Corona Virus Vaccine Administration
Inrikes

De flesta som dör i Covid-19 är vaccinerade

Publicerad 11/26/2022
Annons

En analys av officiella data från USA visar att en majoritet av de som dör i Covid-19 har tagit corona-vaccinet.

I augusti förekom 58 procent av de covidrelaterade dödsfallen hos personer som hade vaccinerat sig en eller flera gånger med något av mRNA-vaccinen, rapporterar Daily Mail.

Och det har förändrats snabbt. Andelen dödsfall bland vaccinerade ökade från 23 procent i september förra året till hela 42 procent i februari i år.

69 procent av amerikanerna har tagit minst två vaccindoser. Men i nuläget är det bara 11 procent av de som erbjuds en påfyllnadsdos som tackar ja.

Vita huset försöker locka till påfyllnadsdoser

Därför lockar nu Vita huset med rabatter på matvaror i ett desperat försök att få fler medborgare att ta påfyllningsdoser av vaccinen. Man hoppas att det ska vara ett för bra lockbete att stå över i och med inflationen.

De som dör när de är smittade av viruset tillhör oftast den äldre åldersgruppen och gruppen med immunförsvagade patienter. De är ofta vaccinerade.

Men på tisdagen hävdade Vita husets Coronavirus-svarskoordinator Dr Ashish att ”i princip varje Covid-död i Amerika” skulle kunna förhindras om amerikaner får sin bivalenta booster och behandlas för eventuella genombrottsinfektioner.

LÄS ÄVEN: Studie bekräftar: Vaccin skyddar inte mot långtidscovid

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
999Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons