En medlem i ”Loyal to Familia” (LTF) har dömts till 20 års fängelse för mordförsök på två civilklädda poliser som han misstog komma från ett annat gäng. Mannen, som är 20 år gammal, döms också till utvisning till Pakistan med ett inreseförbud till Danmark.

Mannen är enligt danska DR född och uppvuxen i Danmark och har ett barn på nästan två år. Det hindrade inte Danmark från att utdöma även utvisning. Händelsen inträffade i september förra året.

Ett antal skott sköts från en motorcykel mot två män vid Mjölner Park i Köpenhamn. Det var dock två poliser som satt i en civil polisbil. Enligt åklagaren förväxlade gärningsmannen de två poliserna med medlemmar av det rivaliserande gänget Brothas.

I onsdags förra veckan dömdes 20-åringen för mordförsöket medan tre andra frikändes. En av de andra dömdes dock för vapenbrott till 5,5 års fängelse.

Anledningen till de höga straffen är att skotten var i relation till en gängkonflikt vilket enligt den danska strafflagen gör att ett straff kan växa till det dubbla.