mohamed_omar_byline_banner_640x180
Opinion

Damberg kommer inte att lyckas stoppa gängen

Publicerad 1/26/2019
Annons

➤ KRÖNIKA Den nye inrikesministern lovar nu att han ska stoppa gängkriminaliteten i Sverige. Han pratar om att lagarna ska förändras och om att polisen ska få mer resurser. Men det finns en sak han inte pratar om: massinvandringen.

Hade vi bättre lagar förr eftersom vi inte hade gängskjutningar? Är det de lagarna Damberg vill gå tillbaka till, så blir allt bra? Nej, det som har skett är massinvandringen från Afrika och Mellanöstern har förändrat Sverige, skapat segregation, så kallade ”utanförskapsområden” och kriminella gäng med invandrarbakgrund.

Samtidigt som Damberg vill förändra lagar och dela ut mer skattepengar, så vill hans regering ha en fortsatt ”generös” invandringspolitik, alltså en sådan politik som ledde till att vi fick den gängkriminalitet vi har. Det går förstås inte ihop. Med ena handen ska han kasta pengar på mer invandring, med andra handen ge mer pengar till polisen för att de ska dämpa invandringens negativa konsekvenser. Varför inte se till att man har en ansvarsfull invandringspolitik?

När Damberg besökte Malmö nyligen, en stad som är hårt drabbad av ansvarslös massinvandringspolitik och kravlös mångkulturalism, sa han: ”Det är uppenbart att polisen behöver ytterligare resurser”.

Jag tycker det är uppenbart att han inte kan, eller inte vill, se det verkliga problemet. Hur kommer det sig att det är så mycket gängelände i just Malmö? Titta på eländets rot och orsak. Viktigare än att ge mer pengar till polisen är att ge mindre pengar till invandring och mångkulturalism.

Damberg gick också en runda i Malmös ”segregerade bostadsområden”. Dessa områden har problem, konstaterade han, som vi måste komma till rätta med. Han vill sätta in ”kraftfulla insatser”. Först kastar de bort massor av skattepengar på en ansvarslös invandringspolitik, sen kastar de bort massor av pengar på att bekämpa dess konsekvenser. Skattebetalarna är de ständiga förlorarna.

En annan förlorare, vid sidan om den svenske skattebetalaren, är världens flyktingar, som kunde ha fått mer svensk hjälp om inte så mycket resurser hade lagts på en onödig asylmottagning här.

Damberg och andra sossepampar bor i villaområden och behöver inte uppleva konsekvenserna av sin egen politik. Jag bodde i tretton år i ”utanförskapsområdet” Gottsunda utanför Uppsala. En av Gottsundas unga män, Emil Khodagholi, är känd för att ha livesänt en gruppvåldtäkt på Facebook. Han tittade in i kameran och sa: ”Lyssna! Jag ska fucka ur ikväll, jag svär på min mamma jag ska göra kaos nu här.”

I den förut så idylliska universitetsstaden Uppsala hade vi femton skjutningar förra året. Eftersom jag bott i Gottsunda behöver jag ingen statistik, jag vet vilka som ”gör kaos”. Det är sådana som Emil Khodagholi, unga män med invandrarbakgrund. De har inte sin bakgrund i Tyskland och Frankrike utan i Irak, Somalia, Syrien, Iran och Afghanistan.

Till och med ängsliga Dagens Nyheter, den politiska korrekthetens väktare, vågade i en artikel den 20 maj 2017, ”Vanligt med utländsk bakgrund bland unga män som skjuter”, berätta att unga män från Mellanöstern och Nordafrika ligger bakom nästan alla mord och mordförsök med skjutvapen. Gängledarna heter inte Rydell som i Johan Falk-filmerna, utan har namn som Ali och Muhammed.

Det är detta kaos som vi vanliga människor måste leva med. Inte bara Gottsunda, Rosengård och Rinkeby håller på att ”fucka ur” som en följd av elitens ”humanitära” invandringspolitik. Kaoset sprider sig, och snart kommer det även att påverka elitens liv, och Damberg kan inte stoppa det bara genom att förändra lagar och dela ut mer pengar.

Det finns imamer som också arbetar för att stoppa gängkriminaliteten. I en av sina föreläsningar på YouTube, ”Varför ger Allah oss inte seger?” sa den populäre ungdomspredikanten Anas Khalifa att ”vi har muslimer som skjuter varandra på grund av knark” och att 90 procent av alla gängmedlemmar i Sverige enligt hans uppskattning har muslimsk bakgrund. Khalifa tyckte att de unga muslimska männen i stället för att skjuta varandra, i det han kallar ”kaosliv”, borde börja arbeta för att upprätta en islamisk stat.

I stället för värstinggäng vill han ha islamistgäng. Både Damberg och Khalifa säger sig vilja stoppa gängen, men ingen av dem är värda applåder och ingen av dem kommer att göra Sverige till ett bättre land. Med sossarnas invandringspolitik kommer den ”seger” som Khalifa drömmer om närmare sitt förverkligande.

Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1044Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons