som nazisterna dock. Se france 24 dalai versus Dorje Shugden (part one)

 36. Dalai Lama har alltid varit en klok man..
  Varje folkgrupp har sina områden.. Så har jag resonerat under lång tid.

  Europa: Kristna
  Sydamerika:Kristna
  Nordamerika/Latinamerika: Kristna

  Från Marocko till Indonesien: Muslimer ( med vissa justeringar)
  Indien: Hinduer
  Sydostasien: Buddhister
  Israel:Judar

  Kollar man igenom konflikterna i världen så handlar väldigt många att folk från olika religioner inte kommer överens.

  THAILAND: 3 muslimska områden i söder strider mot den thailändska regeringen. Thailand ville att muslimerna skulle bli thailändare efter andra världskriget. De vägrade. Efter det har det varit spänt. 2004 inleddes ett inbördeskrig, 6000 döda från 2004-2018. I gränslandet i söder finns Malaysia som består av 50 % muslimer, närbesläktade med dem i södra Thailand. Här skall naturligtvis muslimerna i Thailand flytta över till Malaysia. Integrationen skulle bli smärtfri.

  33 % av Malaysias befolkning är kineser. Låt dessa återvandra till Kina. Integrationen skulle bli smärtfri. Eller flytta upp några till de södra regionerna i Thailand då integrationen skulle inte bli något problem.

  KASHMIR: Flytta ut muslimerna från Kashmir i Indien. Det är hinduernas land. Låt andra muslimska länder ta hand om dessa och integrera det i deras länder. Närmast är Pakistan.

  FILLIPINERNA: 92 % av befolkningen är kristna men ändå är det en minoritet på några procent som hörs på ön Mindanao. Muslimska terrorgruppen Abu Sayouf härjar och vill upprätta en muslimsk stat på ön. Dessa muslimer skall återvandra till andra delar av de muslimska områdena. De är malplacerade från början.

  MYANMAR (BURMA): 700 000 muslimer(rohingya) har drivits ifrån Myanmar. Regimen anser att de är illegala flyktingar från Bangladesh. Med mord och våldtäkter och nedbrunna byar har de fördrivits till Bangladesh. De var malplacerade från början då 88 % av Myanmars befolkning är buddhister men att man inte kan göra rätt från början utan att utsätta folk för detta lidande är förkastligt. FN borde ha en uppgift att kunna analysera det jag beskriver.

  ISRAEL/PALESTINA: Israel utropade staten Israel 1948. Redan 1917 fastställdes det att judar skulle ha ett ”homeland” att emigrera till. Alla judar skulle återvända till en stat pga antisemitism ute i världen. Hade man upprättat denna stat tidigare hade säkert inte Förintelsen blivit av. Israel är judarnas land. Palestinier skall integreras i Jordanien (Västbanken)samt Egyptien (Gaza).

  Invasionen av muslimer bland kristna i Europa kommer bara utmynna i enorma spänningar, islamiska terrorgrupper utför attacker i Europa precis det som hänt i Israel, Kashmir, Thailand och Fillipinerna. Gör man inte åt något av detta kommer det troligtvis att leda till inbördeskrig ute i Europa. Precis det som hänt i t ex Thailand.

  Jag vill säga att man lätt kan urskilja i världen var varje folkgrupp skall bo. Det är inga svårigheter. Det som är galet är att ingen kan dra slutsatserna att t ex muslimer skall bo i ett visst område. De konflikter jag tagit upp är ett bevis på detta.

  • Det är sant. De flesta oroligheter i världen är i gränsland mellan muslimer och andra folkgrupper. De flesta svenskar lever i villfarelsen att muslimerna kommer integreras. Titta på andra länder o Europa t ex UK. Där finns 6,3% muslimer och många har varit där länge. Motsättningarna ökar och muslimerna har börjat ta över. I Sverige har vi 8,1%.

 37. Tydligen censurerades detta i TV4 och SVT. Man har knappar att stänga ner ljudet eller tysta personer eller som i det här fallet redigera bort det man godtyckligt tycker är “rasistiskt”.

  • När Hillary kallade sina väljare ”deplorable” så väckte det ramaskri i USA, inte minst högg Trump på det. När Löfvén säger samma sak om sina väljare så håller mobboffret trÅkesson med och sätter upp nya på sin uteslutningslista tillsammans med Kent Ekeroth. För att vänstermedia har beordrat sitt lydiga mobboffer att göra så.

   • Samnytt skulle kunna ordna en omröstning angående lämpligt namn på sjuklövern. Exempelvis Sverigeförstörarna, svenskhatarna, folkutbytespartiet, massinvandringspartiet, nationsraserarna, globalisterna etc.
    Läsarna kan själv lämna bidrag.

    • ”Socialisterna” helt enkelt. För det är det de är rätt och slätt. PK-staten och 68-rörelsen skapades av Tage Erlanders socialistiska projekt.

   • Globalisterna USA och UK och marxisterna Sovjetunionen besegrade nationalisterna i kriget och såg sen till att nationalismen inte skulle få chansen att återkomma genom att besätta alla centrala maktpositioner med globalister och marxister vilka dominerar Europa än idag.

     • Hur ska vi kunna veta vad som är ’européernas vilja’? Nationalisterna tillåts ju inte delta i den demokratiska processen på lika villkor.

      Sen finns det ytterligare en grupp som inte ens finns i den offentliga debatten och inte har några politiska partier, än, och det är de européer som ser sig som västerlänningar och vill att Europas västliga identitet ska bevaras och stärkas i motsats till marxister och globalister.

     • Men hur mycket socialism och hur mycket globalism ska vi ha då? Vi vill ju ha billiga produkter. Vi vill ju ha fördelningspolitik som fördelar resurser till gamla och sjuka. Eller?

   • Socialism ÄR globalism. Två ord för samma sak. De som vill ha världsrevolution för att skapa en världsstat med Internationalen som hymn.

    • Då kan jag berätta att både globalism och socialism är naturliga konsekvenser av ett samhälles utveckling. Individer samarbetar och bedriver handel över större och större avstånd. Individer bestämmer sig för att individer som av någon anledning är svagare eller har sämre materiella förutsättningar måste tilldelas resurser. Visa mig en plats på jorden där man helt valt bort socialism och globalism.

 38. Jag förväntar mig nu en kraftig markering från SVT, för att detta uttalande av Dalai Lama, att de bästa är om dessa människor reser hem och bygger upp sina egna länder, strider ju klart mot demokratiparagrafen.

 39. Ca 6,4 miljoner röstade.
  Av de som röstade som bor i ghetton (1 miljon varav 85% röstade) ca 850 000 så röstade de till 80 % för S dvs ca 680 000 röster och ca 11 %-enheter av S röster.
  Hade vi inte haft muslimer i Sverige som lever på bidrag hade opinionsinstitutens beräkningar stämt och Sd hade hamnat på ca 25 %, m på ca 20-22 och S på ca 17-18%.
  Tyvärr växer invandrargruppen explosionsartat och är den mest växande och lojala gruppen så detta val är en tipping point om inte Kristersson tänkt släppa fram S i 4 år till för att undvika Sd.

 40. Kina har assimilert Tibet. Når et land mistet sin identitet og kultur, står han opp for dette. Gode råd å tanker fra en fantastisk mann.

  • Det var faktiskt det tibetanska imperiet som erövrade Kina en gång. Sedan förblev det så. Nationerna i Tibet har verkligen inte förlorat varken identitet eller kultur. Den som kommer dit förväntas att anpassa sig och respektera seder och kultur.

 41. Ja, för inte faan ska dom vara kvar här och skita ner vårt land med massa minareter och moskér ! Retur är det som ska gälla .

 42. Ja de ska hem till sina länder och utveckla dom. Vi ser allt fler länder återgår till att börja bli ”normala” så varför finns dessa människor i Sverige. Vilka skyddsskäl är det som anges. Om jag själv hade flytt, så vore det väl den högsta önskan att få återvandra. Men då är det där bidragen som dom vill tillgodogöra sig, istället för att kanske dessa bidrag kan användas till att återuppbygga deras hemländer. Man är sig själv närmast.

 43. Dalai Lama tänker utanför den politiska o mediala boxen.
  En box, som saknar all form av ett hållbart samhällssystem,.

 44. Lyssnade på TV nyheterna och SR igår och förväntade mig att de skulle reagera mot hans uttalande. Men tystnaden var total i msm

 45. Inte ett ljud om Dalai Lamas åsikter i Svensk media, endast en kort replik att ”Svenskarna måste jobba för vänskap och fred”!
  -DDR media som vanligt, blundar för elefanten i rummet!!

  • Hon blir bara äckligare & äckligare för varje bild som visas på henne… Är det ngn som står där med sitt äckliga flin är det denna människa!

 46. Nu kommer det snart artiklar om att han är senildement, ingenting att lyssna på när han egentligen är ett expertvittne som råkat ut för det Sverige går igenom nu.

 47. Se där. En koalition mellan C och AfS tycks vara modellen. Ta hit alla, utbilda dem och skicka hem dem sedan att bygga upp sina egna söndrade länder.

  • Inte dumt alls. 30 miljoner hit och sedan lika många tillbaks. Då får vi ju exportera all humanism, godhet och allmän präktighet dom lärt sig här till mena-länderna via deras egna medborgare. Briljant.

   • Huvudsaken regeringen skriver royaltykontrakt med övriga länder om att var tionde genererad inkomstpeng skall gå till det svenska utbildningssystemet.

 48. Han är verkligen klok! Så, har han blivit kallad rasist än? Ser bara positivt om han från rödstrumporna på sociala medier, men dessa har en tendens att blunda för vissa saker som ändå är OK, typ antisemitism från muslimer etc.

 49. Det politiska etablissemenget kostar svenska skattebetalare
  1.000-tals miljarder/årligen.

  Men det finns absolut inget som fungerar, i den offentliga sektorn.

 50. Han säger det självklara och uppenbara och ”journalisterna” blir förfärade. Kanske kommunisterna är ett mer passande epitet på denna liberala konsensuselit?

   • Det finns inga konflikter med något ”andligt Tibet”. Däremot norrut i Xinjiang finns omkring 8 miljoner muslimer bosatta, eller omkring en fjärdedel av lokalbefolkningen. Där finns små USA stödda extremgrupper som vill starta ett nytt IS, och det har man bemött genom upplysning och exempel från IS i Syrien och Irak. Man upplyser systematiskt lokalbefolkningen vad livet i en sådan Islamsk Stat är likt, med exempel från Mellanöstern.

    • Du är antagligen Kines och jobbar på ambassaden. Jag har analyserat ditt språk och dina åsikter. Du är avslöjad. Den mjuka infiltreringen och åsiktspåverkan du försöker sprida avslöjar dig också. Lycka till i Australien.

     • Jag är, eller kanske jag skall säga – var, svensk med verifierade släktband tillbaka till 1600 talet. Dessutom IT&T ingenjör och amatörhistoriker. Australien var målet, men om jag får stanna i Kina blir det nog så. Landet är väldigt fritt, öppet och vänligt. Man får vara sig själv, ha sina egna åsikter och liv utan att trakasseras och förföljas, behöver inte stoppas in i någon statligt påbjuden värdegrund som bestämts av en elit i regeringen, vilket ju är fallet i Sverige. Sedan framför jag inga ”åsikter” utan egna erfarenheter och kunskaper som jag fått på plats i verkligheten. Inte genom att läsa propaganda.

     • Propagandan går väl från två håll. En från kinas regering och en från dess kritiker. Jag har verkligen inget emot kina och dess folk. Jag tror man måste ha stark kontroll i ett stort land med många nationaliteter. Jag önskar lycka till och friheten från PK måste vara fantastisk. 🙂

     • Konstigt nog – nej. I väst får pressen ljuga och vinkla bäst dom vill och mobbning och att sprida falska rykten är helt tillåtet, i Kina är det inte tillåtet. Journalister i Kina fungerar ungefär som läkare i Sverige, dom skall ha legitimation, vilket är nästan exakt samma regler som en svensk ansvarig utgivare, och dom måste följa regler om hur man skall göra saker, yttrandefriheten är större, men man får inte använda den hur som helst. Stark kontroll, nej, det provade man under både Republiken och kommunismen, och det fungerade uruselt, alltså inte alls. När du har så många folk, hur skall kontrollen se ut, kanske passar det ett folk, men inte ett annat. Sverige har ju drakoniskt central kontroll och övervakning ner till individen. Kina har ett nationellt ramverk av lagar, men lokalt kan man göra lite som man vill. Även ha eget politiskt system, partidemokrati som Sverige, eller kommunistisk enpartistyre, – helt tillåtet, men vissa stränga regler om folkinflytande finns. Exempel på ramverket, Alla skall ha högertrafik, man skall stanna för rött, men vägskyltar, trafikregler och signaler kan se olika ut. Reglerna för giftermål är desamma överallt, men man kan variera tillämpningen och ceremonier efter lokal tradition. Kommunikation mellan styrande och folket skall vara direkt, mellanhänder, som media, tillåts inte. Osv.

 51. Dalai Lama vet hur vikigt det är att man inte förlorar sit land efter att Kina invaderade Tibet och är nu på väg att utplåna det tibetanska folket och dess kultur. Det är det som EU och de europeiska politikerna inte har förstått när de vill utplåna de unika europeiska nationerna genom massinvandring och försöker skapa en ny identitetlös EU-medborgare utan kultur och land. De visar det genom sin häxjakt på europeer som inte vill förlora sitt land eller sin kultur. Man behöver bara lyssna till federlisterna som hatar politikerna som står upp för sitt folk och Europas unika nationer.

 52. Ytterligare en person som Löfven kan sätta sin stämpel på .
  ”OANSTÄNDIG ” samt hans tidigare uttryck på personer som inte håller med Löfven

 53. Dalai Lama förefaller vara en god människa med djupa insikter, som förstått vikten av olika kulturer. Är Reinfeldt i så falla motsatsen. Stefan Löfven har man svårt att bli arg på för han påminner om grabben i klassen som alltid låg ett par steg efter,,,, i allt.

 54. når skal svenskene og nordmenn skjønne at hvis man importerer 3 verden, vil norge og sverige bli 3 verden?? Velferdsstaten førsvinner.
  Det verkar vara lika svårt at få svenska och nordmenn at forstå som at skjuta kokt macaroni gjennem en ambolt.

 55. Har nån av 7-klöverpolitikerna, eller nån av alla PK-journalister i landet, gått ut och kallat fredspristagaren Dalai Lama för rasist ännu ?

 56. En Google News sökning visar att Dalai Lama’s uttalande att ”Europa tillhör européerna” har ignorerats i den nästan obefintlig rapporteringen om hans besök i Sverige. Kognitiv dissonens. Does Not Compute. Man kan nästan ser rökmoln som böljar ut från deras öron.

 57. Någon mer än jag som är trött på det engelska epitetet ”the far-right populist party Sweden Democrat”? Ett parti med en socialkonservativ politik, SD, är ett mittparti, ett konservativt mittparti, inte ett högerparti, än mindre ett extremhögerparti. Trött.

 58. Dalai Lama tror alltså inte på öppen svenskhet. Det verkar inte Mattias Karlsson göra heller. Vad tycker ni Sverigedemokrater om det?

 59. OT. MP ligger i den slutliga rösträkningen nu under 4% och minskar som räkningen framskrider. För en par timmar sedan på 3.97%, just nu på 3.94%. Även S och M minskar, men SD ökar.

 60. Ups, tur han inte sa det i Sverige. Dalai Lama hade bums blivit anmäld för hets mot folkgrupp.

  Var det inte Jeff Ahl som blev anmäld för hets mot folkgrupp när han sa ”Sverige åt svenskarna” och att det låg till grund för att AfS inte fick hyra stora scenen i Kungsträdgården?

  Skillnaden är noll komma noll!

 61. Håller med Dalai Lama helt.
  Han kan historien Osmanska riket och hur de gick fram i sin expansion.
  Skillnaden nu mot då är att vi betalar till för att bli invaderade.
  Läste precis en artikel av Mikael Jalving och det har gått upp för honom varför Sverige tar emot så mycket folk långväga ifrån som är i grunden ekonomiska migranter. Han konstaterade att de har lyckats ersätta gamla sosseväljare med migranter först i kommunerna och sedan i riksdagen där erbjudandet är gratis smör och bröd. Välkommen till det Nya Sverige.

 62. Alla tycker det är förskräckligt när ett folk blir berövade sitt land och man får Nobelpris om man är en självständighetskämpe som Dalai Lama.

  Som motsats till det så är man: rasist, nazist, fascist, är en hatare som håller till på hatsaiter och är oanständig OM:

  Man vill förhindra att man måste bli en frihetskämpe som Dalai Lama! 🙂

 63. En klok och vis man, Dalai Lama. Han vet hur det är att leva i en diktatur, vänstersmörjan som älskar diktaturer och mördarstater som Kina protesterar naturligtvis mot denna kloka man.

  Vi måste stoppa vänstersmörjan i Sverige, annars får vi en diktatur som vänstern vill skapa..

 64. Polisen borde på eget bevåg upprätta en anmälan för hets mot folkgrupp, som de har för vana att göra mot vanligt folk som uttrycker sig liknande.

 65. OT: Vore bra om någon kunde bekräfta detta:

  ”Enligt en skrivelse till Vita Huset har en svensk medborgare, som ska förbli icke namngiven i detta, på ett tydligt sätt redogjort för hur
  valrörelsen mynnade ut i IT-haverier, frågeställningar om äktheten i
  rösträkningar, vallokalers odemokratiska arbetsmetoder och uppenbara felrapporteringar till valmyndigheten.

  Vita Husets stab har besvarat att presidenten är informerad om
  innehållet i det personligt skrivna brevet och att han ser mycket
  allvarligt på det inträffade. Han vidarebefordrar även en begäran om att få ta del av mer information om det svenska riksdagsvalet och alla oegentligheter som tycks försiggå i detsamma.

  Svaret i original lyder som följer; ” We have conveyed your letter to
  the President who has read it and looks seriously on the whole matter and wishes to get more information about how it has been done and evidence so that the President can communicate with his staff on how to act in the matter.”

  http://projektsanning.ronnquist.com/2018/09/11/president-trump-ser-allvarligt-pa-pastaenden-om-valfusk-i-sverige/

  • Kanske sätter han in Bannon, som ju ändå har etablerat sig i Europa för att hjälpa nationalistiska partier, på detta?

 66. Agendasättande DN har nu raderat sin artikel om Dalai Lama där han önskar att Europas flyktingar skall återvända hem och bygga upp sina egna länder.

  Dalai Lamas skarpa uttalande om att Europa tillhör européerna hade man helt strukit i det svenska TT-meddelandet, men återgavs korrekt i ett meddelande från den franska nyhetsbyrån AFP.

  – De ska inte bli kvar permanent i Tyskland eller Sverige. Så småningom ska de återvända till sina hemländer och återuppbygga dem, sade han. Detta blev för magstarkt för svenska medier som valde att censurera uttalandet.

  • Samma här. Det är den slutliga räkningen som gäller.

   0,1% är ca 6500 röster. Så vad som helst kan hända. Men Stockholm är kvar och där tror jag att MP är starka.

 67. När de upptäcker att det inte går att radera hans uttalanden från nätet kommer de säkert att hävda att han har blivit dement.Måste ha blivit en härlig stämning i lokalen när gamarna satt där och väntade på lite Pk-uttalanden,men istället fick höra sanningen!

 68. EU komission aviserar hårdare tag mot asylsökare som fått avslag,
  nu ska de låsas in och utvisas snabbt.
  De papperslösa ökar lavinartat men nu ska de ut.
  i Sverige som tillhör EU ska asylsökande som får a avslag utvisas senast
  en månad efter beslutet om utvisning.

  • Vore väl lite väl magstarkt att anklaga en fredspristagare, även för Löfvén, men i princip gör han ju ändå det, genom att påstå att de åsikter som Dalai Lama för fram är ”oanständiga”.

 69. Dalai Lama vågar vara ärlig. Annars hade han ej varit den som han är. Han är inte ute efter beröm från eliternas verkstad.

 70. ”Tibet today is one of the most repressed and closed societies in the world.”
  – Senator Robert Menendez, Chair of US Senate Committee on Foreign Relations, 2012
  https://freetibet.org/about-us
  Helt klart bättre övning för Wallström än att engagera sig i ickestater som Västahara (där majoriteten av befolkningen vill tllhöra Marocko) och ”Palestina”.som lever på att utmåla sig som offer för Israelerna

 71. ”1989 fick Dalai Lama Nobels fredspris för sin kamp för ett fritt Tibet”

  . . . när får Jimmie Åkesson sitt fredspris???

 72. Det är oundvikligt och självklart att återvandring måste ske.
  Det går inte att belasta skattebetalare att försörja utlänningar.
  Hade invällarna varit riktiga flyktingar hade de flytt till något land nära ochinte åkt över hela Europa för att leta bästa bidragen.

 73. Media gillar bara Dalai Lama om han flummar, pratar som en hippie och håller sig inom bomullsplantagen, och är en trogen Gunga Din.
  Gud förbjude om han råkar säga något som glider ifrån den stereotypen, det går inte för sig, det gillar inte globohomo fascisterna (7k) på vänstern. Dalai Lama ska bara säga saker lydigt som deras egna lilla plantage-n€g€r.

 74. Han har fått sitt eget land förändrat till oigenkännlighet av kinesisk invandring, så kanske inte så konstigt att han har respekt för att andras kulturarv bevaras.

  • Samma med Hinduerna i Burma/Myanmar. De islamistiska rohingyerna försöker bli självständinga och sno år sig mark från burmeserna genom att mörda folk. Burmeserna försvarar sig. Då anklagar man munkarna för folkmord. Vänstern ställer sig naturligtvis på islamisternas sida och gör veritabla propagandaprogram om hur groteskt vedervärdia burmeserna som kastar in levande barn i brinnande hus, för det säger ju rohingyerna att de gjort… suck.

 75. Jag köpte en bok av honom av honom för minst 15 år sedan. Kanske man ska leta upp den igen 😉

  Uttalandet är helt förståeligt om man känner till vad Tibet råkade ut för. Han vill inte att andra länder ska råka ut för samma sak. Tibet kanske aldrig blir Tibet igen.
  Kommer Europa och Sverige bli vad de var igen?

  • Han har inte hymlat med vad han står för. Hade vänstern varit det minsta pålästa hade inte bjudit in honom. Precis på samma sätt som inte hade en aning om vad Hans Rosling stod för när de bjöd in honom. De har noll koll, på allt.

  • Han var väl utrikesminister för Nixon en gång i tiden. Det var presidenten efter Nixon dvs Johnson som ökade antalet amerikanska soldater i Vietnamn. Jag kan inte se att Kissinger har gjort brott i krig.

   • Ett exempel är terrorbombningarna av Kambodja och Laos under 1969 och 1970. Kissinger var under denna tid nationell säkerhetsrådgivare åt president Nixon. Bombningarna syftade till att förstöra försörjningsleder till den nordvietnamesiska armén. 3630 bombräder genomfördes under ungefär ett års tid och enligt uppskattningar ledde de till att ungefär 350.000 civila dog i Laos och 600.000 i Kambodja. Kemiska avlövningsmedel användes också i bombningarna, vilket än idag visar sig, till exempel i den stora mängden fosterskador i området.
    http://sourze.se/2001/07/17/henry-kissinger-till-haag__63194#.W5pwGyR_JiE

 76. Ljug-SVT tyckte uppenbarligen inte att Dalai Lamas uttalande var värt att rapportera om.
  Man kan ju fråga sig vad de hade tyckt om hans uttalande gått i motsatt riktning?
  Helt OANSTÄNDIGT att man skall tvingas betala för denna DDR-kanal.

  • När det gäller personalen hos SVT så är jag inne på Gustav Kasselstrands linje.
   De kan plocka fimpar i Tensta och Rinkeby.

 77. Vad nu!? Inget ramaskri om att Dalai Lama är rasist? Det är tydligen avgörande för hycklarna i det här landet vem det är som säger precis samma sak. Tänk er ett liknande uttalande från Jimmie Åkesson!

 78. Kan se framför mig alla journalister vackla ut från mötet med stirrande blick och andnöd.
  Synd att man inte var där!

  • Alla andra partier vill ha massinvandring, av någon obegriplig anledning.
   Det, om något, innebär allas vår undergång.
   Man får ta det viktigaste först, liksom.

   • M som öppnade gränserna på vid gavel och skrev undrar ett sekretesbehandlat handelsavtal med Obama och Wallenberg i synagogan i Stockholm.

    Därefter ändrades grundlag i Sverige just för att kunna öppna gränserna.

    M och alliansen kommer att öppna gränserna ännu mer.

    FN Agenda 21. 2030. 30 miljoner muslimer i Sverige.

    Etniska svenskar ett minne blott då de flesta SD röstare är arbetargrupper och jobbat sig sjuka. De blir utan bidrag, utförsäkrade och socialen följer försäkringskassans linje, dvs. Inget bidrag och de sjuka svälter ihjäl.

    Det är en etnisk utrensning och det begriper inte ni SD röstare.

    Enda chansen är en militärkupp mot regeringen för att rädda Sverige.

    S och speciellt Vänstern är de enda som vill värna om de sjuka och mänskliga o civila rättigheter.

     • Försök själv förstå att SD är de enda som vill stoppa massinvandringen och att allt annat är oviktigt just nu.

     • SD vill utförsäkra alla etniska svenskar. De följer M politik.

      Man kan stoppa invandringen och vara human mot de Sjuka och utsatta.

    • Alliansen blir beroende av SD, och kan inte öppna gänserna. Det skulle däremot S+MP+V+C göra utan att tveka.

     S är beroende av valboskap. 80% av de bidragsberoende invandrare i utanförskapsområdena röstar på S. Ju fler de är destor bättre för S.

     MP gråter om de inte får öppna gränserna.

     V gillar olika och AFA slåss för att öppna gränserna.

     C har inget emot 30 miljoner muslimer här.

     • Varför är inte de rödgröna beroende av SD också då?

      Alliansen tvekar inte alls att öppna upp gränserna.

      Inget parti kan stoppa detta. De äger inte Sverige.

      FN Agenda 21.

   • Att det blivit bättre med sossarna kan man väl inte säga. Gamlingarna på hemmen får inte ens sitt frukostägg.
    Undra just vems direktiv de uppfyller.

   • Jag har (hade?) en vän med ett förståndshandikappat barn. De behöver assistans för att orka med. När jag 2015 pekade på de enorma kostnaderna den galna invandringen skulle medföra, då förklarade min vän för mig att jag har en dålig människosyn.

    Jag undrar vem min vän tycker har dålig människosyn nu, jag eller sossarna som skär ned på bidragen till de allra svagaste?

    Det är äkta socialism i ett nötskal. De goda socialisterna är egentligen de onda.

  • Du är uppenbarligen socialist. När ska ni fatta att det inte funkar? Socialismen är en omöjlig konstruktion, den havererar alltid förr eller senare. Se på historien, alla länder som urartat till diktaturer. Socialismen har 100 miljoner människoliv och ett oändligt lidande på sitt samvete. Nazismen framstår som harmlös i jämförelse. Världen över är folk väldigt mycket fattigare i socialistiska länder än i kapitalistiska.

   Men Sverige då? Nej, vi har inte varit ett socialistiskt land tidigare, men vi håller på att bli det. Det började med Palme, och sedan har det gått utför, ju mer socialistiska vi blir. För att betala den gigantiska offentliga sektorn har vi inget försvar kvar, minst poliser per invånare i världen, världens slängsta sjukvårdsköer, världens högsta skattetryck vilket gör att sådana som jag kommer att flytta utomlands. Nu har vi dessutom gigantiska problem med invandringen, eftersom vänstern inte kan eller vill räkna på kostnaderna och struntar i vilka som kommer in i landet.

   Vänsterpolitik går alltid åt helvete, så förklara gärna för mig hur man kan rösta på vänstern.

    • Sant, men M är också socialister, om än lite mindre. Det finns inga konservativa eller äkta liberala partier i det här landet. Det är väldigt deprimerande, och en anledning till att det inte går att se något ljus i mörkret vem som än vinner valet.

     De är alla i själva verket socialliberaler. Socialliberalismen är att gift som vänstern uppfunnit. Det går inte att förena socialism och liberalism. Försöker man blir det kaos, och det är vad vi ser i det här landet nu. Socialliberaler är bara önsketänkande socialister.

   • Vänsterns bidragspolitik fungerar inte men om man ska bryta socialismens strypgrepp måste man erbjuda en alternativ lösning. Ett tips är att titta på kärnfamiljen. Tänk på hur den fungerar. Tänk ut ett alternativ även för föräldralösa. Samt barn som har otur med allt från dåliga föräldrar till det genetiska lotteriet.

    Exempelvis kan man delegera uppgiften till decentraliserade kyrkor som inte löper samma risk för korruption och dessutom försöker lyfta människan till högre nivåer. Så ser det bl.a. ut på landsbygden i USA och där dominerar traditionella konservativa krafter.

    • Jag tror inte på den lösningen.

     Det vi behöver göra är att få folk att fatta att en fri marknad fungerar även inom välfärdssektorn. Vi är ju totalt indoktrinerade att tro att alla företag är skurkar och bara vill roffa år sig så mycket pengar som möjligt. I de ytterst få fall det sker beror det på dålig kontroll och uppföljning från staten, som sätter upp reglerna. Det är således statens fel att det falerar.

     Staten ska sätta upp tydliga spelregler och följa upp noga att de efterlevs. Det garanterar ett system där sjukhus inte bara kan välja de friskase patienterna.

     Sänk skatten brualt mycket och låt folk själva få välja hur de försäkrar sig om sin välfärd. Då blir det mycket effektivare. Ingen som betalar med andras pengar kan vara effektiv. Det vet alla som vet något om ekonomi.

     Reglerna för välfärdsförsäkringen ska naturligtvis vara uppbyggda så att även de svaga har möjlighet att få sjukvård, skola och omsorg. På den punkten är det ingen skillnad mot om staten tar hand om det. Men vi måste får bort staten ut ekvationen, och införa konkurrens mellan försäkringarna och vårdbolagen. Det är det enda som funkar i längden.

     Staten ska inte driva någon verksamhet mer än försvar och möjligen en federal polis.

    • Ett av planetens bästa citat.

     Margaret Thatcher skulle vända sig i graven om hon såg hur det ser ut i hennes Great Britain nu. Hyde Park, fler burkas än i Bagdad.

   • Ser man på en sammanställning av utanförskapsområdena så är det 80% som röstar på sossarna där. Så att invandrarna är sossarnas valboskap råder det ingen som helst tvekan om.

    Får sossarna makten kommer det inte att ske ett skit. De kommer att fortsätta ösa ut bidrag till invandrarna, som blir fler och fler, och ger sossarna ännu mer makt. Den onda sprialen blir det här landets undergång.

  • Vi som är fattiga har redan fått vår egen undergång. Det som socialdemokraterna byggde upp en gång var bra, det får man ge dom, håller på att rivas ner med hjälp av massinvandringen. Arbeten för oss försvinner, lägenheter om man inte kan köpa försvinner, hjälp när man behöver den försvinner. Det finns andra som kommer hit som så att säga behöver detta mer än den inhemska befolkningen. Varför?

    • Nej, för de är beroende av SD. S+MP+V+C är däremot total katastrof, och den risken är överhängande. Får Löven fyra år till, då ger jag upp och tar familj och företag overseas.

    • Är det inte så att 7-klöverns politik är ur led med tiden.

     Kanske allt började med när vi gick med i EU.
     Jag röstade för. Men jag ångrar det nu.

     • Jag röstade för EG, inte EU, och jag är fortfarande för EG.

      EU är något helt annat, en överstatlig federation med potential att få mycket mer makt än den federala staten i USA har över delstaterna.

      Vi har ingen konstitution som skyddar medlemsländerna. I USA har delstaterna till och med rätt att skytta sig mot den federala staten med vapen om det är nödvändigt, enligt second amandment. Det hindrar staten att få full makt över hela USA. Naturligtvis vill vänstern ta bort den second amandment.

   • Sossarna var inte socailister tidigare, innan Palme, och det var då Sverige byggde sin framgång. Med Palme vände det, sossarna blir mer och mer socialister, och det är därför som arbetarna vänder dem ryggen. Utomlands röstar arbetare på värdekonservativa partier, och vi håller på att normalisera oss.

    Nu är det mest bidragsberoende invandrare som röstar på sossarna. Hade vi inte haft så massiv invandring senaste 20-30 åren, då hade sossarna varit ett 10%-parti som de är i övriga Europa.

    Varför? Svårt att svara på. Det beror nog på många saker, men två av de viktigaste tror jag är att vi dels är fredsskadade efter 200 år utan krig, och att politikerna har ett kollektiv dåligt samvete för att ha hjälp Nazisterna under kriget.

    Fredsskadan gör att vi blivit anti-nationalistiska och tappat alla former av sammanhållning i landet. Vem som helst kan vara svensk, alla och ingen har rätt till landet. Säg man så till en finne får man en käftsmäll.

    Det dåliga samvetet som vi delar med tyskarna gör att politikerna har blivt ängsliga godhetsknarkare. De vågar inte ställa krav. De vågar ingenting eftersom de är livrädda för att bli kallade intoleranta. De vågade inte ens kolla vilka som kom in i landet 2015, och där är vi nu.

 79. Sprid det här till alla om vad fulmedia inte tar upp,och att fulmedia styr folket om vad dom ska veta och inte veta.Många vaknar ganska omgående och blir nyfikna om vad som händer i landet utanför fulmedias värld.

 80. Tack! Dalai Lama, jag hörde Dig förkunna det i morse!
  Såsom en mycket stor vän av politik – jag förmodar att mannen aldrig mer är välkommen till Europa förutom Polen, Slovakien, Tjeckien och framför allt Ungern?! Vem vet, PK:töntarna med vingummiryggar kanske bjuder in honom då de är som tonårstjejer som gör allt för att hamna på ett foto med en ”idol”…

  • Han hycklar inte med hur han ser på saker och ting. Hade den dumma vänstern vetat något om Dalai Lama hade de inte bjudit in honom. Hade de vetat något om Hans Rosling hade de inte bjudit in honom heller. De är bara korkade godhetknarkande fråskallar hela bunten.

  • Svensk press vill bara skydda det svenska folket från onda utländska osocialistiska nyheter. De är bara snälla.

   Ungefär som när de ville förbjuda parabolantenner.

 81. Stämmer säkert det du säger att Europa tillhör europeerna , men nu har vi psykopaten Reinfeldt som har 7-klövern som sköld och han nöjer sig inte förens gatorna är röda av blod ,,

 82. Pk-eliten vill inte ha sådana här uttalanden, utan man skriver om det hela så att det passar dem. Igår publicerades en TT-artikel i flera stora svenska medier där Dalai Lama under sitt besök i Sverige uppmanade Europas flyktingar att återvända hem. Nu har artikeln raderats från DN och GP och en ny artikel har istället publicerats där Lama istället framstår som hyllare av EU, skriver nyadagbladet.se.
  Kan inte bli tydligare om vad som pågår i detta land.

 83. SVT tog inte med Dalai Lamas uttalande så klart.
  Svensk Vänster Television berättar bara det de själva vill höra.

  Alla vet att Dalai Lama står för kloka uttalanden, han ser in i framtiden.
  7-klöverns och Fake News Media har en framtidshorisont som sträcker sig lika långt fram som deras egna näsa.

  Om inget görs nu Ulf Kristensson kommer våra barn få ett rent helvete här på jorden.
  Fimpa Annie och ring Jimmie, rädda vårt lilla land, snälla!

 84. Det verkar ju som om det var en dålig idé att starta journalisthögskolan. Maken till indoktrinerade nollor får man leta efter.

 85. Idag får man inte Nobels Fredspris om man menar, att Europa tillhör europeerna.
  Det är ju detsamma som att ansluta sig till det gamla BSS linje.
  Men för all del, paroller, som ”landets värsta avskum” skanderade igår, kan bli honnörsord i morgon.
  Världen är full med lättindoktrinerade idioter, och man hittar alltid sådana inom etablissemanget.

 86. Högaktar DL sedan tidigare och ännu mer nu! Som andlig ledare får och kan man inte ljuga, det vet jag som tränar yoga, Tai Qi mm i 30 år!

 87. Europe belong to native Europeans ? … Who would have known … Dalai Lama is a ”white nazi” according to most Swedish politicians …

 88. Samma sak sker med hans egna hemland Tibet där fler och fler kineser flyttar in så han förstår alltför väl vad som sker här.

 89. Förvånande för de som inte känner till hur asiater som Dalai Lama resonerar. Som normala människor. Han kämpar för ett fritt Tibet för just hans folk och vet hur viktigt detta är att ett folk har sitt eget lilla land på klotet.

 90. Det var nog det bästa uttalande som denne man någonsin gjort. När SD säger samma sak blir de betraktade som rasister som inte ens får vara med i regeringsförhandlingarna.

  • Ja löfven tar upp det i talarstolen i riksdagen… Nä men det vore kul att få en kommentar av löfven utan att han har tänkbara svar på en fusklapp.

 91. Ta emot dem, betala för dem och skicka tillbaka dem? Det låter ju inte riktigt klokt. Vem skall betala för våra pensioner då?

LÄMNA ETT SVAR