På tisdagen meddelade Rasmus Paludan, partiledare för det danska invandrings- och islamkritiska partiet Stram kurs, att han tillsammans med den kontroversiella svenska konstnären Dan Park kommer att hålla ett torgmöte i den ”särskilt utsatta” och invandrardominerade Malmöstadsdelen Rosengård i slutet av månaden. Paludan motiverar besöket med att han vill väcka debatt om den pågående utvecklingen där han menar att ”vårt svenska broderfolk utrotas i sitt eget land”. I kommentarer till Samhällsnytt förklarar Paludan och Park varför man tagit initiativet. 

Samhällsnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat hur Paludan runt om i Danmark anordnar torgmöten vid vilka han bland annat bränner exemplar av den muslimska Koranen.Men partiets sätt att använda sig av sina demokratiska rättigheter uppskattas inte av alla. Nedan exempel på några scener som utspelat sig i samband med Paludans torgmöten.

Håller torgmöte i Rosengård

Det är fredagen den 28 augusti klockan 12.00 som den kontroversielle konstnären Dan Park anordnar ett torgmöte utanför en moské i det invandrartäta och så kallade särskilt utsatta området Rosengård i Malmö. Park har även bjudit in Paludan att delta i och anordna koranbränning på platsen.


Stram kurs håller torgmöte i Danmark. Foto: Faksimil Facebook

Paludan: ”Svenskar utrotas i sitt eget land”

I ett Faboceokinlägg kommenterar partiledaren, vars far är svensk, det planerade besöket med att att man engagerar sig för ”vårt svenska broderfolk” och utlovar redan nu koranbränning som hans parti benämner som tillagning av ”Bacon á la Koran”.

”Vårt svenska broderfolk är på väg att bli utrotat i sitt eget land, så det minsta vi kan göra för att hjälpa dem är att  möta upp i en av enklaverna och säga vår uppriktiga mening om Koranen.”

https://www.facebook.com/StramKurs/posts/754223108453808

Paludan och Park kommenterar initiativet

I en kommentar till Samhällsnytt förklarar Paludan varför det är så viktigt för honom att opinionsbilda även på den här sidan sundet.

– Sverige tas över av islam. Med våld mot särskilt unga svenskar. Därför är det viktigt att visa att islam i Sverige fortfarande får kritiseras och häcklas.

Arrangören Dan Park motiverar sin inbjudan av Paludan med att de problem relaterade till utomvästlig invandring som Danmark och Sverige brottas med är likartade.

Sverige och Danmark har liknande problem med massinvandring av välfärdsmigranter från Mellanöstern och Afrika så det är ett ämne som bör belysas i större grad än det görs nu, säger han till Samhällsnytt.

LÄS ÄVEN: Rasmus Paludan: ”Danskarna kommer att bli en minoritet och det kommer inte bli kul”

authorimage