Medan svenska partiledare sitter tysta efter den muslimska terroravrättningen mot en lärare i Frankrike har flera partiledare i Danmark engagerat sig. Nye Borgerliges partiledare Pernille Vermund uppmanar danskar att dela Muhammedkarikatyrerna och Stram Kurs partiledare Rasmus Paludan gick steget längre genom att anordna en minnesstund i Köpenhamn.

Det var på fredagseftermiddagen som 18-årige Abdulak Anzorov, muslimsk migrant född i Moskva med tjetjensk bakgrund, i Allahs namn berövade läraren Samuel Paty livet i förorten Conflans-Saint-Honorine utanför Paris. Abdulak invandrade tillsammans med sin familj till Frankrike år 2008 och erhöll i år ett tio år långt uppehållstillstånd.

LÄS ÄVEN: Flera gripna efter gårdagens halshuggning i Frankrike – radikal moské pekas ut som anstiftare

Terroristen misstänks ha fått uppmaningen att agera genom en radikal moské i landet. Moskén ska ha delat information som pekade ut läraren för att ha visat upp de Muhammedkarikatyrer som satirtidningen Charlie Hebdo tidigare publicerat.

Flera minnesstunder

Charlie Hebdo kallar Frankrikes befolkning att i helgen samlas i en minnesstund för 47-årige läraren Samuel Paty på Place de la République i Paris. I Danmark har partiledare tydligt fördömt det muslimska terrordådet. En av dessa är islamkritiska Stram Kurs svensk-danske partiledare Rasmus Paludan som på lördagseftermiddagen arrangerade en minnesstund på Kongens Nytorv i centrala Köpenhamn.

Paludan till Samhällsnytt: ”Muslimer måste hem”

Vid sidan av att hylla läraren, informerade Paludan även om hur islam inte passar inte i Europa. I samband med demonstrationen lade partifunktionärer ut ett blomsterarrangemang utanför den franska ambassaden.

Paludan berättar för Samhällsnytt att han på det kraftfullaste sätt fördömer det brutala terroristmordet på den oskyldige läraren Samuel Paty. Han menar att orsaken till att Paty berövades livet när han undervisade elever är att landet har välkomnat islam och att det enda sättet att skydda sig från detta är att utvisa muslimer tillbaka till deras hemländer.

– Orsaken till angreppet är att Frankrike liksom alla västeuropeiska länder har släppt in islam i landet. Islam hör inte hemma i Europa och den enda lösningen för att förhindra mer muslimsk terrorism är att de europeiska länderna skickar alla muslimer i retur till de muslimska hemländerna. Hur kan de europeiska regeringarna vara betjänta av att tillåta att deras egna europeiska folk mördas och får halsen avskuren?

Sändningen av minnesstunden som Paludan arrangerade på Kongens Nytorv i centrala Köpenhamn kan ses nedan.

https://www.facebook.com/StramKurs/videos/356809778964259/

Svenska partiledare tysta

I motsats till partiledarna i Sverige som varit helt tysta är budskapen från partiledare i Danmark desto tydligare. Pernille Vermund, partiledare för Nye Borgerlige, skriver att hon hoppas att terroristen ruttnar i helvetet. Vidare uppmanar hennes följare alla att dela Muhammedkarikatyrerna på Facebook för att stå upp för yttrandefriheten.

https://www.facebook.com/PernilleVermundNB/posts/348718066580359

LÄS ÄVEN: Islamkritiska demonstrationer förbjuds i hela Skåne – polisen kan inte hantera muslimska hotbilden

authorimage