Foto: Steve Evans.

Dansk Folkeparti föreslår fängelsestraff för överträdelser mot burkaförbudet

Delningar

Skälet till förslaget är den algeriske affärsman som sagt sig vara villig att betala de böter som i nuläget är straffet.

Nyligen trädde den nya lagen i kraft i Danmark som förbjuder all slags maskering på offentlig plats och i fredags utfärdades den första boten.

Efter att Rachid Nekkaz lovat att betala alla böter, liksom han gjort i Belgien och Frankrike, menar Dansk Folkeparti att dansk lag undergrävs och nuvarande straff blir verkningslöst.

– Om någon betalar bötern åt den som har fått den, så försvinner ju sanktionen och det är inte hållbart, säger Martin Henriksen (DF).

Man vill även att gränspolisen stoppar Nekkaz från att komma in i landet, vilket han aviserat att han kommer göra i september för att betala kvinnans bot på 1 000 danska kronor.

Samtidigt meddelar regeringspartiet Venstre att det kan bli aktuellt att titta på ett fängelsestraff.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

204 KOMMENTARER

 1. Nu börjar det likna något!

  Nekkaz betalning av böter uppmuntrar till lagtrots. Fängelsestraff däremot är avskräckande. Särskilt för kvinnor…

  • Skäligt är väl 1 vecka som dubblas för varje överträdelse, max 1år

   Jag är helt med på denna lag, denna går helt i linje med vårat sätt att leva på.
   För hur bore det om alla gick med motorcyckelhjälmen på vid bank ärenden?

 2. Finns det någon analys om skillnaden mellan den danska och svenska vänstern. Både företräder vänster men de verkar inte sitta på samma sida av gungbrädan när det kommer till ideologi..

 3. Den här lagen skrapar bara på ytan.

  Islam påbjuder massmord på otrogna. Alla muslimer måste lämna västvärlden.

  Det är inte svårare än så.

 4. Fängelse och utvisning är det enda rätta!
  Vill invandrarna inte bli en del av det danska samhället så finns det minst 50 muslimska länder som passar dom bättre!

 5. Inte trodde man i sin vildaste fantasi under uppväxtåren på 50 o. 60 – talet, att kvinnor framförallt i Sverige, och övriga Norden, skulle vara täckta i svarta lakan, och där bara en glugg för ögonen är tillåtet.

  Nä, Vad är det som pågår?

 6. Mycket bra. Fängsla även den omkringresande algeriske rättshaveristen för främjande av kriminell verksamhet på Danskt territorium. Givetvis ska livstids utvisning ingå i straffpåföljden för alla kolsäckar.

 7. Varför inte bara sparka ut shariafanatikerna mot EU s regelverk . Danmark först såklart. Danmark har ingen skyldighet till dessa korkade fanatiska muslimer.

 8. I första hand bör Rachid Nekkaz fängslas eftersom han sysslar med grovt kvinnoförtryck.
  Vilket för övrigt också gäller våra regeringar.

 9. Samhällstjänst: Samhällstjänst i verksamhet som innebär kontakt med båda könen är bästa ”straffet” för muslimska burkabärare.
  Dessutom kommer alla islamister att go bananas.

 10. Det hade varit mer klädsamt om den stenrike muslimen hade betalt ”notan” för mat och uppehälle för sina skyddslingar,något som danska skattebetalare tvingats göra under alla år.

 11. 300 av politikerna i Sveriges Riksdag, är islamistiska nickedockor.

  Dessa nickedockor måste minimeras den 9 september,
  så att landet, svenska folket o samhället prioriteras före islam o koranen.

 12. Man får väl höja bötesbeloppen till den dubbla och polisen bör prioritera användningen av heltäckande slöja så att så många som möjligt får böta….börjar det bli miljonbelopp så får man se hur generös affärsmannen verkligen är :-))))

 13. Nu tror jag inte på att det kommer betalas några böter mer än något enstaka utan detta är nog bara ett sätt att skaffa sig själv uppmärksamhet.

 14. Fängelsevistelse kan herr Rachid inte betala för.För övrigt ska extremisterna
  inom islam inte vistas i väst, inte beblanda sig med otrogna, enligt deras tro.
  Att pengar alltid ska skapa konflikter! De är här för pengarna skull som utbetalas
  frikostigt i nordliga stater. Dessa anti-demokrater som likt åsnor sparkar bakut,
  använder demokratin för att förolämpa oss andra….

  • Precis, detta kommer bara att fördröja islamiseringen men samtidigt göra den plågsammare för Danskarna när de är minoritet.
   Det enda som löser problemet är, ut ur EU, stäng gränsen för asylanter och börja repatriera. Jag kan inte se någon annan lösning!

  • Av rena säkerhetsskäl vill jag att vi inför maskeringförbud (inklusive burka, niqab, tyg för hela ansiktet) på offentliga plats och i offentliga institutioner snarast!
   Jag vill inte behöva gå på stan eller åka T-bana och frukta för mig liv när jag har några heltäckta bredvid med. Vem vet vad de döljer under sin chadoor? Vem vet vad de har för planer, när man inte kan se deras ansikte, mimik eller ögonuttryck?

 15. Men sluta med att diskutera böter och fängelsestraff, sätt kärringarna på ett plan och hem med dom, med burka och allt…..

 16. Om dom nu måste bo här så får dom följa våra regler , precis som att vi får följa andra länders regler,hur svårt kan det vara egentligen.

 17. I en situation som denna, – skillnaden mellan politikers handlande: I Danmark ändras straffet från böter till kort fängelsestraff inom en vecka. I Sverige hade tillsatts en utredning att vara klar inom två år, varefter inget hänt.
  Nu är det i sammanhanget helt hypotetiskt eftersom svenska politiker sväljer diverse ansiktes-maskeringar med hull och hår. Alla är lika, – maskerade bankrånare, fotbollshuliganer eller muhammedanskor i varierande åldrar.

 18. Att folk lever i synd, som muslimer och andra, må vi kanske inte alltid kunna hindra, människan har ju ett fritt val.
  Men nu är ju islam mer än så, det är en ideologi…

 19. Självklart måste vi införa maskeringförbud på offentlig plats och i offentliga institutioner och kraftfulla sanktioner för dom som bryter mot det!

  Den självkritiske S-bloggaren Johan Westerholm har skrivit en artikel ”Både socialdemokraterna och miljöpartiet har uttalad antisemitism bland förtroendevalda”, som alla måste läsa! Ni kommer att gilla den. Gissar att JW kommer att bli utslängd ur S vilken dag som helst.

  https://ledarsidorna.se/2018/08/bade-socialdemokraterna-och-miljopartiet-har-uttalad-antisemitism-bland-fortroendevalda/

   • Den frågan kan vi verkligen ställa. – Jag har inte en aning. Om jag minns rätt har han tidigare varit riksdagsledamot (S) och är en välutbildad (officer) och mycket bildad och kunnig människa. Kan det vara en kvardröjande nostalgi? Att han känner sig som en del av S, även om de flesta inom partiet sviker hans ideal?
    Det som är bra för oss utomstående är att JW är så bevandrad i S-elitens inre liv och generöst delar med sig av sina kunskaper. Det är guld värt för oss som inte vet någonting om vad dom pysslar med i de innersta S-politikerkretsarna.

 20. Kasselstrand är den ende som talar ur skägget, och han har helt rätt. Det är inte ”religiösa” friskolor vi skall förbjuda, det är ”muslimska” sådana vi skall förbjuda.
  Tack för det Kasselstrand!

 21. Det är dyrt att hålla folk i fängelse, så det blir bättre att öka straffsatsen över 10 000 Dkr än att sätta någon i fängelse. Att det blir någon rik muslim som betalar gör inget. Han har inte oändligt med pengar. Dubbla helt enkelt böterna för varje överträdelse.

  Efter tio dubblingar har han inte råd,.

  • Även om dom på något sätt skulle kunna samla in pengarna så skulle danskar kunna pensionera sig och bara leva av burkaböterna. Äkta pensionsräddare.

   • Glöm inte att om en muslim har pengar så kommer dessa från en arbetande skattebetalare som inte är muslim!

 22. Fängelsestraff eller ännu bättre utvisning rekommenderas. Dock bör de män som tvingar kvinnorna att täcka sig från topp till tå få fängelsestraff eller utvisning. Kvinnorna har kanske inget val.

 23. Liberalerna föreslår 18 000 lärarassistenter till skolan. Det vädras ”enkla jobb” utan språkkunskaper i svenska.

 24. Politikerna har skapat problem som är oöverskådligt för alla svenskar och generationer framåt i tiden.

 25. Ser ni en sådan åtgärd möjlig i Sverige, landet där sharialagarna står över de svenska i s.k. utsatta områdena? Inte det?

 26. När ska vi tillåtas att öppet kritisera islam i Sverige och i kommentarsfält som dessa utan att bli censurerade?
  När ska vi få det fria ordet tillbaka?
  Varför ska vi tystas bara för att någon kan ta illa upp?
  Vansinne!

  • Det går alldeles utmärkt att kritisera religiösa, politiska och ideella rörelser som motarbetar vår västerländska demokratiska och högmoderna svenska samhälle!

   Om man utgår från våra lagar, våra värderingar är det faktiskt rätt enkelt att fundera på hur vi svenskar (såväl infödda som utrikesfödda) ska börja försvara vår demokrati.

   Både politiker och vi vanliga invånare har glömt bort att demokrati är ömtålig färskvara – som måste försvaras varje dag!

   SD 2018!

  • Det är fritt fram för alla som kan formulera sig sakligt, någorlunda smakfullt och utan att ägna sig åt persopnangrepp och generaliserat hat.

  • Var så säker på att han använder taschia(den muslimska lögnen)för att vi kafarer(de otrogna smutsiga hundarna)skall tro att han är våran vän.
   Så fort en muslim är vänlig skall man akta sig för i nästa sekund har man kniven i ryggen.
   Tror och gör inte en mohammedan på detta sätt mot de otrogna är han en outcast som förtjänar att dö enligt mohammed.

  • Är nog olika, men är övertygad om att en del unga brudar har raffset under tältet och t om med är nakna, sminkade till tusan är en del i alla fall.

 27. O.T.

  Vet ni om att det skulle kosta Sverige 50-60 miljarder (per år?) i framtiden när antalet äldre växer, om Sverige skulle upprätthålla den idag relativt usla vård- och omsorgsnivå? Det meddelade professor Mats Thorslund som under årtionden forskat om äldrevård.

  Studio Ett Specialprogram om framtidens äldrevård.

  https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=11067&artikel=7015015

  Hur ska det gå för oss som är äldre? Och hur ska det gå för våra efterkommande generationer, när de blir äldre?

  En skräckvision – som nu håller på att bli verklighet.

  Rösta på SD för kraftfull repatriering och likaså kraftfull översyn av dagens välfärdssystem!

  • I framtiden kommer alla äldre få en cyanidkapsel i brevlådan första dagen man blir pensionär..

   Med en uppmaning om att ta den snarast..

   För Sveriges bästa..

   • Är du allvarlig nu?

    Ska vi införa ÄTTESTUPA på riktigt i Sverige? Ska inte ens vi som yrkesarbetat i fyrtio år och betalat in massor av skatt till stat och kommun få leva vår ”utmätta tid” efter ålderspensioneringen?
    Eller de som är handikappade och sjuka och inte haft den möjligheten att yrkesarbeta?

    • Sverige kommer aldrig att ha råd med det..

     Vi har sparat sönder folkhemmet..

     Den ansvarslösa invandringen ska sponsras till slutet..

    • Efter ett långvarigt lönearbete har man rätt till ett värdigt slut vid en ättestupa och inte behöva nöja sig med ett sådant där förfärligt cyanidpiller.

  • Hedvig. Du får kallt räkna med att det varken kommer att finnas några välfärdssystem eller pensioner i framtiden.

   Invandrarna som grupp dvs ca 2,5 miljoner om man räknar med andra och tredje generationen födda i Sverige av utländska föräldrar, och de går med brakförlust för samhället och är tärande på hela systemet.

   Detta har inte fått genomslag ännu bla pga att kommunerna har kunnat låna till sina underskott och den massiva arbetslösheten har kunnat döljas med div bidragsanställningar och frisering av statistik. Lägg därtill att 50% av alla jobb beräknas försvinna inom de närmaste 20 åren pga automatiseringar så förstår du allvaret i situationen

   http://strategiska.se/app/uploads/varannat-jobb-automatiseras.pdf

   • Jo, Helen jag är fullt införstådd med vad som komma skall och bävar. Du såg väl att jag skrev:

    ”En skräckvision – som nu håller på att bli verklighet.”

     • Jag tror att varken VP2017, Hedvig eller Helen är riktigt införstådda med allvaret i utvecklingen. Det är egentligen bara JAG som till fullo insett allvaret.

     • Endast Gud vet, vår Herre Jesus Kristus, men genom att läsa NT så förstår vi betydligt bättre om vad som sker och vad som komma skall.

     • Prova att läsa NT så får du se. Detta är något helt annat än Svenska kyrkan, Pingströrelsen, eller Katolska kyrkan etc.
      Vågar du prova eller tror du kanske på slumpen?

     • Som så många andra tror jag du blandar ihop tyvärr.
      Den enda kyrka du skall tillhöra är Guds kyrka, och läs nu NT min vän. Ja där står sanningen, så tydlig och logisk den kan bli.

     • Alldeles för ofta får man kommentarer som bara går ut på att punktera och förta värdet av vad man sagt och det även när den andre i grunden håller med. En slags missunnsamhet alltså. Trist. Själv är jag väldigt positivt lagd…

  • Hoppas att en övervägande del av svenska folket inser den enkla sanningen du skrev om. Sverige är bortom all räddning om Löfven och hans hundar får härja ostörd.
   övriga partier har deklarerat klart att en röst på vem som helt utan SD är en röst på Löfven.

   • Och hur ska SD rädda välfärden menar du? Har du läst deras budget? Den ger en bättre bild av verkligheten än läpparnas bekännelser. Retoriken och verkligheten i deras budget går inte ihop.

 28. Typiskt feg obstruerande smygfundametalist. En så kallad moderat muslim. Hoppas danskarna snabbt tar fram fängelsestraff som påföljd. Han skall aldrig någonsin släppas in Danmark. Bra av danskarna att de snabbt tar itu med problemet.

 29. Bra detta, men tusenlappen är för mjäkig, 50 000 danska kronor vid första förseelsen (Danska staten kan behöva lite stålar) och vid andra och kommande förseelser utdömes två års fängelse utan möjlighet till permission.

 30. Oj! Det skulle bli väldigt kostsamt dessutom fängelserna är redan överfulla med patrask. Föreslår i stället Sibirien avtal med Putin, arbete är både praktisk och nyttig, alla tjänar på det till och med de vandrande soppsäckarna.

 31. Dra in bidragen till de familjer som inte accepterar lagarna och kulturen i det land man har flyttat till. Om en annan person sponsrar böterna, sätt beloppet så det blir kännbart för personen ifråga som Schweiz när det gäller fortkörning.
  Om algeriern betalar, 1 miljon dollar kanske skulle passa bättre?

  Jag hoppas att EU politikerna snart inser att Islam bör ut ur Europa asap, innan det blir krig och terror.
  Set är ju inte länderna de flytt från som är problemet, det är ju de själva som bir där. Problemen som de själva skapar följer med.

 32. Kan inte alla danska nationalister dra på sig burka och se till att bli bötfällda och dränera den gode muslimens bankkonto?

 33. Fängelsestraff kommer inte att fungera.
  Vill man bli av med burkan så måste man göra sig av med burkamänniskorna.

 34. Förbjud islam som inte ändå vill ha mångkultur som de låter påskina just nu när de är i minoritet.
  Det kommer bara bli islam när de är i majoritet.
  Det muslimska brödrarskapet har en lista med alla punkter för framtiden som de arbetar efter.
  Kanske någon här kan länka till den?

  • Titta på hemsidan för hizb-ut-tahrir!

   Så kanske Du kan få en försmak,
   av vad som komma skall…

   Även om det dröjer några decennier!
   Före sekelskiftet högst sannolikt,
   även om vi som lever nu slipper uppleva det!

   Islam har ett annat tidsbegrepp än vi västerlänningar!
   Vi har klockan, de har tiden på sin sida!

   Man räknar i århundraden,
   medan vi använder snarare kvartal…

  • Jag man ser ju socialdemokraternas mål med att göra Sverige islamskt, efter det så finns ingen plats för oss svenskar.

   Där har vi också orsaken till sossarnas fall, de bryr sin inte om oss svenskar. Så enkelt.

 35. Böter var ju bara fånigt även om jag stödjer förbudet. Knappast någon av de sopsäcksklädda har något jobb, så böterna kommer inte betalas. Fängelse och sedan utvisning är enda modellen…

 36. Första gången blir det böter, andra gången blir det 100 000 kr i böter o tredje gången blir det 10 års fängelse. Svårare än så behöver det inte vara!

   • Man plockar in personen i häktet där de får vänta tills nästa dag för förhör, nästa gång blir det efter häktet inlåsning på en anstalt i en vecka efter det en månad som blir två månader osv… Under tiden delas inte heller ut bidrag då personen inte står till arbetsmarknadens förfogande.

    Är de minderåriga läggs straffet på vårdnadshavaren

    Enda förströelse på anstalten är sfi böcker och lektioner i svenska, inget internet eller tv, inget halahala som är till för att djuren skall lida…

 37. Böter är helt verkningslöst då det ändå är våra skattepengar i form av bidrag som de möjligen kan betala böterna med.
  Nej, hårdare tag krävs. Någon som går omkring i naziuniform på stan skulle ganska omedelbart bli omhändertagen och åtalad. Detsamma ska gälla andra extremistkläder som inte bärs i rent maskeradsyfte.

  • Skulle vara intressant att sen några med ku kux klan dräkter hur de bemöts, det är ju lite som islam, gillar att döda och har mest våld i huvudet.

 38. Varför är det så mycket mer ruter i danskarna?
  Jag tror inte för ett ögonblick att vikingar var svenskar – de var danskar, möjligen också norrmän!

  • Det har du säkert rätt i. Svenskarna är jordklotets mest naiva varelser, de tror att inget ont kan drabba dem. Att de sedan är utrustade med guldfisk minne gör ju inte saken bättre.

  • Skillnaden mellan Sverige och Danmark är att danskar misstror staten medan svenskar står och bugar når staten kommer med påbud

  • Jo det var vi, men ADHD-gap-feminizmen och marxist-socialismen
   har tagit mycket av syret i landet. Häxjakten på vita män och reflekterande kvinnor, har inte gjort det mycket bättre.

  • Läs arkeologen och historikern Mats G Larssons bok ”Vikingar i österled” och du kommer att upptäcka att vi svear och götar var skickliga härförare österut till det nuvarande Ryssland och ända ner till Konstantinopel. Det var faktiskt svenskar ”ruserna” som grundade det första riket i Ryssland, vars namn kommer just av ruserna, som de dåtida Roslagsborna kallades (Roslagen är Östersjökusten norr om Stockholm).

   https://www.bokus.com/bok/9789173535199/vikingar-i-osterled/

    • Jag vet att många kom hem igen – ofta med rikedomar. Våra svenska förfäder måste beundras. Det bistra klimatet och de karga jordarna ledde till att våra förfäder fick slita hårt för att klara livhanken.

     Att mentaliteten under senare generationer har blivit så menlös, tror jag beror på att Sverige pga tvåhundra års fred har blivit ”fredsskadat”.
     Jag kan inte fatta varför svensken idag i allmänhet tycks sakna självbevarelsedrift?

 39. Av danskarna gör ingen narr av. Svenskarna Ja, men danskarna nej.
  När en marockansk miljarder erbjöd sig att betala alla böter som danska staten dömer ut för burka skulle han göra narr av dansk rättvisa.
  Det enda rätta: fängelsestraff.
  För marockanen kan gå i fängelse för en dansk muslim, men inte alla.
  det är bara gratulera danskarna. Som vanligt.
  Men gratulera Ungern och Orban ännu mer, för han släppte inte in i landet burkan över huvud taget. Så han slipper problemet.

 40. Kräv total anpassning till västerlänsk kultur eller åk hem. Annars kommer det bli inbördeskrig i hela europa.

 41. Rachid Nekkaz är ju själv motståndare till burka / niqab / hijab. Agerandet tyder på att han bulvan för något arabland t.ex Saudi Arabien, som försöker islamisera västvärlden!

  Tror knappast han är villig att betala böter med egna företagspengar, även fast han påstår detta.

 42. Först suger den så kallade rika filantropen helt torr och slår dem sedan i fängelse. Eller bättre fråga även en astronomisk mängd borgar!

 43. Jag tycker det vore bättre att då höja straffet till säg.. 100.000kr per brott i detta fallet så staten får in massvis av pengar, kan väl dela ut böter för 50 miljoner om dagen eller något sådant, betalar han så är det ju bara bra.

 44. En positiv sak med att bo i Malmö är närheten till Danmark. 20 minuter tar det mig med tåg till Köpenhamn. Vi åker ofta över för att ”andas” och hygge (roa) oss med vårt broderfolk.

 45. Hårt mot hårt, ta tillbaka uppehållstillstånd och ev medborgarskap och skicka tillbaka hela den berördes familj. Vid ohörsamhet skicka ute hela släkten.

 46. Det finns nästan inte en arab som inte anser att judar har invaderat Västbanken och även Israel. Men de tänker inte på att det som händer i Europa har likheter med det som de vänder sig mot i Israel. Moskéer sponsras från hemländerna, de kräver särrättigheter istället för att integrera sig, de tar över alla bostäder, inkvoterade på arbetsmarknaden, ursprungsbefolkningen blir nedprioriterade i sitt eget land.

 47. Inte konstigt att man ÄLSKAR Danmark, ett land i tiden, ett land för folket – inte som idiotpolitikerna i det helgalna lilla landet i norr (toksverige) utan sans!

 48. Härligt att se ett land som visar lite styrka, synd att Sveriges toppar inte förstår!!!
  Ledsen över att skåne inte förblev danskt!

 49. Helt självklart att maskerade människor inte ska vistas på offentliga platser och i tunnelbanan. Skulle jag bära rånarluva och gå in på en bank i Sverige skulle polis tillkallas.

 50. Bra att inte låta Nekkaz komma in och betala böterna. Vad blir annars nästa grej?? Han kanske kommer in och betalar skadestånd för dom som drabbas av hedersrelaterat våld. Dansk lag eller för övrig dom andra europeiska ländernas straff och böter ska inte kunna sollas bort av rika affärsmän

 51. Staten kan ju tjäna stora pengar på affärsmannen. En polis och en låtsas muslim kan ju mötas flera gånger om dagen och dra in pengar till Danmark.

 52. Danmark är ett föredöme. Skulle gärna flytta dit. Tyvärr dåligt tillfälle med småbarn men när jag blir gammal är fagra Danmark en stark kandidat att fly till.

 53. En bra metod vore väl att kräva att maskeringen skall tas av på plats. Annars blir det demaskering, identifiering, fingeravtryck, dna, mm och fotografering (utan maskering) hos polisen för brottsregistret.

  Stå på er Danskar !!

  Här i Sverige röstar vi som vill Sverige väl SD i höstens val.

 54. punktmarkerar burkorna och bötfäll dom dygnet runt. Förr eller senare så blir väl denna ”godhjärtade” miljadär bankrutt

 55. Japp det var ju ett bra förslag! Så kan ju skithögen som ska pröjsa följa med en runda och bli rundsmörjd i röven av Rasmussen eller någon annan medfånge!

 56. http://www.dailymail.co.uk/news/article-6045401/Rowan-Atkinson-defends-Boris-Johnson-burka-comments.html

  Lite kul att Boris skoj om att burkahonorna ser ut som brevlådor försvaras av Rowan Atkinson. Han om nån är ju exper på lustigheter 🙂

  ”Comedian Rowan Atkinson wades into Boris Johnson burka row as he urges the ex-Foreign Secretary NOT to say sorry because ‘you should only ever apologise for a bad joke…this is a pretty good one'”

  Jag kan se Mr Bean försöka posta ett brev…

 57. Jag gratulerar det Danska folket till att ha politiker som verkligen bryr sig om dem och deras land. I Sverige har riksdagen blivit dårarnas paradis.

   • Nää, de är en fara för både sig själva och oss andra. Det är tvångströja som gäller och sedan lämpliga straff för den skada de orsakat Sverige och det svenska folket.

LÄMNA ETT SVAR