Lars Vilks Dan Park

Dan Park/Tavlorna. Foto: Youtube/Privat

Inrikes

Dan Park hedrar Lars Vilks: ”Försvarade yttrandefrihet”

Publicerad 10/13/2021
Annons

Konstnären Dan Park har satt upp tavlor i Skåne för att hedra kollegan Lars Vilks. Park berättar för Samnytt att han vill göra något för konstnären som vågade bryta det politiskt korrekta och försvara yttrandefriheten.

Söndagen den 3 oktober omkom konstnären Lars Vilks och två av polisens livvakter på E4:an utanför Markaryd efter att polisens skyddsfordon kommit över på fel sida av vägen och frontalkrockat med en lastbil – trots att vägen har mitträcke.

LÄS ÄVEN: Muslimskt hat mot konstnär efter Vilks-publicering

Nu har Dan Park satt upp flera tavlor däribland i Helsingborg. På tavlorna går det att läsa, ”till heders av mannen som försvarade yttrandefriheten trots PK-samhällets och islamisters hat och förtryck. Du vek aldrig en tum och dog som en fri konstnär. R.I.P. Lars Vilks”.

Park: ”Vilks vågade bryta PK”

Samnytt kontaktade Dan Park för att höra mer tavlorna. Park berättar att han vill hedra Vilks som han anser vara en av de få konstnärer som vågade bryta mot den politiska korrekta hegemonin i Sverige.

– Jag har gjort en hel del affischer tidigare där Lars Vilks figurerat eftersom han varit en återkommande del i nyhetsflödet, det kommer även att bli något om hans död. Men det här är mer en traditionell minneshyllning och det var en kompis som tyckte vi skulle hedra Lars Vilks och gav förslaget till texten så jag gjorde några inramade bilder och sedan körde vi upp till Helsingborg och Lund för att sätta upp dem, säger Park och fortsätter:

– Lars Vilks var en av de få konstnärer som vågade bryta mot den politiskt korrekta hegemonin inom konstvärlden och man önskar att det kunde bli fler. Men än så länge har jag inte sett något tecken på det tyvärr.

LÄS ÄVEN: Moderna museet ratar Vilks rondellhund: ”Hatisk och kränkande”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
853Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons