I Danmark förs utförlig statistik över vilka som begår brott i landet. Nya siffror visar att män med somalisk bakgrund döms för våldsbrott åtta gånger så ofta som män med dansk bakgrund.

År 2007 beställde danska politiker en rapport från Danmarks motsvarighet till Statistiska centralbyrån (SCB), Danmarks Statistikk (DST) för att få en inblick i hur integrationen fungerar i landet. Rapporten behandlar flera olika delar detaljerat, bland annat arbetsmarknad, utbildning och brottsstatistik. DST påtalar att rapporten är mycket efterfrågad och populär i samhällsdebatten i landet, rapporterar Dagbladet.

Den danska myndigheten har därför fortsatt med att ta fram motsvarande rapport varje år och nyligen publicerades den tolfte upplagan. Den redovisar utförligt gärningsmännens bakgrund och täcker alltifrån utlandsfödda ned till tredje generationens invandrare.

I den nya rapporten kan man bland annat se att män med somalisk bakgrund döms för våldsbrott hela åtta gånger så ofta som män med dansk bakgrund. Här hittar ni hela rapporten.