När Donald Trump höll sitt årliga tal till nationen valde talmannen – tillika politiska motståndaren – Nancy Pelosi att riva sönder sin papperskopia med presidentens tal.

I varje State of the Union-tal presenterar talmannen USA:s president med frasen ”Jag har det höga privilegiet och distinkta äran att presentera USA:s president”. Men före talet som ägde rum under tisdagsnatten struntade Nancy Pelosi i det.

I stället sade hon endast:

– Kongressmedlemmar, USA:s president.

När talet senare var avklarat, och publiken applåderade, stod hon upp bakom Donald Trump och bredvid vice presidenten Mike Pence – och rev föraktfullt sönder sin egen kopia av presidentens tal.

I sociala medier får Nancy Pelosi tuff kritik av upprörda amerikaner som menar att hennes agerande var ”vidrigt”.

Expert ger Trump högsta betyg

I sitt tal till nationen pratade Trump om framgångarna med ekonomi, skattesänkningar och arbetslöshet.

Enligt Richard Himelfarb, en amerikansk professor i statsvetenskap vid Hofstra University i New York, var detta Trumps starkaste tal hittills.

– Det var ett starkt tal, han träffade rätt gång på gång, och på precis alla de ställen han ville, säger han.

”Hans starkaste tal som president”

– Det var förmodligen hans starkaste tal som president, för det var inte svårt att hålla med honom när han pratar om att optimismen är på uppgång, inkomsterna stiger och arbetslösheten sjunker. Den demokrat som till slut ska gå upp mot honom i valet kommer att få det mycket svårt, för hans argument är starka.

Vad gäller Nancy Pelosis iturivande av talet konstaterar Himelfarb att vi inte kommer få se någonting annat under hela året som bättre sammanfattar det politiska läget.

LÄS MER: Donald Trump slår rekord i förtroendemätning