Den Demokratiska kongressledamoten Eric Swalwell i USA har uppmärksammats sedan han hamnat i en twitterdispyt med en konservativ journalist. Swalwell skrev en debattartikel där han föreslog att halvautomatiska vapen ska konfiskeras. I ett meningsutbyte efter artikeln förklarade Swalwell att medborgare som trotsar reglerna kan ställas inför regeringens kärnvapen i ett potentiellt krig.

Debattartikeln har titeln ”Förbjud vapen, köp tillbaka vapen och lagför de som vägrar” och publicerades under föregående vecka. Joe Biggs, som arbetar som skribent på Breitbart, svarade på artikeln genom Twitter med påståendet att Swalwell önskar ett inbördeskrig i USA ”eftersom det är vad du skulle få.”

https://twitter.com/Rambobiggs/status/1063524877733371905

Swalwell var inte sen med att besvara Biggs tweet, och slog fast inför alla twitterföljare ”Det skulle bli ett kort krig min vän. Eftersom att regeringen har kärnvapen. För många av dem. Och dessa är lagliga.”

Under våren rapporterade amerikansk media hur kongressledamot Eric Swalwell arbetade för ett vapenförbud i landet som skulle innebära att staten konfiskerar vapenägares arsenaler genom att köpa tillbaka dem. De som vägrar att lämna över sina vapen ska åtalas och straffas enligt Swalwell.