Mikael Damberg Vetlanda

Mikael Damberg (S)/Attacken i Vetlanda. Foto: Regeringskansliet/Snapchat

Inrikes

Damberg om attacken: ”Måste ha skakat om ordentligt i Vetlanda”

Publicerad 3/4/2021
Annons

Efter det misstänkta terrordådet i Vetlanda gick inrikesminister Mikael Damberg (S) ut med en kommentar till de boende i kommunen. Han framför att det ”måste ha skakat om ordentligt i Vetlanda”. Men hur man skyddar sig mot terror har S-toppen däremot inget svar på utan vill istället prata om att regeringen satsar på polisen.

På onsdagseftermiddagen sköt polisen en man i 20-årsåldern på efter larm att han hade attackerat flera personer med ett tillhygge runt i centrala Vetlanda. Polisen bekräftade att åtta personer har skadats och vårdas på sjukhus. Händelsen utreddes först som mordförsök men senare ändrades rubriceringen till misstänkt terrorbrott.

LÄS ÄVEN: Misstänkt TERRORDÅD i Vetlanda – ÅTTA skadade

Inrikesminister Mikael Damberg kommenterade händelserna i statsradion i ett försök att framföra förståelse för kommuninvånarnas skräck efter dådet.

– Det är fruktansvärt avskyvärda handlingar, det drabbar en stad och framför allt de som är skadade och deras anhöriga. Det måste ha skakat om ordentligt i Vetlanda, säger Damberg till SR.

Damberg som ansvarar över Polismyndigheten ägnade främst intervjun i statsradion åt att tala om att regeringen satsar på på polisen. Han ville även betona svårigheten med att skydda sig mot den här typen av attentat.

Statsminstern: ”Möt med samhällets samlade kraft”

Ytterliggare ett uttalande från regeringen kom från statsminister Stefan Löfven (S) som låter hälsa att han fördömer det som har inträffat. Löfven föreslår att möta dådet med ”samhällets samlade kraft”.

LÄS ÄVEN: Nytt rekord i skjutningar i Sverige – Damberg: ”Vi är kompromisslösa mot gängen”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1013Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons